Έντυπη Έκδοση

70% κάτω το κόστος εκτύπωσης βιβλίων στο εξωτερικό

Φορομπηχτική πολιτική

Μιλούσαν σε άδεια καθίσματα οι εισηγητές στο τριήμερο συνέδριο εκδοτών

«Η κρίση του βιβλίου θα ήταν δυνατόν να καταπολεμηθεί εάν μπορούσε να γίνει το βιβλίο φθηνό. Εάν μπορούσε ο εκδότης να έχει μεγαλύτερο τιράζ. Γιατί με τιράζ χιλίων ή και δύο χιλιάδων αντιτύπων, δεν μπορεί κατ' ουδένα λόγο να καλύψει τα έξοδά του και να πραγματοποιήσει έστω ένα «λογικό» κέρδος.

Πλήρες θέμα...

 • Φωτογραφία

  • Μεταμορφώσεις διασήμων
   Η Ντίτα φον Τι «Μάτια κλειστά. Τώρα άνοιξέ τα σιγά σιγά ώστε σχεδόν να μην τα βλέπουμε να ανοίγουν, σαν κοιμισμένα ακόμα, λίγο πιο ανοιχτά τώρα, λίγο πιο ανοιχτά και τώρα σιγά σιγά κλείσ' τα». Υστερα από 15 δευτερόλεπτα η φωνή του Ρόμπερτ Γουίλσον ακούγεται και πάλι: «Το αριστερό σου χέρι, ο δείκτης πιο κοντά στον αντίχειρα και τώρα σήκωσέ το σιγά σιγά προς τα πάνω».
 • Βιβλιοπωλεία

  • 70% κάτω το κόστος εκτύπωσης βιβλίων στο εξωτερικό Φορομπηχτική πολιτική
   Μιλούσαν σε άδεια καθίσματα οι εισηγητές στο τριήμερο συνέδριο εκδοτών «Η κρίση του βιβλίου θα ήταν δυνατόν να καταπολεμηθεί εάν μπορούσε να γίνει το βιβλίο φθηνό. Εάν μπορούσε ο εκδότης να έχει μεγαλύτερο τιράζ. Γιατί με τιράζ χιλίων ή και δύο χιλιάδων αντιτύπων, δεν μπορεί κατ' ουδένα λόγο να καλύψει τα έξοδά του και να πραγματοποιήσει έστω ένα «λογικό» κέρδος.
 • Θέατρο

  • Ο Γιάννης Λεοντάρης μιλάει για το έργο του Πομερά «Κύκλοι / Ιστορίες» που ανεβαίνει αύριο στη Στέγη Μαυσωλείο του ουμανισμού η Ευρώπη
   *Οσοι ευθύνονται, όσοι πλούτισαν εις βάρος των άλλων, είναι σήμερα αυτοί που επιχειρηματολογούν υπέρ των Μνημονίων Τέσσερα από τα οκτώ μέλη της ομάδας «Κανιγκούντα», που θα αναβιώσουν 40 ρόλους από το θεατρικό του Πομερά. «Η Ευρώπη του ανθρωπισμού, αν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει πια. Τα εκατομμύρια πεινασμένων, ανέργων, αυτόχειρων και φασιστών δεν της επιτρέπουν πλέον να ναρκισσεύεται. Η βίαιη και φονική παρακμή του καπιταλισμού στις αρχές του 21ου αιώνα κάνει πολύ θόρυβο». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σ' έναν πολιτικό φιλόσοφο, αλλά σ' έναν διανοούμενο από τις τάξεις του θεάτρου και από τους πλέον πολιτικοποιημένους σκηνοθέτες μας, τον Γιάννη Λεοντάρη. Ιδρυτή της ομάδας «Κανιγκούντα», που τα τελευταία χρόνια κάνει ένα θέατρο που μας αφορά.
 • Κινηματογράφος

  • Ο φασισμός στην Ταινιοθήκη
   Ενα διεισδυτικό «Βλέμμα στο φασισμό» ρίχνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου και κάθε Τετάρτη έως τις 29/5. Μέσα από ταινίες, φυσικά, σημαντικών δημιουργών, που θα συνοδεύονται από εισηγήσες πανεπιστημιακών και επιστημόνων και συζήτηση με το κοινό. Στόχος του αφιερώματος είναι να κατανοήσουμε «το φασιστικό φαινόμενο και ιδιαίτερα την πιο ακραία και φριχτή εκδοχή του, το ναζισμό, με την πεποίθηση ότι η κατανόηση του φαινομένου αποτελεί και τη συνθήκη για την αντιμετώπισή του».
 • Εικαστικά

  • Η ελευθερία από καλλιτέχνες 36 χωρών
   Εκθεση με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης Ηλογική, η ουτοπία, ο καταναλωτισμός, η ισχύς, η αντοχή είναι κάποιες από τις έννοιες στις οποίες επαναφέρει τη συζήτηση η έκθεση «The desire of freedom», στο Βασιλικό Παλάτι στο Μιλάνο. Κεντρικός άξονάς της είναι η ιδέα της ελευθερίας στην Ευρώπη από το 1945 ώς σήμερα, όπως αναδεικνύεται μέσα από τα έργα των Γιάννη Κουνέλλη, Μάριο Μερτζ, Κριστό, Ιλία Καμπάλοφ κ.ά.
 • Μουσική

  • Μουσικοί του Γούντι Αλεν στην Αθήνα
   Ερχονται οι Mop Mop για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ Στην τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, «Στη Ρώμη με αγάπη» (κυκλοφορεί σε DVD), όπου ο Αλεν παίζει κιόλας, ανακαλύπτει στο πρόσωπο ενός νεκροθάφτη έναν μεγάλο τενόρο. Μόνο που ο νεκροθάφτης τραγουδάει θεϊκά μόνο στο ντους (!). Σε μία από αυτές τις σκηνές ακούμε το μουσικό κομμάτι «Three Times Bossa» των Ιταλών Mop Mop. Επειτα από αυτή την απρόσμενη συνεργασία με τον Γούντι Αλεν, οι Mop Mop, που έχουν ως έδρα τους το Βερολίνο, είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε κι εμείς.
  • Ροκ «φυγόκεντρος» δύναμη
   Ο Παύλος Φακατσέλης με τους RUIDO ΜΙΝΙΜΟ PROJECT παρουσιάζει ζωντανά τον πρώτο του δίσκο απόψε στο After Dark «Η «Φυγόκεντρος» είναι στην ουσία ένας θεματικός δίσκος. Τα τραγούδια μοιράζονται την ίδια αφετηρία: την τάση φυγής από το κέντρο, από το σημείο αναφοράς του καθενός. Την τάση φυγής από την κουκκίδα που έχουμε βαφτίσει κεντρικό μας σημείο, συνειδητά ή ασυνείδητα. Το σημείο αυτό που περιστρεφόμαστε γύρω του αλλά παράλληλα μας απωθεί μακριά του».
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ο φασισμός στην Ταινιοθήκη
   Ενα διεισδυτικό «Βλέμμα στο φασισμό» ρίχνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου και κάθε Τετάρτη έως τις 29/5.
  • Επένδυση στον άνθρωπο
   Από το συνθέτη Βασίλη Δημητρίου λάβαμε μια επιστολή-απάντηση στη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ στην «Ε» και τη Μαρία Μαραγκού (20/3), με αφορμή την έκθεση της συλλογής του στο Εδιμβούργο.