Έντυπη Έκδοση

Απογευματινά χειρουργεία μόνο για τους έχοντες

Ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας βαίνει η κυβέρνηση και πλέον δεν το κρύβει. Ο Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή παραδοχή, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα των περαιτέρω κινήσεών του.

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» είπε χωρίς... φόβο και πάθος ο μνημονιακός υπουργός της Υγείας, ερωτηθείς σχετικά με το αν και πότε θα λειτουργήσουν τα τέσσερα δημόσια φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση και θα διένειμαν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους και άπορους.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της προσφοράς δωρεάν φαρμάκων της φαρμακευτικής εταιρείας PFIZER στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, παραδέχθηκε ότι δεδομένων των συνθηκών «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία όπως θα θέλαμε».

Παραδοχή εξάλλου που έκανε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας. Ενδεικτικό της ιδιωτικοποίησης που προωθείται στα δημόσια νοσοκομεία είναι το γεγονός ότι με τη σφραγίδα του Αδ. Γεωργιάδη τα χειρουργεία στο ΕΣΥ θα ανοίξουν και το απόγευμα, όχι όμως για όλους τους ασθενείς, αλλά μόνο για τους έχοντες. Για να ξεπεράσει κανείς την αναμονή για χειρουργείο τις πρωινές ώρες, που συνήθως είναι μηνών, θα πρέπει να πληρώσει αδρά και σαν να ήταν στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστούν και οι τιμές μέσω των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων.

40% στις τσέπες των γιατρών

Από τα ποσά που θα προκύπτουν, το 60% θα πηγαίνει στα νοσοκομεία και το 40% στις τσέπες των γιατρών. Πάντως με ιδιωτική πρωτοβουλία το υπουργείο Υγείας και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα έχει στη διάθεσή του φάρμακα αξίας 1 εκατ. ευρώ (80.000 σκευάσματα) που προορίζονται για ανασφάλιστους ασθενείς που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, νευροεκφυλιστικά και αυτοάνοσα νοσήματα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, το Ιατρείο αριθμεί 28.800 ιατρικές επισκέψεις ανασφάλιστων, οικονομικά εξαθλιωμένων ασθενών, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική του αγωγή δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Καθημερινά 300-400 ασθενείς προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου για να πάρουν το φάρμακο που έχουν ανάγκη, ενώ 8 στα 10 παιδιά πηγαίνουν για τα απαραίτητα εμβόλια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων
Ιδιωτικοποιήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Παρεμβάσεις
Το φάντασμα που μας κυβερνά
ΑμεΑ
Αλλοι είναι οι κωφοί
Νοσοκομεία
Αντί να ντρέπεται, στριγκλίζει για τις αποκαλύψεις
«Ευαγγελισμός», εκεί όπου οι ασθενείς είναι διπλάσιοι από τα κρεβάτια
Υγεία
Απογευματινά χειρουργεία μόνο για τους έχοντες
ΕΟΠΥΥ
76 εκατομμύρια ευρώ για νοσηλείες εξωτερικού!
Τρίτη ηλικία
Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι
Κινήματα
Η Δικαιοσύνη έδωσε ρεύμα
Εκπαίδευση
Καταγγελίες για παρανομίες σχολαρχών σε «ευαίσθητη» εκλογική περιφέρεια
Ως τις 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Υπό κατάληψη η Γεωπονική
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το δικαστήριο κατέβασε δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας
ΑΕΙ
Μάνατζερ στα ΑΕΙ θέλει η Ν.Δ.
Δημόσιος Τομέας
583 αναρτήσεις κάθε ώρα στη «Διαύγεια»
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Ευρω-καταδίκη της Ελλάδας για το τεκμήριο της αθωότητας
Ελληνικός Χρυσός
Στην καναδική Βουλή τα «χρυσά» δώρα στην ΕΛ.ΑΣ.
Αρθρα
Ετσι γίνεται πλουσιότερη η κουστωδία
Εθελοντισμός
120 καθηγητές διδάσκουν δωρεάν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Ανθρώπινα
Δροσιά σπιτικής βοτανοθεραπείας
Επιστρέφω μεσίστιος