Έντυπη Έκδοση

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ψάχνουν πώς θα πουν το χαράτσι

Τη διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2014 πρότειναν αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. στον Γιάννη Στουρνάρα (φωτ. ΑΠΕ)
Ολο και πιο κοντά φέρνει το σενάριο διατήρησης του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2014 η εμπλοκή που προέκυψε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ) στη Βουλή. Οι έντονες αντιδράσεις πολλών βουλευτών και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ), που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να βγουν στο αντάρτικο, ίσως αποτελέσουν τη δικαιολογία για την παραμονή του χαρατσιού, λύνοντας τα χέρια της κυβέρνησης έως ότου καταφέρει να φτιάξει έναν πιο «δίκαιο» νόμο.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Αναμόρφωση, αλλά με στόχο τα 2,9 δισ.
   Τη ριζική αναμόρφωση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με τρόπο που θα υπηρετεί μεν το δημοσιονομικό στόχο των 2,9 δισ. ευρώ αλλά θα κατανέμει δικαιότερα τα φορολογικά βάρη και θα φορολογεί συνολικά και όχι το κάθε ακίνητο ξεχωριστά, ζητά επισήμως το ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας.
  • Γαλάζιος διχασμός και στη μέση ο Στουρνάρας
   Ολοι εναντίον Στουρνάρα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία να επιμένει σε αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να ψηφιστεί, διαφωνώντας με την πρόταση ορισμένων συναδέλφων τους για παράταση του χαρατσιού για ένα έτος.
  • Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ «Ε» Αντισυνταγματικοί και οι δύο φόροι
   Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει μιλώντας στην «Ε» ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος τόσο τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων όσο και τη διατήρηση του χαρατσιού. Σήμερα θα στείλει στον υπουργό Οικονομικών σημείωμα.
  • Στην «παράταση» συμφώνησαν Σαμαράς-Βενιζέλος
   Παράταση μιας εβδομάδας για την κατάθεση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων αποφάσισαν χθες Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να ενσωματωθούν -χωρίς να αλλάζει ο στόχος της είσπραξης των 2,9 δισ. ευρώ (ονομαστικά 3,55 δισ. ευρώ)- προτάσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν.
 • Υπουργείο Υγείας

  • ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΔΩΝΙΔΟΣ! «Στην υγειά μας» τα νοσοκομεία
   Η μοιρασιά, πάντως, του Γεωργιάδη ήταν δίκαιη: 70% από Ν.Δ., 30% από ΠΑΣΟΚ Ηαποθέωση της αναξιοκρατίας για άλλη μία φορά διά χειρός Αδώνιδος και μνημονιακής κυβέρνησης και στα νοσοκομεία! Χρειάστηκε να περάσουν κάμποσοι μήνες για να αποφασίσει τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι οι πιο ικανοί για να σώσουν τα δημόσια νοσοκομεία είναι κομματικοί διοικητές, συνδικαλιστές αλλά και πρώην βουλευτές που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν. Η μοιρασιά έγινε σχεδόν με... δίκαιο τρόπο με τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως υπολογίζουν οι καλά γνωρίζοντες, η τράπουλα μοιράστηκε περίπου 30%-70% υπέρ της Ν.Δ.
 • Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι

  • 30 δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά
   Ωδινεν ορος... και στην περίπτωση των πλαστών δικαιολογητικών στους δημοτικούς αστυνομικούς, αφού δεν πρόκειται να ξεπεράσουν συνολικά τους 100 (ποσοστό 2% με 3%) αυτοί που θα αποδειχθούν «λαθρεπιβάτες» στο σύνολο των 3.576 εργαζομένων, τους οποίους εξετάζουν εξονυχιστικά εδώ και ενάμιση μήνα οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.
 • ΕΥΠ

  • Συνέχεια κατρακύλας Πάγκαλου για υποκλοπές: Φταίει ο... καθωσπρεπισμός!
   Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τη γκάφα του και τα ρίχνει στην... ψυχολογία Διευκρινίσεις μετά το θόρυβο που προκάλεσε με τη δήλωσή του ότι «η ΕΥΠ παρακολουθούσε Αμερικανούς πρέσβεις» έδωσε χθες ο Θ. Πάγκαλος, εμμένοντας στα όσα έχει πει. Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, πέραν του ότι οι ΗΠΑ έχουν συνεχή διάλογο με την Ελλάδα για σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας για τη συλλογή πληροφοριών, «η οποία θα συνεχιστεί».
  • Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ Εισβολή ΚΥΠατζήδων στη Βουλή
   Ούτε παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών και κομμάτων ούτε εξωθεσμικές ενέργειες. Η μόνη «είδηση» που βγήκε από το διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα είναι ότι η υπηρεσία δεν έχει το περιβόητο βαλιτσάκι υποκλοπών, αλλά ένα... βαν (φωτ. ΑΠΕ) Με το θράσος της επαγγελματικής τους ιδιότητας μπήκαν στην αίθουσα χωρίς να έχουν άδεια και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους βουλευτές, τρεις τύποι με το διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
 • Τρόικα

  • ΕΝΩ «ΠΑΙΖΕΤΑΙ» Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Μόνη σίγουρη «άφιξη», τα μέτρα
   Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, «το έχουν δέσει κόμπο» ότι ο Πάουλ Τόμσεν και η παρέα του θα έρθουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας (φωτ. ΑΠΕ) Ηλήψη νέων μέτρων για την τρόικα θεωρείται δεδομένη, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε., έστω και αν οι επικεφαλής της δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα έρθουν στην Αθήνα, ανάγοντας πλέον σε αστικό μύθο την ημερομηνία επιστροφής των κ. Πάουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ.
 • ΔΗΜΑΡ

  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ: «ΝΑΙ» ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπόνους, το αναλογικόν
   Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επικεντρώνεται μεν στην κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών, αποφεύγει όμως τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της κατάργησής του. Σε αυτό «επιφυλάσσεται» και ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. ΑΠΕ) Κατ' αρχάς θετικά εμφανίστηκε να αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για καθιέρωση απλής αναλογικής, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις. Η πρόταση νόμου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών έγινε χθες διά στόματος του Φ. Κουβέλη, ο οποίος διαπίστωσε πως οι σημερινές πολιτικές συνθήκες έχουν αφαιρέσει κάθε επιχείρημα για τη διατήρηση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μανώλη Γλέζο
   Για «καλοπροαίρετη» κριτική και «σοφία» μίλησε ο Σκουρλέτης, για το «γεροντάκο του Αστερίξ» έκανε λόγο ο Τατσόπουλος Επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να σχολιάσει αρνητικά τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. Ανεπίσημα, όμως, υπήρξε κάποιος εκνευρισμός καθώς οι σχετικές αναφορές που έδωσαν αφορμή για επικριτικά σχόλια πλήττουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και ήρθαν λίγο μετά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας, όπου και ζήτησε «πολιτική ωριμότητα».
 • Παρεμβάσεις

  • Η υπερδύναμη των κοριών
   Οι επικοινωνίες ή, όπως ονομάζονται στις Ενοπλες Δυνάμεις, «διαβιβάσεις» αποτέλεσαν πάντα ένα στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με την κατασκοπία, αν όχι και την πεμπτουσία της κατασκοπίας. Οι Αμερικανοί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχαν σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της «σύλληψης» μηνυμάτων του εχθρού και αποκρυπτογράφησής τους, που οδηγούσαν στην αποκάλυψη μύχιων σκέψεων και σχεδίων του αντιπάλου. Επομένως η «σύλληψη» μηνυμάτων, η επικοινωνιακή κατασκοπία είναι μια παλιά ιστορία.
 • Συγχωνεύσεις

  • Παράταση μέχρι τέλους του 2014 στις συγχωνεύσεις των Οργανισμών
   Παράταση της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων των Οργανισμών και υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 2014, καθώς και μπόνους-δωράκι ίσο με 20 μόρια στους «διαθέσιμους» αθλητές έδωσαν τροποποιήσεις που κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο σχετικό με ρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 • Αρση βουλευτικής ασυλίας

  • Ζητούν άρση ασυλίας για Γεωργιάδη και Σταθάκη
   Ποινικές δικογραφίες σε βάρος του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη έχει σχηματίσει η Δικαιοσύνη, για τις οποίες ζητεί την άρση της ασυλίας τους. Τα σχετικά αιτήματα διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή.
 • Αρειος Πάγος

 • Άλλες ειδήσεις

  • Κουτσούμπας: Αμεση απόσυρση
   «Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση», δήλωσε χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.