Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Τα κληροτεμάχια γίνονται οικόπεδα

Ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ εντάσσει τα τεμάχια γεωργικής εκμετάλλευσης στους κανόνες τής εκτός σχεδίου δόμησης

Χιλιάδες αγρότες, με παραχωρητήρια γεωργικής χρήσης και εκμετάλλευσης, θα μπορούν πλέον να χτίζουν
Με ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και ψηφίστηκε στη Βουλή, ως τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο, τα «κληροτεμάχια», δηλαδή τα χωράφια που εδώ και δεκαετίες έχουν παραχωρηθεί από το κράτος σε αγρότες αποκλειστικά για γεωργική χρήση και εκμετάλλευση, εντάσσονται κανονικά, χωρίς άλλες διαφοροποιήσεις και περιορισμούς, στους κανόνες τής εκτός σχεδίου δόμησης, με τους ειδικούς όρους δόμησης και αρτιότητας, που ισχύουν σε κάθε περιοχή.

Πλήρες θέμα...

 • Αγροτική πολιτική

  • Ξεπαγώνουν οι διαδικασίες οικοδομικών αδειών
   Στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για έγγραφα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία από το 2004, μετά την ψήφιση του νόμου 3147/2003 περί ρύθμισης θεμάτων αγροτικής γης, ζητούν τη διευθέτηση του θέματος.
 • ΔΕΗ

  • ΔΕΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Γλιτώσαμε την αύξηση Ιουλίου στο ρεύμα
   120 εκατ. αναμένεται να εξοικονομήσει ετησίως η επιχείρηση «Παγώνουν» τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, για το επόμενο διάστημα. Οι οικιακοί καταναλωτές γλιτώνουν τις αυξήσεις του Ιουλίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ για τις βιομηχανίες (υψηλή και μέση τάση) έρχονται μειώσεις τιμολογίων 15% μέσω εκπτώσεων και της εφαρμογής των διακοπτόμενων τιμολογίων. Τα παραπάνω ανήγγειλε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ, το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ * ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Σε ιδιώτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2014
   «Τυράκι» για τους επενδυτές η επιδότηση των 50 εκατ. ετησίως για τις άγονες γραμμές Το ΤΑΙΠΕΔ αποκρατικοποιεί το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να εκχωρήσει τη συντήρηση της υποδομής σε ιδιώτες, με μακροχρόνιες συμβάσεις Αρχές του 2014 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει αλλάξει χέρια. Αυτό υποστηρίζει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο, εντός του μηνός, θα προκηρύξει την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος. Επιδίωξη του Ταμείου αποτελεί η προσέλκυση επιφανών σιδηροδρομικών εταιρειών, παρ' όλο που από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αναμένονται σημαντικά εισπρακτικά οφέλη. Τη διαγωνιστική διαδικασία παρακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τυχόν παράνομη εισφορά κρατικών ενισχύσεων.
 • Αγροτικά θέματα

  • Παλιά χρέη Ενώσεων Συνεταιρισμών παιδεύουσι νέες διοικήσεις
   Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα αποδεικνύεται ο συνεταιριστικός νόμος 4015 κι αν δεν υπάρξουν σύντομα τροποποιήσεις κι αλλαγές, είναι σίγουρο ότι ουκ ολίγες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών θ' αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας και της νομικής αδυναμίας να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, ώστε να φύγουν χρέη από πάνω τους.
 • Ναυτιλία

  • Αλαλούμ με τα δρομολόγια ΝΕΛ
   Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα δρομολόγια της ΝΕΛ στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία, το οποίο παραμένει ακάλυπτο επί μία εβδομάδα.
 • Απασχόληση

  • ΡΕΣΛΕΡ: ΤΑ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Γερμανία καλεί 30.000 εύκολους εργαζομένους
   Γερμανική υπόθεση η εργασία στην Ευρώπη για το Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ Κάλεσμα στους νέους της Ευρώπης να έλθουν (ή να πάνε) να εργαστούν στη Γερμανία απηύθυνε ο Φίλιπ Ρέσλερ μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Die Welt». Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας υπερασπίστηκε τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • Οι πέντε παίκτες-μνηστήρες των σκουπιδιών της Αττικής
   Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, με την επιλογή των εταιρειών που θα συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου στη Φυλή, το οποίο εκτιμάται ότι θα διαχειρίζεται ετησίως 700.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.
 • Βιομηχανία,

  • Ξαναφέρνουν την πρόταση για αύξηση στα δικαιώματα ρύπων
   Η αποτυχία της Γερμανίας και του οικολογικού λόμπι των Βρυξελλών να περάσει πριν από δύο μήνες την απόφαση για απόσυρση δικαιωμάτων ρύπων ευνόησε μέχρι τώρα και τη ΔΕΗ, αλλά και την ελληνική βιομηχανία, καθώς γλίτωσαν από μία νέα αύξηση στο κόστος της ενέργειας.
 • Ληξιπρόθεσμες οφειλές