Έντυπη Έκδοση

«Στεγάστε τους αστέγους»

Οι καταγγελίες από καταστηματάρχες, μόνιμους κατοίκους, διερχομένους, αλλά και υπηρεσίες ανθρωπιστικών οργανώσεων φτάνουν σχεδόν καθημερινά σε υπευθύνους του Δήμου Αθηναίων για αστέγους σε δρόμους, πάρκα, μετρό, πλατείες και άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Μέρα με τη μέρα, το κοινωνικό αυτό φαινόμενο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διάστασεις εν όψει, μάλιστα, και του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερα, καταστηματάρχες -«σχεδόν στις πόρτες των μαγαζιών είχουν βρει καταφύγιο άστεγοι»- κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου «να φροντίσουν ώστε να αντιμετωπιστεί ανθρώπινα το φαινόμενο αυτό και να στεγαστούν οι συνάνθρωποί μας αυτοί σε κάποια ασφαλή μέρη».

Ακόμη και για λόγους υγιεινής οι άστεγοι, που έχουν καταφύγει σε κεντρικά και απόκεντρα σημεία της πρωτεύουσας, «θα 'πρεπε να έχουν απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο του δήμου όσο και άλλων αρμόδιων φορέων, ώστε να βρεθεί οριστική λύση», όπως είπαν καταστηματάρχες γύρω από κτήριο του δήμου στην οδό Αθηνάς.

Από υπηρεσίες του δήμου μάς πληροφόρησαν ότι με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη «ετοιμάζονται ειδικοί χώροι (κέντρα) για να δοθούν σε αστέγους, ώστε να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία τους».

Μας πληροφόρησαν επίσης ότι «εντός των ημερών από υπηρεσίες του δήμου θα γίνει καταγραφή όλων των αστέγων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, και ανάλογα με την κατάσταση του καθενός θα μεταφέρονται σε κατάλληλους χώρους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
Ανθρωπιστικές οργανώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνθήκες εργασίας
Πόστα-βιτριόλι και στη μετά Κούνεβα εποχή
«Πρέπει να χρωματιστούμε για να μας στηρίξουν;»
Περιβάλλον & οικολογία
Οικολογικά ένοχη η εκτροπή του Α(θ)ώου ποταμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Η εξυπνάδα, αντίδοτο στον ιό των 100 ευρώ
Κι άλλη απάτη με μάσκα το ΕΣΠΑ
Πουλούσε στο Facebook διακοπές... αέρα!
Fund τεσσάρων απατεώνων «δάγκωνε» επενδυτές
Συμβούλιο της Ευρώπης
«Εξασφαλίστε δωρεάν υγεία και στους ανασφάλιστους»
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
«Στεγάστε τους αστέγους»
Αρειος Πάγος
Αρ. Πάγος: Ο αναρχικός δεν είναι αυτομάτως τρομοκράτης
Φωτογραφία
Στη μηχανή του χρόνου
Δημόσια Έργα
Θα καταστρέψουν τα ποτάμια για να φτιάξουν την Ολυμπία Οδό