Ελευθεροτυπία - 01/06/2011
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Στην κορυφή ο Ηλιάδης
ΠΑΤΗΣΕ κορυφή ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο Ελληνας τζουντόκα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -90 κιλών, δύο 24ωρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας, από την τέταρτη, όπου βρισκόταν τον περασμένο μήνα.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 και ολυμπιονίκης της Αθήνας έφθασε τους 1.416 βαθμούς, αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τους Ιάπωνες Τακάσι Ονο και Νταΐκι Νισιγιάμα με 1.366 και 1.288 βαθμούς αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος Κιρίλ Ντενίσοφ (1.238), ενώ την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν οι Ελκχάν Μαμαντόφ (Αζερμπαϊτζάν) και Ντιλσόντ Τσορίεφ (Ουζμπεκιστάν).
Στις γυναίκες, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα βρίσκεται στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -57 κιλών με 527 βαθμούς, ωστόσο διατηρεί ακέραιες ακόμη τις πιθανότητες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Καόρι Ματσουμότο από την Ιαπωνία με 1.910 βαθμούς.