Έντυπη Έκδοση

Ο πρωθυπουργός απέναντι σε 23 καίριες ερωτήσεις της «Κ.Ε.»

Υπεραισιόδοξος, αμετακίνητος, αμετανόητος

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

«Ο στόχος για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θεωρείται εφικτός ακόμα και από εκείνους που μας κρίνουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Αλλωστε, δεν υπάρχουν περιθώρια για λογιστικά κόλπα», λέει ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξή του στην «Κ.Ε.»
Των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΩΚΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ
ΣΕ μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο Α. Σαμαράς βλέπει ένα ρόδινο μέλλον, εμμένει στην πολιτική του, δεν αναγνωρίζει λάθος επιλογές και θέλει να εξαντλήσει την 4ετία

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Σαμαράς

  • Οι άνεργοι πρέπει να περιμένουν τους επενδυτές...
   * Φρέναρε, λέει, η αύξηση της ανεργίας, αλλά «αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, δεν μπορεί να μειωθεί» * «Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις πήραν ανάσα από τη μείωση του ΦΠΑ. Σώθηκαν και θέσεις εργασίας» * «Το Grexit έφυγε, το Grecovery πλησιάζει» *«Γινόταν μεγάλο πάρτι στην Υγεία και την Παιδεία. Αυτά διορθώνουμε» * Δεκάδες αναφορές στην ανάπτυξη, διαφήμιση των «σαρωτικών μεταρρυθμίσεων», αλλά και «ο λαϊκισμός δεν πείθει πια»
 • Νέα Δημοκρατία

  • Οταν στη Ν.Δ. (δεν) είναι μία ωραία ατμόσφαιρα
   Πλειστηριασμοί, νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, «Ταμείο Μολυβιάτη», αλλά και κρατικά λαχεία, τα πεδία σύγκρουσης των «ανταρτών» με τους «σαμαροφύλακες» Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στις σχέσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με το μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες διέρχονται -μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- φάση έντονης αμοιβαίας καχυποψίας.
 • ΔΕΠΑ

  • Πούτιν: ΔΕΠΑ να ζητάει ο Σαμαράς...
   Το πρόσφατο «χαστούκι» του Ρώσου προέδρου στην ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος με δήλωσή του απέτρεπε να κάνουν επενδύσεις ομοεθνείς του στη χώρα μας, και η «απαίτηση» του Μαξίμου να ζητήσει σε... αυστηρό τόνο από την «Γκαζπρόμ» να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που χρεώνει στην Ελλάδα
 • Συνεντεύξεις

  • ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) Πολιτικές συμμαχίες στη βάση της ρήξης με ό,τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια
   Ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το πλεόνασμα του 4% και αποκαλεί «ηγεμονική» τη φάση που βρίσκεται το κόμμα του «Μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που αναδεικνύουν πως το Δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να δουλέψουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος» λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ. ΑΠΕ) «Κεντρώες λύσεις δεν υπάρχουν», δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής και εκ των υπευθύνων της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι η Αριστερά πρέπει να είναι ηγεμονική σε αυτή τη φάση και οι όποιες συμμαχίες γίνουν να έχουν προγραμματική βάση ρήξης.
  • ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (βουλευτής Επικρατείας ΔΗΜΑΡ) Μαγκιά είναι και να συμβιβάζεσαι προς όφελος του λαού
   «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν -και παραμένει- η μονομερής διαγραφή του χρέους, ο τσαμπουκάς. Τώρα έγινε απλώς πρόταση» λέει ο Σπύρος Λυκούδης (φωτ. ΑΠΕ) Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλάει για την ενδεχόμενη μετεκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις επαφές με το ΠΑΣΟΚ, τις «πρακτικές» Σαμαρά και τη στήριξη Καμίνη, τον Μάιο, για το Δήμο της Αθήνας
 • ΠΑΣΟΚ

  • Για όλα φταίν' οι πρόεδροι, οι πρώην κι οι επόμενοι
   Για την 3η Σεπτέμβρη και τη σχέση που μπορεί να έχει με αυτή σήμερα το ΠΑΣΟΚ γράφουν στην «Κ.Ε.» ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος -που έφυγε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο- και ο νέος -και σε ηλικία- βουλευτής του κόμματος Κώστας Τριαντάφυλλος Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης και Βαγγέλης Βενιζέλος για πρώτη φορά μαζί. Οι τρεις πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ θα παραστούν στην εκδήλωση του κόμματος για την 3η Σεπτέμβρη (φωτ. ΑΠΕ) Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου -δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργοί, οι σχέσεις των οποίων τουλάχιστον από το 2009 είναι ανύπαρκτες- θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν στο διήμερο εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη. Παρών, φυσικά, και ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.