Έντυπη Έκδοση

«Times» επί πληρωμή

Οι «Times» του Λονδίνου επί πληρωμή; Πιο παταγώδης αποτυχία δεν μπορούσε να υπάρξει! Οπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, σχεδόν έναν μήνα από την εφαρμογή του μέτρου στους «Times» και στους «Sunday Times», οι δύο εφημερίδες έχουν απολέσει το 90% της ηλεκτρονικής κυκλοφορίας τους.

Από 1.200.000 επισκέπτες καθημερινά, έπεσαν στους μόλις 150.000 κυβερνοναύτες που φρόντισαν να κάνουν εγγραφή για τις υπηρεσίες τους στη δοκιμαστική περίοδο. Κι από αυτούς τους 150.000, μόνο οι 15.000 πείσθηκαν τελικά να πληρώσουν τις 2 λίρες της συνδρομής την εβδομάδα...

Κάθετη πτώση λοιπόν, η οποία θα έχει άμεση επίπτωση τόσο στην επιρροή όσο και στα έσοδα της μαμάς εταιρείας «News Corporation» - βλέπε Ρούπερτ Μέρντοχ, για να μην ξεχνιόμαστε. Οπως έχει υπολογιστεί, με τις 2 λίρες την εβδομάδα (αν δεν αποχωρήσουν εν τω μεταξύ κάποιοι συνδρομητές) προκύπτει ένα έσοδο γύρω στο 1.500.000 λίρες, ήτοι 1.800.000 ευρώ, ετησίως.

Υπολογίστε περίπου κι άλλα τόσα από τους 12.500 συνδρομητές στην εφαρμογή των «Times» στο iPad (προς 9,99 λίρες τον μήνα) και η «News Corporation» αποκομίζει γύρω στις 3.000.000 λίρες (3.600.000 ευρώ) τον χρόνο, τερματίζοντας το τζαμπατζιλίκι στο κυβερνοδιάστημα. Το πόσα χάνει βέβαια από τις απολεσθείσες διαφημίσεις (άλλα λεφτά δίνει ο διαφημιζόμενος για εκατομμύρια «κλικ» κι άλλα για μερικές χιλιάδες...) απομένει να φανεί εντός των προσεχών μηνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Ιντερνετ
Η «Repubblica» στο κυβερνοδιάστημα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Ιντερνετ
«Times» επί πληρωμή
Η «Repubblica» στο κυβερνοδιάστημα
Ραδιόφωνο
Τα ερτζιανά καλά κρατούν
3εις ερωτήσεις
«Δύσκολη πόλη η Θεσσαλονίκη»