Έντυπη Έκδοση

Μην ενοχλείτε τον εργαζόμενο

Με χαμηλό ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία και με μισθούς μάλλον ικανοποιητικούς, σε κάθε περίπτωση καλύτερους από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οι εργαζόμενοι μπορούν να διαπραγματεύονται και να συμφωνούν με τους εργοδότες τους κι άλλα πράγματα. Οπως αυτό των εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας της χώρας αυτής με την ηγεσία του.

Υπέγραψαν κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι εργαζόμενοι στον ελεύθερο χρόνο τους δεν είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε τηλεφωνήματα ή μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την υπηρεσία τους και οι προϊστάμενοι δεν πρέπει να τους ενοχλούν εκτός ωρών εργασίας παρά μόνο «σε εξαιρετικές», δικαιολογημένες περιστάσεις, π.χ. η εργασία να «είναι επείγουσα», «έκτακτου χαρακτήρα» και «να μην μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα» του εργαζομένου.

Επίσης, κανένας εργαζόμενος του υπουργείου δεν θα τιμωρείται αν κλείσει το κινητό του ή δεν ενημερωθεί για τα e-mails του μετά τη λήξη της βάρδιάς του ή το Σαββατοκύριακο. Τη συμφωνία υπέγραψαν η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγκεν (φωτ.) και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Η υπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία έχει στόχο «να διασφαλίσει την πνευματική υγεία των εργαζομένων». Οι εκπρόσωποι των άλλων υπουργείων μάλλον... ζήλεψαν, καθώς διευκρίνισαν ότι δεν έχουν υπογράψει τέτοια συμφωνία στις δικές τους υπηρεσίες. Αλλα λόγια!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Σαμαράς
«Τα πάντα στο μικροσκόπιο της τρόικας»
Οι άνεργοι πρέπει να περιμένουν τους επενδυτές...
Νέα Δημοκρατία
Οταν στη Ν.Δ. (δεν) είναι μία ωραία ατμόσφαιρα
ΔΕΠΑ
Πούτιν: ΔΕΠΑ να ζητάει ο Σαμαράς...
Συνεντεύξεις
«Λάθος η «εθνική σύγκρουση» με τη Γερμανία»
«Μαγκιά είναι και να συμβιβάζεσαι»
ΠΑΣΟΚ
Για όλα φταίν' οι πρόεδροι, οι πρώην κι οι επόμενοι