Έντυπη Έκδοση

Fund τεσσάρων απατεώνων «δάγκωνε» επενδυτές

Η πρόταση συμμετοχής σε δήθεν «επενδυτικό πρόγραμμα» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια καλοστημένη απάτη. Αυτό διαπίστωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξάρθρωσαν το κύκλωμα των απατεώνων που «δάγκωνε» υποψήφιους επενδυτές και συνέλαβαν τέσσερα μέλη του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τέσσερις Ελληνες ηλικίας 38, 50, 58 και 72 ετών. Ο τελευταίος συστηνόταν ως δικηγόρος-νομικός σύμβουλος. Εμφανιζόταν σε υποψήφιους επενδυτές και τους πρότεινε συμμετοχή σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να συμμετάσχει στο «πρόγραμμα» και στα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Ο 50χρονος και ο 58χρονος εμφανίζονταν ως συνεργάτες του 72χρονου και ήταν εκείνοι που έπαιρναν την αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος» αναζητώντας νέους επενδυτές. Ο 38χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν ως δικηγόρος, προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Οπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη του κυκλώματος με τη συγκεκριμένη σπείρα είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν επτά πολίτες. Η προκληθείσα ζημιά ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 342.000 ευρώ σε μετρητά, προερχόμενο από το αρχικά καταβληθέν κεφάλαιο τεσσάρων παθόντων, ενώ εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας ακόμη τριών παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο 72χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
Η εξυπνάδα, αντίδοτο στον ιό των 100 ευρώ
Κι άλλη απάτη με μάσκα το ΕΣΠΑ
Πουλούσε στο Facebook διακοπές... αέρα!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνθήκες εργασίας
Πόστα-βιτριόλι και στη μετά Κούνεβα εποχή
«Πρέπει να χρωματιστούμε για να μας στηρίξουν;»
Περιβάλλον & οικολογία
Οικολογικά ένοχη η εκτροπή του Α(θ)ώου ποταμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Η εξυπνάδα, αντίδοτο στον ιό των 100 ευρώ
Κι άλλη απάτη με μάσκα το ΕΣΠΑ
Πουλούσε στο Facebook διακοπές... αέρα!
Fund τεσσάρων απατεώνων «δάγκωνε» επενδυτές
Συμβούλιο της Ευρώπης
«Εξασφαλίστε δωρεάν υγεία και στους ανασφάλιστους»
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
«Στεγάστε τους αστέγους»
Αρειος Πάγος
Αρ. Πάγος: Ο αναρχικός δεν είναι αυτομάτως τρομοκράτης
Φωτογραφία
Στη μηχανή του χρόνου
Δημόσια Έργα
Θα καταστρέψουν τα ποτάμια για να φτιάξουν την Ολυμπία Οδό