Έντυπη Έκδοση

Απαλλάχθηκε ο Α. Βγενόπουλος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε χθες απόφαση σχετικά με ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου, ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι Α. Βγενόπουλος και Ε. Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, για να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν 108.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απάλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, επιδικάζοντας τα δικαστικά έξοδα στην πλευρά του κατηγόρου.

Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα που είχαν εκδοθεί και είχαν ανασταλεί με σκοπό να ενεργοποιηθούν αν καθοριζόταν ημερομηνία έναρξης της δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονταν.

Ο Α. Βγενόπουλος με δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι απορίας άξιον πώς ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα». Στη δήλωση σημειώνεται ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το δικαστήριο διέταξε τον δικηγόρο της κατηγορούσας πλευράς να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, «ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ (Α. Βγενόπουλος) έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στη Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο».

Ο Α. Βγενόπουλος καταλήγει λέγοντας πως «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημήσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λαϊκή Τράπεζα
Κύπρος
Διαφθορά
Τράπεζες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Κύπρος
Ο Πούτιν περιμένει στη Μόσχα τον Αναστασιάδη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Μυρίζει μπαρούτι η επιστροφή
Η ΓΣΕΕ δεν συζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
Δικομματικός εμφύλιος για την... απεμπλοκή
Συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια
ΠΑΣΟΚ
Με φουρτούνες ξεκινά η Δημοκρατική Παράταξη
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας - Παπούλιας τη Δευτέρα συζητούν για τη διαπραγμάτευση
Στο σκοτάδι η συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ - Ε.Ε.
ΔΗΜΑΡ
ΔΗΜΑΡ: Διάλογος τέλος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω σύμπλευσης με Ν.Δ.
Κύπρος
Ο Πούτιν περιμένει στη Μόσχα τον Αναστασιάδη
Απαλλάχθηκε ο Α. Βγενόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης
Τα «κόκκινα» δάνεια έφαγαν τον Ν. Δένδια
Εργασιακά θέματα
Ενας... Ηρώδης για προϊσταμένους
Αρθρα/Σχολιασμοί
Οι εκλογές και τα κυβερνητικά σχέδια
Το Ποτάμι
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Άλλες ειδήσεις
Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση τρεκλίζει