Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑ

«Ειρήνη» σε καιρό πολέμου

Εξαιρετικά ενθαρρυντικό, παρά τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα, προμηνύεται το άνοιγμα των φετινών Επιδαυρίων, απόψε και αύριο.

Η επικαιροποίηση του έργου, σύμφωνα με τους συντελεστές, έχει γίνει με προσοχή Η επικαιροποίηση του έργου, σύμφωνα με τους συντελεστές, έχει γίνει με προσοχή Μπορεί το τοπίο στο κέντρο της Αθήνας να είναι πολεμικό, όμως η ανθεκτική, αν και πολύπαθη, αριστοφανική κωμωδία «Ειρήνη» και ο δημοφιλής, χάρη στις τηλεοπτικές του επιτυχίες, Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται να αποτελούν σίγουρη συνταγή επιτυχίας. Μέχρι χθες το πρωί είχαν προπωληθεί 7.500 εισιτήρια για τις δύο ημέρες. Αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί, όπως συμβαίνει συνήθως, την ημέρα των παραστάσεων.

Φανταζόμαστε τη θερμή ανταπόκριση του κοινού σε ατάκες με νόημα από τον Τρυγαίο του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως «Οχι άλλο μνημόνιο!». Κατά τα άλλα, η επικαιροποίηση του έργου, σύμφωνα με τους συντελεστές, έχει γίνει με προσοχή και δεν πρόκειται να ακουστεί κανένα όνομα.

Ο ηθοποιός, εκτός από το ρόλο του Τρυγαίου ανέλαβε να διασκευάσει μαζί με τους Γ. Γαλίτη και Γ. Λέφα το αριστοφανικό κείμενο (από τη μετάφραση του Κ.Χ. Μύρη), αλλά και τη σκηνοθεσία του έργου. Είναι η τέταρτη φορά που ενσαρκώνει αριστοφανικό ήρωα. Οι προηγούμενες ήταν στους «Βατράχους», τους «Ορνιθες» και τις «Θεσμοφοριάζουσες».

Σαν λαϊκό πανηγύρι

Ο θίασος κάνει πρόβες στην Επίδαυρο από το περασμένο Σάββατο. Τα πολύχρωμα σκηνικά που έχει ετοιμάσει ο ζωγράφος Γιάννης Κόττης (πρώτη φορά φιλοτεχνεί θεατρικά σκηνικά) θα δίνουν τον τόνο ενός λαϊκού πανηγυριού. Δεν θα είναι λίγες και οι εκπλήξεις. Ο Π. Φιλιππίδης «θα πετάξει» πάνω σε ένα σκαθάρι για να πάει στον Ολυμπο και να ζητήσει βοήθεια για την απελευθέρωση της Ειρήνης. Είκοσι πέντε άτομα θα συμπληρώνουν τη διανομή, ανάμεσα στους οποίους ο Τάκης Παπαματθαίου (Ερμής), Ορέστης Τζιόβας (Πεταλωτής), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος κ.ά. Τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και την πρωτότυπη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

Σε πολύ χαμηλότερους τόνους, αλλά το ίδιο δυναμικά ανοίγει και η Μικρή Επίδαυρος, με τον επίσης δημοφιλή τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου. Μινιμαλιστική ενορχήστρωση (κοντραμπάσο, μπουζούκι, τζουράς, ούτι, κιθάρα), αλλά και τις μεγαλύτερες προσωπικές του επιτυχίες υπόσχεται το «Ρεμίξ» που έχει ετοιμάσει για το χωρητικότητας χιλίων θέσεων αργολικό θεατράκι. Με ζητούμενο την απλότητα και την αφαίρεση, απογυμνωμένα από τον ηλεκτρονικό τους ήχο, μας προτείνει να ξαναδούμε με φρέσκια ματιά τα γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια.

Η παράσταση της «Ειρήνης» θα ταξιδέψει σε δεκαέξι ακόμη προορισμούς, από την Αλεξανδρούπολη ώς το Ηράκλειο. Ενώ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις λίγες συναυλίες που θα δώσει φέτος το καλοκαίρι θα ακολουθήσει διαφορετικό κόνσεπτ.

info: Παρασκευή και Σάββατο.

- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: «Ειρήνη» εισιτ. 50, 40, 30, 20, φοιτ. 15 και 10 ευρώ , στις 9 μ.μ.

- ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: «Ρεμίξ», εισιτ. 30, 20, φοιτ. 10 ευρώ , στις 9.30 μ.μ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Σχετικά θέματα: Θέατρο
Υψηλές προσδοκίες για τον Ριχάρδο Γ'
Ενα Παρτάλι στο σκαμπό της ψυχανάλυσης
Εργα σημαντικών συγγραφέων και αβεβαιότητα στη νέα περίοδο του ΚΘΒΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Zagoriwood
Θέατρο
Υψηλές προσδοκίες για τον Ριχάρδο Γ'
Ενα Παρτάλι στο σκαμπό της ψυχανάλυσης
«Ειρήνη» σε καιρό πολέμου
Εργα σημαντικών συγγραφέων και αβεβαιότητα στη νέα περίοδο του ΚΘΒΕ
Συνέντευξη: Χριστίνα Μαξούρη
Γλυκόπικρο μελτεμάκι
Μουσική
«Επιστρέψτε τα χρήματα για την Εϊμι Γουαϊνχάουζ»
ΜΜΕ
Μικρές τηλεοάσεις
Νέες απολύσεις στον Flash 96
«Εννέα συν μία μούσες»
Αναβάθμιση ηλεκτρολογικών