Έντυπη Έκδοση

Η ΤΡΟΪΚΑ απαιτεί νέο άγριο πακέτο αλλαγών στα εργασιακά

ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΕΝ ΟΨΕΙ

Πιο εύκολες οι απολύσεις

**Στο δρόμο, χωρίς αποζημίωση, μακροχρόνια απεργοί§**Αύξηση σε 10% από 5% του πλαφόν απολύσεων§**Μισθός 350 ευρώ για ημιαπασχόληση νέων§**Ελαστικό 10ωρο για μη πληρωμή υπερωριών§**Νέα μείωση για τις αποζημιώσεις απόλυσης
ΣΚΛΗΡΕΣ αλλαγές στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των απολύσεων και της «ενίσχυσης της κινητικότητας» στην αγορά εργασίας θα ζητήσει η τρόικα από κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας. Το πλαίσιο του νέου σκληρού «πακέτου» προσδιόρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Μπομπ Τράα, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Κομβικής σημασίας είναι η απαίτηση για ενεργοποίηση του εργοδοτικού λοκ άουτ, της δυνατότητας δηλαδή των εργοδοτών, σε περίπτωση παρατεταμένων απεργιών, να... αντικαθιστούν τους απεργούς, απολύοντάς τους χωρίς αποζημίωση.

Πλήρες θέμα...

 • Κυβέρνηση/Μεταρρυθμίσεις

  • ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ Υπόσχονται απολύσεις, «λουκέτα» και χαράτσι
   Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ δίνει 2.656 απολύσεις από τις 4.000 που προβλέπονται για το 2013 Η αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης, μετά την αποχώρηση των ενοχλητικών υπουργών, με την τρόικα και η αποφυγή της άμεσης λήψης νέων μέτρων αποτελούν τους δύο βασικούς στόχους της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν απόψε με τους επικεφαλής της τρόικας.
 • Τρόικα

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Δ.Υ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να πάρει παράταση
   Πιθανός νέος «ξαφνικός θάνατος» οργανισμού για χάρη των τροϊκανών ΣΤΙΣ διαπραματεύσεις, που ξεκινουν απόψε, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να παραδώσει στην τρόικα λίστα με όλα τα «προαπαιτούμενα»: απολύσεις στο Δημόσιο, «λουκέτο» σε νοσοκομεία, χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ για ακόμη ένα χρόνο, αλλά και διακοπή κάθε συζήτησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου, που ελπίζει ότι στο β' εξάμηνο του έτους θα εισρεύσουν στα ταμεία οι ανείσπρακτοι φόροι, είναι να παραταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο η υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
 • Επιχειρήσεις

  • Αντεργατική ανταπεργία
   Ο Κ. Λάσκαρης έμεινε στην ιστορία τη δεκαετία του '70, όταν ως υπουργός Εργασίας το 1976 νομοθέτησε την ανταπεργία των εργοδοτών (lock out) ως απάντηση στις απεργίες των εργαζομένων. Με απλά λόγια, ο επιχειρηματίας μπορούσε να κλείσει την επιχείρησή του αν αποφασιζόταν απεργία.
 • Συνέδρια

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ. Κεντρώα στροφή με ακροδεξιά ρητορική
   Το σχέδιο για τη μετεξέλιξη της Ν.Δ. σε εκφραστή του Κέντρου έθεσε σε τροχιά ο Α. Σαμαράς στο συνέδριο, αλλά με καθαρά... δεξιά γλώσσα για φυλή, νόμο, τάξη και συντεχνίες.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκλογές «εδώ και τώρα» ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας
   «Ας διαλέξει η ΔΗΜΑΡ με ποια πλευρά είναι» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να μην προλάβει η δικομματική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα, που θα οδηγήσουν -όπως τονίζει- στην ολοκληρωτική αποσύνθεση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΚΟΝΤΡΑ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ιδεολογική σύγκρουση σε... βολικό χρόνο
   Α. Παπανδρέου Ερωτήματα προκαλεί η πρωτοβουλία και ο χρόνος που επέλεξε ο Μάκης Βορίδης να αναφερθεί απαξιωτικά και μειωτικά το Σάββατο εναντίον του Α. Παπανδρέου, από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ., προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα των μελών και των συνέδρων της Ν.Δ., έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και τριγμούς στο νέο, δικομματικό, κυβερνητικό οικοδόμημα.
 • ΔΗΜΑΡ

  • ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ Πληγώθηκε η ΔΗΜΑΡ
   Ανοιγμα στην Κεντροαριστερά υποσχέθηκε ο Φ. Κουβέλης Σε φάση «αποκλιμάκωσης» μοιάζει να εισέρχεται η ΔΗΜΑΡ έπειτα από τις εσωτερικές «αναταράξεις» που προκάλεσε η αποχώρηση από την κυβέρνηση. Την εικόνα αυτή έχουν ηγετικά στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, διαπιστώνοντας ότι η εισήγηση του προέδρου Φ. Κουβέλη έγινε αποδεκτή με ισχυρή πλειοψηφία, της τάξης του 80%, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
 • Γκάλοπ

  • Αλλο ένα γκάλοπ βλέπει μπροστά τη Ν.Δ.
   Προβάδισμα 1,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, σύμφωνα με την οποία τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή.
 • Κύπρος

  • * ΚΥΠΡΟΣ Ανακρίσεις για περίεργες τραπεζικές «συμβουλές»
   Μια περίεργη υπόθεση, με εμπλεκόμενους τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τον Ελληνα επιχειρηματία Μιχάλη Ζολώτα, και τη Marfin-Egnatia (Marfin-Laiki), ερευνά το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της κυπριακής αστυνομίας, με οδηγίες του γενικού εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη.
 • Εκλογοδικείο

  • Το Εκλογοδικείο δέχτηκε την απογραφή του 2001
   Δεν αλλάζει η σύνθεση του Κοινοβουλίου της χώρας που διαμορφώθηκε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, μετά και την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο). Το δικαστήριο έκρινε ότι η ανακήρυξη των εκλογών και ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών με βάση την απογραφή του 2001 και όχι του 2011 είναι μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο.