Έντυπη Έκδοση

Κάτω τα χέρια απ' το Δημόσιο

Η πλειονότητα των Αμερικανών αντιτάσσεται στην προσπάθεια αποδυνάμωσης των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, όπως αυτές καταγράφονται στο Ουισκόνσιν, το Οχάιο και άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «New York Times» και του τηλεοπτικού δικτύου CBS News.

ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ... θέλουν τους δημόσιους υπάλληλους και τα συνδικάτα οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ, αλλά πέφτουν πάνω στο 60% των Αμερικανών, που αντιτάσσονται στην αποδυνάμωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων (φωτ. ΑΠΕ) ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ... θέλουν τους δημόσιους υπάλληλους και τα συνδικάτα οι Ρεπουμπλικανοί στις ΗΠΑ, αλλά πέφτουν πάνω στο 60% των Αμερικανών, που αντιτάσσονται στην αποδυνάμωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων (φωτ. ΑΠΕ) Η διαπίστωση αυτή γίνεται την ώρα που πληθαίνουν οι διαδηλώσεις εναντίον των προωθούμενων νομοσχεδίων, τα οποία προβλέπουν κατάργηση των δικαιωμάτων συλλογικής διαπραγμάτευσης των συνδικάτων και μείωση των επιδομάτων και προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων. Ετσι 60% των ερωτηθέντων αντιτάσσονται στην αποδυνάμωση των διαπραγματευτικών δικαιωμάτων, έναντι 33%. Τα νομοσχέδια υποστηρίζονται κυρίως από Ρεπουμπλικανούς, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς και τους Ανεξάρτητους. Οσον αφορά τη μείωση των επιδομάτων, 56% δηλώνουν κατά και 37% υπέρ, ενώ η κοινή γνώμη εμφανίζεται μάλλον διχασμένη, όσον αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εναλλακτικές προτάσεις των Αμερικανών για τη μείωση των πολιτειακών ελλειμμάτων. Αν οι κυβερνήτες καταφεύγουν σε μέτρα κατά των συνδικάτων, για να μην αναγκαστούν να αυξήσουν τους φόρους, οι ίδιοι οι φορολογούμενοι δεν δείχνουν να απεχθάνονται τόσο πολύ την ιδέα της φορολογίας. Στην ερώτηση ποιον τρόπο θα επέλεγαν για τη μείωση του ελλείμματος της Πολιτείας τους, τάχθηκαν σαφώς υπέρ της αύξησης των φόρων, έναντι της μείωσης των επιδομάτων: 40% δήλωσαν ότι θα επέβαλλαν υψηλότερους φόρους, 22% επέλεξαν τις περικοπές των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, 20% είπαν ότι θα μείωναν τη χρηματοδότηση για την κατασκευή δρόμων και 3% ότι θα μείωναν τη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Λιβύη
Στήνουν απελευθερωτικό στρατό
Ο Καντάφι απέλυσε το «δεξί χέρι του», τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, Σενούσι
Εκτός Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Λιβύη
Οι ΗΠΑ χτυπούν τύμπανα πολέμου
Μια ανθρωπιστική κρίση γεννιέται στα σύνορα Λιβύης - Τηνησίας
Στα 114 δολάρια το μπρεντ, λόγω φημών και ψυχολογίας
Φόβος να μας μείνουν αμανάτι οι 4.500 Φιλιππινέζοι της Λιβύης
Ιράν
Ιράν: νέες συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών, που ζητούσαν την απελευθέρωση των Καρουμπί-Μουσαβί
Μέση Ανατολή
Το αραβικό «σοκ και δέος»
Γερμανία
«Τσου», του είπε τελικά η Μέρκελ
UNESCO
UNESCO: 67 εκατ. παιδιά δεν πάνε καθόλου σχολείο
Ιταλία
Κατήγγειλε «εξαγορά» του
ΗΠΑ
Κάτω τα χέρια απ' το Δημόσιο
ΟΗΕ
Οι μεγάλες δυνάμεις πιέζουν να δοθεί στον ΟΗΕ ο έλεγχος του Ιντερνετ
Βρετανία
Η Βρετανία κόβει χορηγίες
Βραβεία Νομπέλ
Ενα Νόμπελ, 241 υποψήφιοι
Άλλες ειδήσεις
Με το ζόρι γυναίκες στα δ.σ.
Ασήμωσε να σε πω...