Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας - Παπούλιας τη Δευτέρα συζητούν για τη διαπραγμάτευση

Με τον Κάρολο Παπούλια συναντάται τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, μια συνάντηση που σε αυτή τη φάση έχει ειδική σημασία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να θέτει επιτακτικά το θέμα της πολιτικής νομιμοποίησης της παρούσας κυβέρνησης με φόντο τις εξελίξεις για το χρέος.

Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή θα εξεταστούν τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, στο κέντρο των οποίων όμως θα είναι η οικονομία και η περιβόητη διαπραγμάτευση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφράσει στον κ. Παπούλια την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση υπό το βάρος της αποτυχίας της, την ώρα που έπονται νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο και καθώς δέχεται σφοδρές πιέσεις, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συντριβή, δεν νομιμοποιείται σε καμία περίπτωση να προχωρήσει στην παραμικρή συζήτηση και συμφωνία για το χρέος με τους ξένους. Ούτε φυσικά να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με συμφωνίες που δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει στον Πρόεδρο τα όσα δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, όταν τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο και με μόνη πυξίδα τη δημιουργία εντυπώσεων εν όψει εκλογών προσπαθώντας να πείσει ότι το Μνημόνιο πέτυχε και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται ομαλά. Προσθέτοντας ότι αυτή η στάση απειλεί ευθέως τη δυνατότητα της επόμενης κυβέρνησης να διαμορφώσει όρους πραγματικού διεξόδου. Υπενθυμίζοντας ενώπιον του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα κάτι που πολλές φορές έχει διαμηνύσει. Οτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά συμφωνία που θα γίνει χωρίς νωπή λαϊκή εντολή και θα δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα πριν από τις εκλογές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Στο σκοτάδι η συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ - Ε.Ε.
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Μυρίζει μπαρούτι η επιστροφή
Η ΓΣΕΕ δεν συζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
Δικομματικός εμφύλιος για την... απεμπλοκή
Συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια
ΠΑΣΟΚ
Με φουρτούνες ξεκινά η Δημοκρατική Παράταξη
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας - Παπούλιας τη Δευτέρα συζητούν για τη διαπραγμάτευση
Στο σκοτάδι η συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ - Ε.Ε.
ΔΗΜΑΡ
ΔΗΜΑΡ: Διάλογος τέλος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω σύμπλευσης με Ν.Δ.
Κύπρος
Ο Πούτιν περιμένει στη Μόσχα τον Αναστασιάδη
Απαλλάχθηκε ο Α. Βγενόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης
Τα «κόκκινα» δάνεια έφαγαν τον Ν. Δένδια
Εργασιακά θέματα
Ενας... Ηρώδης για προϊσταμένους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οι εκλογές και τα κυβερνητικά σχέδια
Το Ποτάμι
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Άλλες ειδήσεις
Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση τρεκλίζει