Έντυπη Έκδοση

Τέσσερις για πολυφωνία και ένας για προτροπή

Πρόστιμα ύψους 105.000 ευρώ και κλήσεις για διευκρινίσεις μοίρασε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε κανάλια τοπικής και εθνικής εμβέλειας.

Από τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής καλούνται να περάσουν το Extra Channel εγκαλούμενο για την εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» κατά την οποία υπήρξε -σύμφωνα με το ΕΣΡ- προτροπή σε διαδήλωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, Σκάι, Star, ΑΝΤ1) σχετικά με την ετήσια αναφορά της πολιτικής πολυφωνίας για το 2010.

Οσον αφορά το Extra Channel οι διευκρινίσεις αφορούν την «ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων του νόμου που αφορούν την προβολή εμπρηστικών μηνυμάτων και την προτροπή συμμετοχής σε ταραχές και παράλειψη σεβασμού του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου», καθώς -σύμφωνα με τον πρόεδρο Ι. Λασκαρίδη και τους νομικούς συμβούλους της Αρχής- ο ρόλος των μέσων «είναι η μεταφορά ειδήσεων και όχι η προτροπή σε τέτοιες πράξεις, σύμφωνα με το άρθρο 7, παράγραφος 2 του Π.Δ. 109/2010», αλλά και ο «σεβασμός στην τιμή, την υπόληψη και τον οικογενειακό βίο, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά προσβολή προσωπικότητας και προκαταλαμβάνει την ενοχή κάποιου ατόμου». Οπως έγινε γνωστό, ο σταθμός δεν προσήλθε ακόμη στο Συμβούλιο, ζητώντας να τηρηθεί το σύνηθες πενθήμερο.

Σχετικά με την ετήσια αναφορά της πολιτικής πολυφωνίας για το 2010, το ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει για εξηγήσεις τη ΝΕΤ και το Star για ελλιπή παρουσίαση της Ν.Δ., τον Σκάι για τη Ν.Δ. και το ΚΚΕ, καθώς και τον ΑΝΤ1 για το ΚΚΕ.

Επιπλέον το ΕΣΡ επέβαλε χθες πρόστιμα:

- 30.000 ευρώ στο «Δίκτυο TV» του νομού Σερρών, για την προσβολή της προσωπικότητας της βουλευτού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

- 15.000 ευρώ στο Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» (στις 8/10/2010).

- 15.000 στο κανάλι Kontra γιατί δεν είχαν σήμανση οι εκπομπές του «Αποκάλυψη» και «Νευροδικείο» και μετέδωσαν μηνύματα τηλεπώλησης κατά τη διάρκειά τους.

- 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT του νομού Λάρισας, γιατί δεν προσκόμισε στο Συμβούλιο τη ζητηθείσα ροή προγράμματος, αναφορικά με τηλεπαιχνίδι, για το οποίο έχει επιβληθεί παλαιότερα οριστική διακοπή.

- 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Ωμέγα TV» του νομού Θεσσαλονίκης, για τη μη κατάθεση στοιχείων του Π.Δ. 310/1996.

- 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «TV Αιγαίο» για προσβολή προσωπικότητας υποψήφιου δημάρχου.

Τέλος, έγινε δεκτή η αίτηση θεραπείας για ψηφιακή συχνότητα στο τηλεοπτικό κανάλι «Ωμέγα TV», εγκρίθηκε η μεταβίβαση (2.750 μετοχών) του ραδιοφωνικού σταθμού Super Β, ενώ αποφασίστηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Music Radio του νομού Θεσσαλονίκης να εκπέμπει από την περιοχή Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, από τη θέση Αγιος Αθανάσιος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Στο δρόμο για τη Eurovision
Στάσεις εργασίας στον «Alter»
Εκκαθαρίσεις στον «Αθήνα 9,84»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Διάσημη με διαφορά στήθους
Φιλοσοφία
Αν η Ελλάδα αποκτούσε σκέψη
Μουσεία
Πρόβλημα τα πολλά, μικρά μουσεία
Η έκθεση των πέντε ηπείρων
Εικαστικά
Ζωγραφίζουν μόνο βάζα...
Καπράλος με θέα στη θάλασσα
Θέατρο
Ιφιγένεια εν... αεροδρομίω
«Εχουμε καλύτερο θέατρο από το Λονδίνο»
Τηλεόραση
Τέσσερις για πολυφωνία και ένας για προτροπή
Στο δρόμο για τη Eurovision
Στάσεις εργασίας στον «Alter»
Εκκαθαρίσεις στον «Αθήνα 9,84»