Έντυπη Έκδοση

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νομοσχέδιο τελειώνει τη δωρεάν Παιδεία και το άσυλο

ΤΕΛΟΣ εποχής για τα ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα όπως είναι σήμερα και οριστικό τέλος στο δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο δίνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που ενέκρινε χθες το απόγευμα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο έφερε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, με τα ίδια μέτρα των προηγούμενων εβδομάδων, οπότε είχε απορριφθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Βασικές ανατροπές που επιφέρει το νομοσχέδιο είναι: κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σπουδές εξπρές διάρκειας από ένα έως τρία έτη με αναλόγως διαβαθμισμένα πτυχία, συνθήκες αυστηρές για φοιτητές και καθηγητές (θα εκδιώκονται αν δεν πληρούν προϋποθέσεις) και Ιδρύματα πολλαπλών ταχυτήτων, υπαγόμενα στους κανόνες της αγοράς, διοικούμενα από εξωπανεπιστημιακούς και με ρυθμιζόμενη δημόσια χρηματοδότηση.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Εκπαίδευση

  • Οι 10+1 αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση
   Αποτελείται από 15 μέλη: επτά καθηγητές (4ετούς θητείας), εκλεγμένους από καθηγητές του Ιδρύματος, επτά εξωτερικά μέλη εκλεγμένα από τους καθηγητές του Συμβουλίου και έναν φοιτητή εκλεγμένο από ενιαίο ψηφοδέλτιο για ετήσια θητεία, με καθολική ψηφοφορία των ενεργών φοιτητών του τμήματος. Βασικές αρμοδιότητες: Ελέγχει αλλά και διαχειρίζεται το «στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης».
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ Ελλειψη ηπαρίνης
   Εισαγγελική επέμβαση για την έλλειψη ηπαρίνης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω χρεών. Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες το μεσημέρι η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Αννα Καραμόσχογλου για την άρνηση φαρμακευτικής εταιρίας να προμηθεύσει την ουσία, που είναι απαραίτητη στις χειρουργικές επεμβάσεις.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Στη Βουλή τα της παρέλασης
   Στη Βουλή έφτασε χθες το θέμα με δικογραφία της Αστυνομίας κατά μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ένταση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2010, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων. «Ποινικοποίηση των αγώνων καταδεικνύουν οι διώξεις μαθητών, καθηγητών και γονέων από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων», τονίζουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Παιδείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 • Λιμάνια

  • Ελυσαν κάβους τα καράβια
   Ελυσαν κάβους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου χθες στις 12 το βράδυ όλα τα πλοία, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, να «ανασυντάξει δυνάμεις» και να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.