Έντυπη Έκδοση

Τρεις μήνες και... καθάρισαν οι παράγοντες-λαμόγια

Τελικά ποια είναι η δουλειά των υπουργών και των βουλευτών; Η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, που λέει το Σύνταγμα, ή οι... εξυπηρετήσεις αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών, που λεηλατούν τα ταμεία ιστορικών αθλητικών συλλόγων, στερώντας από το κράτος και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τη δυνατότητα είσπραξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ άμεσα; Η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση -που είναι κυρίως κρίση ηθικής και όχι οικονομική- ή η κήρυξη πολέμου στους απλούς, σκληρά εργαζόμενους (όσοι έχουν ακόμη δουλειά) πολίτες και η επιχείρηση φτωχοποίησής τους;

Η περίπτωση της απόρριψης, χωρίς μάλιστα επαρκή αιτιολογία, της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έλυνε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα με το τεράστιο κενό νομοθετικής ρύθμισης του περασμένου Γενάρη -το περιβόητο... συγχωροχάρτι σε παράγοντες που λυμαίνονται τον επαγγελματικό αθλητισμό- μιλάει από μόνη της.

Αντί ο αρμόδιος υπουργός, αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας να αναγνωρίσει το δίκαιον της πρωτοβουλίας και να την ενσωματώσει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, όπως έκανε με άλλες χρήσιμες και σωστές παρατηρήσεις βουλευτών σε άλλα ζητήματα, προτίμησε να την παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες.

Ετσι, η επίμαχη διάταξη, ώστε «οι απαιτήσεις των χρεοκοπημένων ΠΑΕ να εκχωρούνται στο Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ιδιώτες και επίσης το Δημόσιο να έχει το δικαίωμα να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων μετά την τρίμηνη (περίπτωση ΑΕΚ) εκκαθάριση», δεν πέρασε. Δικαιώθηκε επομένως, ακόμη μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει ότι «η διαπλεκόμενη κυβέρνηση επιβραβεύει την παρανομία ανθρώπων που αξιοποιούν πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Αποτέλεσμα, να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταυτόχρονα τα ερασιτεχνικά τους σωματεία να χάνουν κατ' αντιστοιχία τούς οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν».

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης στο Κοινοβούλιο, με τις πρακτικές αυτές «καταδεικνύεται το μέγεθος της προχειρότητας της κυβέρνησης και -το σημαντικότερο- η αδιαφάνεια σε θεσμούς».

Κατά τα άλλα, οι... μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Συνεντεύξεις
Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ)
Πολιτικά κόμματα
Αντιρατσιστικό
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Εθνική Ελλάδος
«Είμαστε σκληρό καρύδι»
ΠΑΕ
Τρεις μήνες και... καθάρισαν οι παράγοντες-λαμόγια
Ευρωμπάσκετ 2013
Το αλφαβητάρι της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ