Έντυπη Έκδοση

Και οι νεοϋορκέζοι άθεοι το χαβά τους

Και η επέλαση των άθεων συνεχίζεται! Εδώ και ένα εξαήμερο, πολυάριθμοι σταθμοί του μετρό στη Νέα Υόρκη κοσμούνται από μια γιγαντοαφίσα με το εξής μήνυμα: «Ενα εκατομμύριο Νεοϋορκέζοι είναι καλοί άνθρωποι δίχως να πιστεύουν στο Θεό. Εσείς;».

Αν υπολογίσει κανείς ότι από τον υπόγειο σιδηρόδρομο της αμερικάνικης μεγαλούπολης περνούν καθημερινά περισσότεροι από 5.000.000 επιβάτες, καλύτερη προβολή για τον αθεϊσμό και τις παραφυάδες του δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

Αν θυμάστε καλά μηνύματα υπέρ της αθεΐας είχαν φιλοξενηθεί και στα λεωφορεία της Νέας Υόρκης πριν από μερικούς μήνες. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια πιο οργανωμένη και φιλόδοξη, που θα αγγίξει πολύ περισσότερο κόσμο. Περιβάλλεται μάλιστα και από ένα μίνι πέπλο μυστηρίου, μιας και τα 25.000 δολάρια που απαιτήθηκαν για την ενεργοποίησή της προήλθαν από κάποιον ανώνυμο δωρητή.

Οι στόχοι, πάντως, της καμπάνιας, που συντονίζεται απ' τον οργανισμό «Big Apple Coalition of Reason», είναι ξεκάθαροι. Να ξεκινήσει ο διάλογος για τη σχέση ηθικής και θρησκείας, να εκφραστούν οι άθεοι και οι αγνωστικιστές, να προβληματιστεί, έστω και επιδερμικά, το ευρύ κοινό. Οσο για το αντίπαλον δέος, η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί, διότι σέβεται την ελευθερία του λόγου. Οπως ελπίζει να σεβαστούν και οι άθεοι την ελευθερία εκείνων που θα χρηματοδοτήσουν εκστρατείες υπέρ της πίστεώς τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
«Κάθε τεύχος και μία βόμβα»
Free press ετών 20
Και οι νεοϋορκέζοι άθεοι το χαβά τους