Έντυπη Έκδοση

Παραδείγματα

** Γυναίκα υπάλληλος που έχει διοριστεί το 1986 και έχει ένα παιδί που είναι ενήλικο, αναγνωρίζοντας έναν πλασματικό χρόνο για το παιδί, συμπληρώνει 25ετία μέχρι τις 31.12.2010, θεμελιώνοντας κατά τα ανωτέρω συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την εν λόγω ημεροχρονολογία, και σε περίπτωση αποχώρησής της από την υπηρεσία, η σύνταξή της θα μπορεί να της καταβληθεί άμεσα, εφόσον έχει συμπληρώσει και το 60ό έτος της ηλικίας της, ή αν δεν είναι 60 ετών, όποτε συμπληρώσει το ηλικιακό αυτό όριο.

Αν δεν είναι 60 ετών, είναι όμως πάνω από 55 ετών, μπορεί να ζητήσει την πρόωρη καταβολή της σύνταξής της με την ανάλογη μείωση (1/200 για κάθε μήνα ή 4,5% για κάθε έτος που θα ασκήσει νωρίτερα το σχετικό δικαίωμα).

** Γυναίκα υπάλληλος που έχει διοριστεί το 1986 και δεν έχει παιδιά συμπληρώνει την 25ετία της το 2011, θεμελιώνοντας συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και σε περίπτωση αποχώρησής της από την υπηρεσία, η σύνταξή της θα μπορεί να της καταβληθεί άμεσα, εφόσον έχει συμπληρώσει και το 61ο έτος της ηλικίας της, ή σε περίπτωση που δεν είναι 61 ετών, όποτε συμπληρώσει το ηλικιακό αυτό όριο. Επίσης, επισημαίνεται ότι αν δεν είναι 61 ετών το έτος 2011, έχει όμως συμπληρώσει το 56ο έτος της ηλικίας της, μπορεί να ζητήσει την πρόωρη καταβολή της σύνταξής της, με τη μείωση όμως που ισχύει για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1. 2011 (ήτοι 1/200 για κάθε μήνα ή 6% για κάθε έτος που θα ασκήσει νωρίτερα το σχετικό δικαίωμα).

** Γυναίκα υπάλληλος χωρίς παιδιά που έχει διοριστεί το 1988 θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2013 και θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, εφόσον έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας της, ή μπορεί να λάβει πρόωρη/μειωμένη σύνταξη μετά τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Κύριο θέμα
Τα 19 αντικλείδια συνταξιοδότησης σε Δημόσιο - ΟΤΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Αγροτικά θέματα
Οι 10 πληγές της ελληνικής κτηνοτροφίας
Η κρίση ρευστότητας στις τράπεζες γονατίζει τους παραγωγούς
Δημόσιος Τομέας
Τα 19 αντικλείδια συνταξιοδότησης σε Δημόσιο - ΟΤΑ
ΓΣΕΕ
ΓΣΕΕ: Νέο κοκτέιλ μέτρων 6,6 δισ.
Ανεργία
Η Ελλάδα σέρνει το χορό της ευρωανεργίας
Νότια Κορέα
Στης φυλακής τα σίδερα
Ολλανδία
Η Ολλανδία κρατικοποιεί τράπεζα
Άλλες ειδήσεις
Παραδείγματα
Κλείνει η ψαλίδα Apple - Samsung
Κινέζοι χάκερ κατά εφημερίδας