Έντυπη Έκδοση

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ

Η Δικαιοσύνη έδωσε ρεύμα

«Επιτέλους Δικαιοσύνη. Επιτέλους μία ανάσα», αυτά ήταν τα λόγια του Νίκου Ασλάνογλου, ακτιβιστή και μέλους της Κίνησης Πολιτών Βέροιας, στην «Ε», μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για παράνομη επανασύνδεση ρεύματος.

«Επιτέλους μια ανάσα», είπε ο ακτιβιστής και μέλος της Κίνησης Πολιτών Βέροιας Νίκος Ασλάνογλου (δεξιά) στην «Ε», μετά την αθώωσή του. Πανηγυρισμοί έξω από το δικαστήριο (επάνω) για την ιστορική απόφαση «Επιτέλους μια ανάσα», είπε ο ακτιβιστής και μέλος της Κίνησης Πολιτών Βέροιας Νίκος Ασλάνογλου (δεξιά) στην «Ε», μετά την αθώωσή του. Πανηγυρισμοί έξω από το δικαστήριο (επάνω) για την ιστορική απόφαση Πρόκειται για απόφαση-σταθμό που δημιουργεί αν μη τι άλλο, όπως λένε οι άνθρωποι των κινημάτων, ηθικό δεδικασμένο και επιπροσθέτως ενέχει και έναν ισχυρό συμβολισμό, καθώς ήταν η πρώτη επανασύνδεση ρεύματος που έγινε στην Ελλάδα μέσα στη δίνη της κρίσης.

Το δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες, αθώωσε και τον έτερο κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, έναν άνδρα επί τριάμιση χρόνια άνεργο.

Ζητωκραυγές

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, καθώς από το πρωί παρακολουθούσε τη δίκη πλήθος κόσμου, καθώς και συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα, με βασικό μάρτυρα υπεράσπισης τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος Δεν Πληρώνω, Κ. Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος μας λέει: «Εντυπωσίασε η στάση της έδρας και ελπίζω να είναι μόνο η αρχή για την ελληνική Δικαιοσύνη. Βαθιά ευχαριστώ και όλους τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα μου».

Οσον αφορά στη συνέχεια, ο ακτιβιστής εξηγεί ότι προμηνύεται ακόμη πιο δυναμική:

«Πάμε γι' άλλα λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά μέτωπα μπροστά μας. Πρέπει να αποδείξουμε με πράξεις την αλληλεγγύη μας, και όχι λεκτικά. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο είμαστε εμείς».

«Θερμή παράκληση», προς την «Ε», όπως λέει, είναι να μεταφέρουμε προς τον κόσμο το εξής: «Αυτοί οι άνθρωποι, που χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους, λίγο τρώνε, λίγο πίνουν, λίγο διασκεδάζουν, λίγο γελάνε, λίγο κοιμούνται. Ολα τα παραπάνω τα κάνουν πολύ αυτοί που μας οδήγησαν εκεί, και συνεχίζουν...».

Με τη γνωστοποίηση της αθωωτικής απόφασης, υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση στις συλλογικότητες που προβαίνουν σε επανασυνδέσεις ρεύματος. Ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος της δυναμικής Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος, πιστεύει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση καταδεικνύει ότι οι ακτιβιστικές παρεμβάσεις για επανασυνδέσεις ρεύματος δεν είναι παράνομη πράξη, αλλά επιτακτική ανάγκη ζωτικής σημασίας για τα νοικοκυριά και μια πράξη ζωής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας, που θα έπρεπε να έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας».

Εξηγεί επίσης ότι «ανοίγει ο δρόμος για ουσιαστικότερη διεκδίκηση και μαζικότερη αντίσταση απέναντι σε ένα κράτος ανάλγητο που δεν πτοείται από τις κραυγές αγωνίας των εκατομμυρίων πλέον πολιτών που ζουν στο σκοτάδι και την αγωνία, που ζουν την εξαθλίωση και την ταπείνωση σε όλο τους το μεγαλείο, περιμένοντας καρτερικά κάτι, μια ελπίδα, ένα "φως" στο τούνελ που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλμα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Δικαιοσύνη
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Ανεργοι
ΔΕΗ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Παρεμβάσεις
Το φάντασμα που μας κυβερνά
ΑμεΑ
Αλλοι είναι οι κωφοί
Νοσοκομεία
Αντί να ντρέπεται, στριγκλίζει για τις αποκαλύψεις
«Ευαγγελισμός», εκεί όπου οι ασθενείς είναι διπλάσιοι από τα κρεβάτια
Υγεία
Απογευματινά χειρουργεία μόνο για τους έχοντες
ΕΟΠΥΥ
76 εκατομμύρια ευρώ για νοσηλείες εξωτερικού!
Τρίτη ηλικία
Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι
Κινήματα
Η Δικαιοσύνη έδωσε ρεύμα
Εκπαίδευση
Καταγγελίες για παρανομίες σχολαρχών σε «ευαίσθητη» εκλογική περιφέρεια
Ως τις 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Υπό κατάληψη η Γεωπονική
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το δικαστήριο κατέβασε δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας
ΑΕΙ
Μάνατζερ στα ΑΕΙ θέλει η Ν.Δ.
Δημόσιος Τομέας
583 αναρτήσεις κάθε ώρα στη «Διαύγεια»
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Ευρω-καταδίκη της Ελλάδας για το τεκμήριο της αθωότητας
Ελληνικός Χρυσός
Στην καναδική Βουλή τα «χρυσά» δώρα στην ΕΛ.ΑΣ.
Αρθρα
Ετσι γίνεται πλουσιότερη η κουστωδία
Εθελοντισμός
120 καθηγητές διδάσκουν δωρεάν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Ανθρώπινα
Δροσιά σπιτικής βοτανοθεραπείας
Επιστρέφω μεσίστιος