Έντυπη Έκδοση

Ηφαίστεια

Ο Βεζούβιος και η Αίτνα είναι ίσως τα πιο διάσημα στην Ευρώπη. Στη χώρα μας το πιο γνωστό είναι αυτό της Σαντορίνης. Το Discovery έχει δημιουργήσει ένα site που δείχνει απλά και κατανοητά σε όλους τις λειτουργίες των ηφαιστείων.

Παράλληλα διαθέτει παγκόσμιο χάρτη στον οποίο καταγράφονται τα ηφαίστεια που βρίσκονται εν ενεργεία, αλλά και αυτά που «κοιμούνται» και είναι σε αδράνεια. Μάθετε για το μάγμα, τις τεκτονικές πλάκες, μπείτε εικονικά στην καρδιά ενός ηφαιστείου και δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας ενεργό ηφαίστειο το οποίο θα δείτε να εκρήγνυται παρατηρώντας το φαινόμενο με τη βοήθεια του Διαδικτύου. Ολα αυτά στο πολύ ενδιαφέρον http://media.dsc.discovery.com/convergence/pompeii/interactive/interactive.html

Ουρανός μ' αστέρια!

ΘΥΜΑΣΤΕ το παιδικό παιχνίδι «ενώστε τις τελίτσες»; Το παιχνίδι που έπρεπε να ενώσουμε με τη σειρά τις τελίτσες και στο τέλος αποκαλυπτόταν μια εικόνα; Κάπως έτσι λειτουργεί και το www.rulethestars.com. Μόνο που τώρα δεν έχετε τελίτσες να ενώσετε, αλλά αστέρια! Φανταστείτε έναν έναστρο ουρανό. Στον οποίο μπορείτε να κάνετε κάθε είδους παρέμβαση, ενώνοντας αστέρια όπως σας καθοδηγεί η καλλιτεχνική σας παρόρμηση. Και τώρα σκεφτείτε πόσες εικόνες μπορείτε να δημιουργήσετε! Αναρίθμητες. Είναι το διαδικτυακό ανάλογο του παιδικού παιχνιδιού με τις τελίτσες, μόνο που εδώ έχετε την... αναβαθμισμένη έκδοση, την οποία μάλιστα μπορείτε να χειριστείτε ανάλογα με τις εκάστοτε διαθέσεις σας! Φαντασία και όρεξη να έχετε να παίζετε!

Για τα παιδιά ομογενών

ΤΟ www.unikidshellas.net είναι μια προσπάθεια να προωθηθεί κάθε τι ελληνικό στα παιδιά των ομογενών που ζουν σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη και αλλού και να τα βοηθήσει να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν την παράδοση, να εξοικειωθούν με τα ήθη και έθιμα, τη μυθολογία, την Ιστορία, την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη διατροφή, την υγεία, το περιβάλλον, τα τουριστικά αξιοθέατα της πατρίδας μας κ.ά. Ο ιστότοπος μιλάει ελληνικά και αγγλικά και εκτός από τα κείμενα πλαισιώνεται ακόμα από ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό. Ακόμα και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των γονέων-ομογενών του εξωτερικού, αξίζει τον κόπο να τον επισκεφθείτε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
www.τελείακαιπαύλα.enet
Στο διαδίκτυο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απαγόρευση καπνίσματος
Ενα πακέτο γεμάτο απαγορεύσεις
Κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία
Με σήματα καπνού οι... οδηγίες
Εγκύκλιος... τσιγαρόχαρτο
Νέα αυστηρά μέτρα προτείνει η Κομισιόν
«Ανθυγιεινό» το μέτρο για τους εργαζόμενους
Θεριακλήδες στη Βόρ. Ελλάδα
Μεταναστευτική πολιτική
Μπαρό κατά Τουρκίας
5 προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ
Εβρος: Βοήθεια...
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Αλαβάνος για Κούνεβα: Δουλεία ή Μεσαίωνας
Δικαιοσύνη
Πρωτοδικείο... αρνησιδικίας
Εκθεση γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
9λογος ΠΑΣΟΚ κατά της διαφθοράς
Αγνοια στο ΚΑΤ για τον γιατρό των εκατομμυρίων
«Ενδυνάμωση των ελέγχων»
Απειλεί με παραίτηση η ΑΔΑΕ
Μετωπική με Σανιδά για την άρση απορρήτου
Πυρά ΚΚΕ, ΣΥΝ για το «ηλεκτρονικό φακέλωμα»
Ιδιωτικές ψυχιατρικές μονάδες
«Αποασυλοποίηση» με επιστροφή στο χθες;
Οικοτροφείο... κακοποιήσεων για ηλικιωμένους με ψυχικά προβλήματα
Αερομεταφορές
Εναέριο... μποτιλιάρισμα
Τυφλώνουν με λέιζερ τους πιλότους
Εκπαίδευση
Στα μαλακά οι βαθμολογήτριες
Τσιμέντο 850 τ.μ.;
Προσγείωση για 10.000 νησιώτες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Άλλες ειδήσεις
Εισπράξεις από τέλη διέλευσης