Έντυπη Έκδοση

ΕΦΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Κεραμίδα για 500.000 ιδιοκτήτες

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ: ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ * ΜΕ ΤΡΙΚ ΚΑΛΛΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ * ΞΑΝΑ ΣΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΟ Ε9

Την αδυναμία των δημάρχων θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έσπευσαν να διορθώσουν τα λάθη στο χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά ο λογαριασμός παρέμεινε φουσκωμένος. Το υπουργείο τούς παραπέμπει για νέες διορθώσεις στο 2014, όταν θα έρθει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, εφ' όσον βέβαια τον δεχτεί η τρόικα. Από αύριο και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η νέα «οδύσσεια» ιδιοκτητών και επαγγελματιών για να διορθώσουν και να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ε9. Χωρίς τελειωμό η ταλαιπωρία χιλιάδων φορολογουμένων, που έχουν κάνει τις ΔΟΥ... δεύτερο σπίτι τους. Τρικ με το νέο ΕΕΤΗΔΕ.

Πλήρες θέμα...

 • Συνεντεύξεις

  • ΚΕΡΣΤΙΝ ΜΠΕΡΝΟΘ Υπερβολή, η έξοδος στις αγορές το '14
   ΚΕΡΣΤΙΝ ΜΠΕΡΝΟΘ, οικονομολόγος και επιστημονική σύμβουλος στο DIW Βερολίνου, καθηγήτρια Οικονομικών στη Σχολή Διακυβέρνησης Hertie στο Βερολίνο Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν αρκεί για να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, λέει η Γερμανίδα οικονομολόγος Kerstin Bernoth Ανάκαμψη έπειτα από 10-20 χρόνια προβλέπει η Γερμανίδα οικονομολόγος. Τονίζει οτι ανεξαρτήτως εκλογών η Γερμανία θέλει να αποφύγει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
  • ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Στόχος η διασφάλιση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας
   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Η ανεργία έχει κόψει τους ξέφρενους ρυθμούς ανόδου. Με μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ και για πέντε μήνες θα απασχοληθούν οι 50.000 άνεργοι. ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός προγράμματος διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, το οποίο θα δίνει μετρήσιμα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, προαναγγέλλει στην «Κ.Ε.» ο δοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία προκειμένου να διακριβωθεί η πραγματική αναγκαιότητα των σημερινών προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Και τα εκτός σχεδίου στο Ε9
   ΜΠΡΟΣΤΑ στους υπολογιστές τους θα πρέπει να κάτσουν ακόμα μία φορά οι φορολογούμενοι για να συμπληρώσουν αυτή τη φορά το Ε9. Η υποβολή του Ε9 είναι υποχρεωτική μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, από όσους φορολογουμένους έχουν στην κατοχή τους εκτάσεις γης εκτός σχεδίου ή είχαν μεταβολές στην περιουσία τους.
  • ΧΑΡΑΤΣΙ Φουσκωμένο για 500.000 ιδιοκτήτες
   Οι λογαριασμοί τώρα έχουν εκδοθεί και δεν αλλάζουν, λέει το υπουργείο Οικονομικών Από λάθη δήμων και αδιαλλαξία του υπουργού
  • Φόρος για κάθε ακίνητο ξεχωριστά
   Οι ελεγκτές της τρόικας περιμένουν στη γωνία ΣΤΑ ΜΕΣΑ του μήνα αναμένεται να παραδώσει η Ειδική Επιτροπή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα σχέδια για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014, ώστε στη συνέχεια να λάβουν την τελική έγκριση της τρόικας.
  • ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Αλλα σχέδια, ίδια «γεύση»...
   Οταν οι Γ. Στουρνάρας - Στ. Μάνος πρότειναν Αξιοποίηση της Κρατικής Ακίνητης Περιουσίας.
 • Επενδυτικά κεφάλαια

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ Σε hedge funds ομόλογα 5,3 δισ.
   Του χρόνου τελειώνουν οι δόσεις των ευρωπαϊκών δανείων και το πάνω χέρι παίρνει το ΔΝΤ, δηλαδή οι Αμερικανοί Μέσω νέου δανεισμού το Βερολίνο μεθοδεύει την παράταση της ομηρίας χρέους της Ελλάδας. Επιμένουν οι Γερμανοί βιομήχανοι για παροχή εγγυήσεων έναντι χρέους. Χρέος 25 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθεί μέσα στο 2014.
  • Πιέσεις για νέα ομηρία με νέο δανεισμό
   ΚΑΘΩΣ το δάνειο των Ευρωπαίων τελειώνει με τις τελευταίες δόσεις να δίνονται το 2014, οι πιέσεις έχουν ξεκινήσει από τώρα. Αν πάρουμε κανονικά τις καθυστερούμενες δόσεις φέτος (γιατί στελέχη της αγοράς και της κυβέρνησης εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες), τότε απομένουν συνολικά μόνο 15 δισ. ευρώ από το σύνολο του δανειακού πακέτου που απομένει.
  • Ελληνικού Δικαίου τα ομόλογα που λήγουν
   Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ των μνημονιακών κυβερνήσεων, έως τώρα, είναι να πληρώνουν τα ακούρευτα ομόλογα στους ιδιώτες που τα κατέχουν, με τη λογική «να μη γίνουμε Αργεντινή και να μας σέρνουν στα διεθνή δικαστήρια».
 • Τράπεζες

  • Υπέρ της ένεσης ρευστότητας η Εθνική Τράπεζα, κατά η Alpha Bank
   ΔΙΑΦΩΝΙΑ Εθνικής - Alpha Bank για το φλέγον ζήτημα της επαναχρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας. Εν μέσω πρωτοφανούς «στεγνότητας» της αγοράς, τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο οφείλει πάνω από 6,5 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες, και εκκρεμούν πάνω από ένα δισ. επιστροφές ΦΠΑ, οι δύο μεγάλοι, ιστορικοί τραπεζικοί όμιλοι εμφανίζονται με εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.
 • ΔΝΤ

  • Ολίγον Ελληνας ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ
   ΝΕΟ αφεντικό αποκτά η μόνιμη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, μετά την αποχώρηση του Μπομπ Τράα από την Αθήνα. Ο Αμερικανός Γουές Μακ Γκρου έχει παρελθόν στην Ελλάδα και, όπως όλα δείχνουν, θα έχει και μέλλον.
 • Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

  • ΒΕΡΟΛΙΝΟ Οχι κούρεμα, χτένισμα!
   Οι μειώσεις επιτοκίων και η επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ισοδυναμούν με άτυπη διαγραφή χρέους, υποστηρίζει το Βερολίνο Το παράλογο είναι ότι και ο Πέερ Στάινμπρουκ, συμφωνεί με την κ. Μέρκελ ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει κούρεμα Οι μειώσεις επιτοκίων και η επιμήκυνση της αποπληρωμής της διάρκειας των δανείων ισοδυναμούν με άτυπη διαγραφή χρέους 47,3 δισ. ευρώ. Τώρα χρεάζεται ανάπτυξη.