Έντυπη Έκδοση

Αρ. Πάγος: Ο αναρχικός δεν είναι αυτομάτως τρομοκράτης

Οι σχέσεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχουν «αυτόματη» σχέση με την τρομοκρατία, όπως αποφάσισε ο Αρειος Πάγος, διατάσσοντας τη διαγραφή πρώην κατηγορουμένου από αντιτρομοκρατικό κατάλογο που επιφέρει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε «αδικαιολόγητη» την καταχώριση του ονόματός του στον κατάλογο των σχετιζομένων με την τρομοκρατία προσώπων, κάνοντας δεκτή την προσφυγή κατά της σχετικής απόφασης της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».

Ο 27χρονος φοιτητής Δημήτρης Μιχαήλ, απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και παραπέμφθηκε σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο για κατοχή ενός όπλου, τύπου Φλόμπερ, και μικροποσότητας χασίς. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν συμμετείχε στους «Πυρήνες», αλλά δέχτηκε ότι απλώς γνώριζε κάποιους από τους συγκατηγορουμένους του, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Σακκά -απεργό πείνας λόγω παρατεταμένης προφυλάκισης- από τον ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Ενώ δηλαδή το βούλευμα αποφάνθηκε ότι αυτές οι γνωριμίες ήταν "απλές στα πλαίσια του ευρύτερου αναρχικού χώρου...", η Αρχή με την προσβαλλόμενη απόφασή της τις ανάγει σε επαρκείς για την ένταξη του προσφεύγοντα στον κατάλογο προσώπων σχετιζομένων με την τρομοκρατία. Με τον τρόπο αυτό τίθεται εκποδών το κατά τα άνω αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και κάμπτεται το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορούμενου που απορρέει από αυτό», αναφέρεται στην υπ' αριθμόν 660/2013 απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η σχετική εισήγηση του εισαγγελέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αρειος Πάγος
Τρομοκρατία
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνθήκες εργασίας
Πόστα-βιτριόλι και στη μετά Κούνεβα εποχή
«Πρέπει να χρωματιστούμε για να μας στηρίξουν;»
Περιβάλλον & οικολογία
Οικολογικά ένοχη η εκτροπή του Α(θ)ώου ποταμού
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Η εξυπνάδα, αντίδοτο στον ιό των 100 ευρώ
Κι άλλη απάτη με μάσκα το ΕΣΠΑ
Πουλούσε στο Facebook διακοπές... αέρα!
Fund τεσσάρων απατεώνων «δάγκωνε» επενδυτές
Συμβούλιο της Ευρώπης
«Εξασφαλίστε δωρεάν υγεία και στους ανασφάλιστους»
Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
«Στεγάστε τους αστέγους»
Αρειος Πάγος
Αρ. Πάγος: Ο αναρχικός δεν είναι αυτομάτως τρομοκράτης
Φωτογραφία
Στη μηχανή του χρόνου
Δημόσια Έργα
Θα καταστρέψουν τα ποτάμια για να φτιάξουν την Ολυμπία Οδό