Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤ

Citigroup: Παραμύθια τα stress tests

Πληθαίνουν οι βολές αμφισβήτησης των ελέγχων προσομοίωσης σε αρνητικές οικονομικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις 130 ευρωπαϊκές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Πλήρες θέμα...

 • Αρχιτεκτονική

  • ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ «Ε» Rethink Athens και τουρισμός
   Χάρτης 1: Επισκεψιμότητα πόλων τουριστών κρουαζιέρας (σημειώνονται οι δέκα κυριότεροι πόλοι και κάποιοι επιπλέον χαρακτηριστικοί κατ' αύξοντα αριθμό επισκεψιμότητας. Το μέγεθος της κουκκίδας είναι ανάλογο του όγκου των επισκεπτών) Οι αρνητικές συνέπειες της ανάπλασης της Πανεπιστημίου στην «ατμομηχανή της οικονομίας».
 • Ιαπωνία

  • Δώσε γεν, σώσε κατανάλωση
   Τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι το σκέφτονται, οι Ιάπωνες μπαίνουν πιο βαθιά στην ανορθόδοξη νομισματική πολιτική Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς στην Ευρώπη, κύριε Βάιντμαν, αλλά εμείς..., φαίνεται να λέει στον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη ο Ιάπωνας ομόλογός του, Χ. Κουρόντα Την εβδομάδα που η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να λήξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να επεκτείνει το δικό της, πιάνοντας στον ύπνο αγορές και αναλυτές.
 • ΠΟΕΜΙΦΑ

  • Γ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, πρόεδρος επαγγελματιών μικρών φορτηγών «Πειρατικά φορτηγά, διόδια και φόροι μάς γονάτισαν»
   Πολλοί αυτοκινητιστές άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό. Το χρέος τους προς τον ΟΑΕΕ τούς εμποδίζει να «κλείσουν» την επιχείρησή τους και να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο Γιώργος Παπούλιας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μικρών Φορτηγών Αυτοκινήτων.
 • ΠΣΑΤΕ

  • ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΒΥΡΩΝΑ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ * ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΤΕ «Εργα ανάπλασης με σαθρό σύστημα δημοπράτησης»
   Τρεις δήμοι της Αττικής και συγκεκριμένα της Κηφισιάς, του Βύρωνα και των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), επιχειρούν να παρακάμψουν απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να δημοπρατήσουν έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, με το σύστημα της μελετοκατασκευής, το οποίο έχει καταγγελθεί επανειλημμένα ως αδιαφανές, φαύλο και ζημιογόνο για το δημόσιο συμφέρον, αφού αφήνει περιθώρια για υπερβάσεις χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών και καθυστερήσεις των έργων.
 • Αγροτικά θέματα

  • Καμπάνια και για το αιγοπρόβειο κρέας
   5,4 εκατ. για την προβολή των αγροτικών προϊόντων Με ποσό ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, με ορίζοντα τριετίας, για προβολή και προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και στις αγορές του εξωτερικού, αν δεν πάει σε άσκοπες ενέργειες και πανηγυράκια, θα συγχρηματοδοτήσει η Ε.Ε., για τη χώρα μας.
  • Προβληματίζουν τους παραγωγούς οι χαμηλές τιμές στα καπνά
   Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καπνού στην Ελλάδα μετέφερε στο Συνέδριο της UNITAB που έγινε κατά την τριήμερη συνάντηση στην Περούτζια της Ιταλίας, και ολοκληρώθηκε προχθές, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, επικεφαλής 15μελούς αντιπροσωπείας από τις ομάδες καπνού της Πιερίας.