Έντυπη Έκδοση

Απογοήτευσε ο Τσιάμης

Ηαπογοητευτική εμφάνιση του Δημήτρη Τσιάμη μετρίασε την αισιοδοξία με την οποία μπήκε η ελληνική αποστολή στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ο 30χρονος άλτης πήδηξε 16 μ. και 28 εκ., έμεινε 70 πόντους πίσω από το φετινό ρεκόρ του και αποκλείστηκε από τον τελικό του τριπλού, αφού κατετάγη 16ος. Χρειαζόταν άλμα μεγαλύτερο από 16 μ. και 62 εκ. για να περάσει. Τα άλλα δύο άλματά του ήταν κάτω από τα 16 μέτρα.

Η μέρα ξεκίνησε με το 7.70'' του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια. Ο Δραμινός βελτίωσε τη φετινή του επίδοση και έφυγε αισιόδοξος για τη μεσημεριανή του ανάπαυση.

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα συναντήσει στο όμορφο Scandinavium ορισμένους επικοντιστές παγκόσμιας κλάσης, με κορυφαίο τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, αλλά γνωρίζει ότι το φετινό του 5μ. και 83 εκ. μπορεί να τον ανεβάσει στο βάθρο. Μόνο τρεις αθλητές έχουν φτάσει πιο ψηλά μέσα στο 2013. Ο προκριματικός του αγωνίσματος αρχίζει στις 12.35 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, με όριο τα 5 μ. και 75 εκ. Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 5.30 μ.μ.

Την ίδια ώρα με τον Φιλιππίδη, σήμερα, θα διεκδικήσουν εισιτήριο για τον τελικό του μήκους ο Γιώργος Τσάκωνας και ο Λούης Τσάτουμας. Το όριο είναι 8μ. και 5 εκ., οπότε μπορεί να προκριθούν και οι δύο στον αυριανό τελικό (6 μ.μ.). Ο Ανδρέας Δημητράκης θα κάνει το ντεμπούτο του στον προκριματικό των 1.500 μ. σήμερα στις 14.10, τρεις ώρες πριν από τον τελικό του ύψους ανδρών και τον αντίστοιχο του επί κοντώ γυναικών. Το τριπλούν των κοριτσιών θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ΕΤ1 έχει προγραμματίσει 7 ώρες μετάδοσης από το Γκέτεμποργκ σήμερα (από τις 12.30) και άλλες τόσες αύριο, από τις 12 το μεσημέρι, και σε Web TV. Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να διακόψει απροειδοποίητα το στίβο για κάποια ανούσια πολιτική ομιλία, όπως έκανε χθες, καλύτερα να συντονιστείτε στο σωτήριο Eurosport ή και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Στίβος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Στρατιώτης Ράιαν!
Τέσσερις προτεραιότητες
Ζητείται λύση για κάτω από τα δοκάρια
Ντέρμπι παρακμής
Στίβος
Απογοήτευσε ο Τσιάμης
Άλλες ειδήσεις
Βασιλακόπουλος: Ασέβεια
Συστάσεις αντί πειθαρχικής δίωξης