Έντυπη Έκδοση

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ

Προκαταρκτική με... δράκους

Με βαριά πάνω της τη σκιά των ατέρμονων διενέξεων και αλλεπάλληλων διαρροών, που ουδεμία σχέση έχουν όμως με την «ταμπακιέρα», ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα εξέτασης των μαρτύρων η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αφθονη αρνητική δημοσιότητα εξαιτίας βουλευτικών «διαρροών», σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση Αφθονη αρνητική δημοσιότητα εξαιτίας βουλευτικών «διαρροών», σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση Μια επιτροπή που πρώτη φορά, τουλάχιστον στα κοινοβουλευτικά χρονικά, κλέβει τις εντυπώσεις για την αποκλειστικά αρνητική δημοσιότητα. Βουλευτές σε κατάσταση υστερίας να σπάνε τα δάχτυλά τους πάνω στα έδρανα από την ένταση των στιγμών, να απειλούν συναδέλφους, και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου να διοχετεύουν χωρίς αιδώ φανταστικούς, -αλλά κυρίως άνευ ουσίας- διαλόγους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης -συνυπεύθυνος για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί- ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιούνται οι συνεδριάσεις μήπως και μπει όριο στους αμετανόητους ταραξίες.

Η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα λίγο πριν από τις 4 το πρωί. «Πρωταγωνίστρια» η Χρύσα Χατζή, πρώην διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η μάρτυρας, πέρα από το εγκώμιο που έπλεξε στον προϊστάμενό της, δεν διαφώτισε τους 13 βουλευτές σχετικά με την τύχη του χαμένου CD που «άφησε» σε άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργάτη του ο πρώην υπουργός. Επιβεβαίωσε μόνο πως ήταν εκείνη που παρέλαβε το ηλεκτρονικό αρχείο από τον κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντησή της σε σχετικό ερώτημα βουλευτή, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρά την απώλεια του CD δεν έδειχνε ανήσυχος κατά την ημέρα αποχώρησής του από το υπ. Οικονομικών.

Την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που προκαλεί όμως ερωτήματα για τις αληθινές προθέσεις των «χειριστών» της υπόθεσης ανέδειξαν και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

Ο πρώτος φέρεται να δήλωσε, χωρίς περιστροφές, ότι η αρχική αντιγραφή του CD σε USB, που έγινε για λόγους ασφαλείας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η μετέπειτα αντιγραφή σε άλλο USB από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, προκάλεσε μη αναστρέψιμη αλλοίωση των αρχικών στοιχείων.

Ο δεύτερος ανέτρεψε πλήρως το επιχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν αξιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ για να μην τιναχθεί στον αέρα η διακρατική συμφωνία της χώρας μας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας δήλωσε ότι η Ελβετία δεν είχε θέσει κανένα τέτοιο προαπαιτούμενο.

Η προανακριτική επιτροπή εξέτασε και τον πρώην πρέσβη στη Γαλλία έως το 2002, Ηλία Κλη. Τον μάρτυρα είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους, που όμως ανασκεύασαν, στην παραλαβή του αρχικού CD, ο Ηλίας Πλασκοβίτης και Θόδωρος Φλωράτος (στέλεχος του ΣΔΟΕ που μετέβη στο Παρίσι για να πάρει εκ νέου το ηλεκτρονικό αρχείο). Ο κ. Κλης, ο οποίος είναι σήμερα διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Ρωσίας αλλά και σύμβουλος στον ΣΕΒ, θα ξαναπεράσει την πόρτα της προανακριτικής επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενημερώσει (έπειτα από απαίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου) εάν στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Στο σφυρί και τα απόρρητα
Προβληματική η τροπολογία
Νέα Δημοκρατία
«Γαλάζια» κεραμίδα
Υπουργείο Οικονομικών
Τα αγκάθια του νέου ενιαίου φόρου
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Και Πάλι Επαναβεβαίωση
Εισήγηση... με αποστάσεις στα «όσα χωρίζουν»
«Θα προτείνουμε το δικό μας Σύνταγμα»
Λίστα Λαγκάρντ
Προκαταρκτική με... δράκους
ΠΑΣΟΚ
Η «επιστροφή» Βενιζέλου
Αριστερά
Η Κεντροαριστερά στο πέλαγος της φιλοδοξίας
ΔΗΜΑΡ
Το μικρό κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και ο αποκλεισμός του από τη ΔΗΜΑΡ
ΔΝΤ
Πολλαπλασιαστικές οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για το λάθος του ΔΝΤ
Υπουργείο Εξωτερικών
Αβραμόπουλος με Νταβούτογλου στο Μόναχο
Άλλες ειδήσεις
Σύσκεψη για τα τρακτέρ