Έντυπη Έκδοση

8 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΕΡΓΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες

Sucess story στην... Αθήνα του 2014
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σουπερμάρκετ στο Ιλιον και στο κλειστό γήπεδο «Ανδρ. Παπανδρέου», στο Περιστέρι.

Πλήρες θέμα...

 • ΕΒΕΑ

  • ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ανασυγκρότηση της χώρας θα έρθει από το Σύνταγμα
   Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του, πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Συγκεκριμένες προτάσεις από διαφορετικές προσεγγίσεις τέθηκαν στην εκδήλωση του κύκλου προβληματισμού «Ρεύμα Σκέψης» με τίτλο «Η Συνταγματική Αναθεώρηση ως αναγκαιότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας».
 • ΕΕΔΑ

  • «Ας φεύγανε από τη Μανολάδα αν δεν τους άρεσε»
   Η ΕΕΔΑ για το «μήνυμα που στέλνει η ελληνική Δικαιοσύνη» Με την αρχειοθέτηση του υπομνήματος για την υπόθεση της Μανολάδας της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κλείνει οριστικά και αμετάκλητα μία από τις πιο μαύρες υποθέσεις που απασχόλησαν τα ελληνικά δικαστήρια.
 • Ελληνικός Χρυσός

  • ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ «Ανθρακες» για την ανάπτυξη ο χρυσός της Eldorado
   Η ευθύνη για το φορολογικό κενό ανήκει όχι μόνο στο ελληνικό κράτος, αλλά και στην Ολλανδία και την Ε.Ε., καθώς τα φορολογικά τους καθεστώτα διευκολύνουν τη μείωση της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα Η «Ελληνικός Χρυσός» δεν χρηματοδοτήθηκε απλώς από τα Μπαρμπέιντος μέσω εταιρείας-ταχυδρομικής θυρίδας στο Αμστερνταμ, αλλά ανήκει κατά 95% στη συγκεκριμένη εταιρεία-ταχυδρομική θυρίδα.
 • Λιμενικό Σώμα

  • Κυνηγητό ψαράδικου από τους Τούρκους
   Το κυνηγητό των ελληνικών ψαροκάικων από τις τουρκικές ακταιωρούς συνεχίζεται στο θρακικό πέλαγος. Αυτή τη φορά «θύμα» κυνηγητού έπεσε η μηχανότρατα «Τρία Αδέρφια» που ψάρευε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στις εκβολές του ποταμού Εβρου, ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης!
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μοναχούς
   Εκκενώθηκε το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων εκκενώθηκε το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 58, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο δικαστικής απόφασης, χθες τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για την εκκένωση του οικήματος ενώ οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν μοναχό και 5 λαϊκούς που εντοπίστηκαν στον χώρο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
 • Υπόθεση των ομολόγων

  • ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ PSI Η κραυγή των μικροομολογιούχων
   ΑΦΟΥ κρέμασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών ένα... γουρούνι, κατάφεραν τελικά να γίνουν δεκτοί από τον γενικό γραμματέα Τ. Αναστασάτο και να αποσπάσουν υπόσχεση για μία πιθανή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών. Ο λόγος για τους μικροομολογιούχους που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής, από το περίφημο PSI και χθες, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 • Κινήματα/Δράσεις

  • ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Να αυξηθεί το μερίδιο εξουσίας των πολιτών
   Το δίδυμο της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας και της οικογενειοκρατικής πολιτικής ελίτ ακυρώνει τη λαϊκή κυριαρχία και τη διάκριση των εξουσιών Η αναθεώρηση του Συντάγματος που ετοιμάζεται αφήνει και πάλι έξω τον λαό. Απαιτείται πλήρης αλλαγή του Συντάγματος από τον ίδιο τον λαό «Δεν μπορούμε να λέμε ότι η χώρα χρεοκόπησε οικονομικά, ότι ο κόσμος εξαθλιώνεται, αλλά παρόλα αυτά έχουμε υγιή δημοκρατία», λέει ο νομικός και οικονομολόγος Πέτρος Χασάπης, μέλος της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή. «Η αλήθεια είναι πως η θεσμική χρεοκοπία προηγήθηκε της οικονομικής και πως είναι η αιτία της», συνεχίζει ο κ.
 • Κοινωνικά θέματα

  • SOS εκπέμπει το «Μείνε Δυνατός»
   Η μη κερδοσκοπική οργάνωση στηρίζει ανθρώπους με καρκίνο ή συγγενείς τους Μέσω της γραμμής 1069 λαμβάνουν βοήθεια περί τα 300 άτομα το μήνα. Το 60% αυτών που τηλεφωνεί είναι εκτός Αθήνας Με λουκέτο κινδυνεύει η πρωτοποριακή κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση στήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, «Μείνε Δυνατός». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ιδρυτής της, Παναγιώτης Μιχαήλ στην «Ε», «εάν αυτή τη στιγμή για τους επόμενους δύο μήνες με κάποιο τρόπο δεν μπει ένα έσοδο στην οργάνωσή μας, εμείς μπορεί να κλείσουμε, τόσο απλά».
 • ΕΚΠΑ

  • Ο πρύτανης προειδοποιεί τους φοιτητές για ποινική δίωξη
   Ο Θοδ. Φορτσάκης στη Σύγκλητο Αποφασισμένος να κινηθεί πειθαρχικά και ποινικά εναντίον φοιτητών εμφανίζεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Φορτσάκης, προκειμένου να μην επαναληφθούν επεισόδια όπως αυτά με την εισβολή τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Για το λόγο αυτό η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα σε χώρο που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
 • Ανθρώπινα

  • Θέματα Παιδιατρικής Ρευματολογίας
   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τη δρα ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΤΣΑΜΗ «Χαμόγελο! Η πριγκίπισσα που θέλησε να γεννηθεί κάτω από τη δυναστεία των ρόδων» ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ «Ο αναπτυσσόμενος σκελετός του παιδιού, τον οποίο συνήθως προσβάλλουν τα ρευματικά νοσήματα, είναι πολύ διαφορετικός και απαιτεί πολύ διαφορετική φροντίδα από τον ώριμο σκελετό του ενήλικα.
  • Χρήστος Σαμουηλίδης
   «Δε θα κλειστώ μες την αδιαπέραστη ομίχλη που σχηματίσανε τα παγωμένα χνώτα γύρω μου θα διασπάσω τον κλοιό, θα βγω στον ήλιο, να αναστηθώ μεσ' στη ματιά του κόσμου... Τη γλώσσα που μας χάρισαν ατέλειωτοι αιώνες θα στήσω γέφυρα για να περάσω στην ελπίδα... Θα πιάσω τη σκαπάνη με τους δυνατούς ν' ανοίξω δρόμο μες την ερημιά κάτω απ' τα βουνά πάνω στους κάμπους...»
 • Ενθετο Υγεία & Διατροφή

  • Μελέτες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων συνδέεται με την προστασία του οργανισμού από το κρυολόγημα Προλάβετε τις... ιώσεις με διατροφή!
   Οι χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Οσο και αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τις ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την εποχή, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε κρεβατωμένοι με πονόλαιμο, πονοκέφαλο, πόνους σε όλο το σώμα και ρίγη από τον πυρετό.
  • 1 Νοεμβρίου 2014 Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας Να γίνω χορτοφάγος ή όχι;
   Σίγουρα όλοι έχουν ακούσει ότι το να αποφεύγουμε το κρέας και σε κάποιες περιπτώσεις και το ψάρι, και να βάλουμε στη διατροφή μας χόρτα, φρούτα και λαχανικά, κάνει καλό στην καρδιά. Ερευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται να οριοθετήσει ακριβώς τα οφέλη αυτά για την καρδιά, αλλά και να υπογραμμίσει πως οι χορτοφάγοι μπορούν να μειώσουν μέχρι και κατά 1/3 τον κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.
  • Θεραπείες-εξπρές με λαπαροσκόπηση!
   Πώς η σύγχρονη τεχνολογία εξοικονομεί χρόνο και χρήμα Δισεκατομμύρια δολάρια σε εργατοώρες και νοσήλια εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία, τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής, σε συνδυασμό με αυτή της τεχνολογίας!
  • Τι κινδύνους κρύβουν οι πρωινές λιγούρες;
   Ενώ πολλοί άνθρωποι ξυπνούν και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ένα φλιτζάνι καφέ, άλλοι ψάχνουν απεγνωσμένα να φάνε κάτι γλυκό.
  • Ποιοι είναι οι πιο άπιστοι σύντροφοι; Ολα τα ύποπτα σημάδια
   Ποιοι έχουν την τάση να είναι άπιστοι Σοβαρές αναταράξεις σε μια σχέση, κυρίως αν γίνει γνωστή, φαίνεται ότι προκαλεί η απιστία. Παρ' όλο που τα περισσότερα ζευγάρια την αποκηρύττουν, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 1/4 των αντρών και το 15% των γυναικών έχουν απατήσει το έτερον ήμισυ.
  • Πώς να κερδίσετε 8 χρόνια νεότητας με το φυσικό botox!
   Τουλάχιστον πέντε έως οκτώ χρόνια μικρότερες δείχνουν οι γυναίκες που επιλέγουν το «φυσικό botox» ή browlift, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στις ΗΠΑ η νέα μέθοδος έγχυσης ινοβλαστών στο πλαϊνό μέρος των φρυδιών, με αποτέλεσμα τα φρύδια να ανασηκώνονται και το βλέμμα να ανανεώνεται.
  • Ενα αίσθημα υπογλυκαιμίας
   «...Στο τριτογενές στάδιο της νόσου βρίσκεστε. Το treponema pallidum τρώει τα νευρικά σας κύτταρα. Οι νευροψυχιατρικές εκδηλώσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες, κύριε. Τώρα όσον αφορά τις σκέψεις που σας βασανίζουν τον τελευταίο καιρό, θα σας έλεγα να ξεκουράζεστε και να απολαμβάνετε το κάθε λεπτό της μέρας σας.
 • Εθετο Υγεία & Διατροφή

  • Ολα τα οφέλη υγείας του σεξ για τους άνδρες!
   Είθισται να λένε ότι το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ ωφελούν την υγεία τους.