Έντυπη Έκδοση

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

5 τρισ. ευρώ στο πιθάρι των τραπεζών

Δεν τα δίνουν. Τα παίρνουν!
Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ξανά το μοντέλο της Κύπρου, δηλαδή να πληρώνουν οι καταθέτες για τη διάσωση των τραπεζών, είναι σαφώς ορατό, παρά τις δηλώσεις πλήθους Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι «ήταν μια μοναδική περίπτωση», αφού ο «κ. Eurogroup» έριξε τη βόμβα ότι «θα είναι το μοντέλο» για την αντιμετώπιση χρεοκοπημένων ή προβληματικών τραπεζών.

Πλήρες θέμα...

 • Βρετανία

  • ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Μαύρος μπήκε ο Απρίλης για τους Βρετανούς
   «Καταλάβετε τη Δικαιοσύνη» γράφει το πανό. Πρόλαβαν όμως άλλοι... Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος πρόνοιας, αλλά και στους τομείς της Δικαιοσύνης και της φορολογίας, βάζουν τα θεμέλια για ένα νέο σκληρό κόσμο στη Βρετανία με τους φορολογουμένους να μιλούν για «Μαύρο Απρίλη», την ώρα που οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εργασίας -«μπορώ να ζήσω μόνο με 7,57 στερλίνες την ημέρα»- προκαλούν όχι μόνο το κοινό αίσθημα... αλλά και την κοινή λογική.
 • Βόρεια Κορέα

  • ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ Θα γίνει... της Κορέας
   Βορειοκορεατικά τανκς περνούν μια προσωρινή γέφυρα στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα ΗΝότια Κορέα σηκώνει το γάντι και προειδοποιεί ότι θα δώσει σκληρή απάντηση σε περίπτωση που θα προκληθεί, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν αόρατα καταδιωκτικά στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασκήσεων, την ώρα που η Πιονγιάνγκ αποφασίζει επέκταση του πυρηνικού της προγράμματος, έχοντας επαναφέρει ως πρωθυπουργό έναν... πρώην, με προφίλ οικονομικού μεταρρυθμιστή.
 • Ινδία

  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ Νίκησαν τα γενόσημα
   «Οι ζωές πάνω από τα κέρδη - Οχι πατέντες στα φάρμακα για το AIDS», γράφει το πλακάτ στο Μουμπάι Νίκη-ορόσημο για την πρόσβαση φτωχών ασθενών στα γενόσημα φάρμακα, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, χαρακτηρίζεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας, που απέρριψε το αίτημα της ελβετικής Novartis για τη «διατήρηση» της πατέντας αντικαρκινικού φαρμάκου, προκαλώντας οργή στο χώρο των φαρμακοβιομηχανιών και την ανακούφιση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
 • Ρωσία

  • Δεν καλύπτει η Μόσχα τις απώλειες ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο
   Η ρωσική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απώλειες επιχειρήσεων που είχαν καταθέσεις στην Κύπρο, μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στο νησί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ.
  • ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑ: Ελάτε σε μας, όχι στην Ε.Ε.
   Τη στήριξή της στη Σερβία πρόσφερε η Ρωσία, μία μέρα πριν από το νέο γύρο διαπραγματεύσεων Σερβίας - Κόσοβου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, από την οποία εξαρτάται ουσιαστικά η ευρωπαϊκή προοπτική του Βελιγραδίου.
  • Αποκλείουν οι συγγενείς την αυτοκτονία Μπερεζόφσκι
   Την ύπαρξη επιστολής του Μπαρίς Μπερεζόφσκι προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο ζητεί να τον συγχωρέσει ώστε να επιστρέψει στη Ρωσία, επιβεβαίωσε η 23χρονη σύντροφός του Κατερίνα Σαμπίροβα, μιλώντας στο εβδομαδιαίο ρωσικό περιοδικό «New Times».
 • Ιταλία

  • Ψυχρή υποδοχή στις επιτροπές Ιταλών σοφών
   Διευκρινίσεις για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι εμπειρογνώμονες που στελεχώνουν τις δύο επιτροπές που πρότεινε ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο έδωσε εκπρόσωπος της προεδρίας, μετά την ψυχρή υποδοχή της πρωτοβουλίας από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης.
 • Βιρμανία

  • Αλλού κλείνουν, στη Βιρμανία ανοίγουν
   Επειτα από μισό αιώνα, έσπασε το μονοπώλιο των κρατικών εφημερίδων στη Βιρμανία Η ώρα των μη κρατικών εφημερίδων ήρθε ξανά στη Βιρμανία έπειτα από μισόν αιώνα. Τέσσερις ιδιωτικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν χθες μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης, στο πλαίσιο του ανοίγματος της νέας κυβέρνησης της χώρας προς τον -σταδιακό- εκδημοκρατισμό.
 • Social Media

  • Μυρωδιές στο Διαδίκτυο και κουκουβάγιες-ταχυδρόμοι
   Τα καλύτερα πρωταπριλιάτικα αστεία στον κόσμο Αεροπλάνα με γυάλινο πάτωμα, ειδικά γυαλιά για να δουλεύουμε με σβηστά φώτα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια... και δυνατότητα παραμονής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για όλους όσοι διαθέτουν 10.000 στερλίνες τη βραδιά...