Έντυπη Έκδοση

Ροκ «φυγόκεντρος» δύναμη

«Η «Φυγόκεντρος» είναι στην ουσία ένας θεματικός δίσκος. Τα τραγούδια μοιράζονται την ίδια αφετηρία: την τάση φυγής από το κέντρο, από το σημείο αναφοράς του καθενός. Την τάση φυγής από την κουκκίδα που έχουμε βαφτίσει κεντρικό μας σημείο, συνειδητά ή ασυνείδητα. Το σημείο αυτό που περιστρεφόμαστε γύρω του αλλά παράλληλα μας απωθεί μακριά του».

Ο Παύλος Φακατσέλης με τους RUIDO ΜΙΝΙΜΟ PROJECT παρουσιάζει ζωντανά τον πρώτο του δίσκο απόψε στο After Dark Ο Παύλος Φακατσέλης με τους RUIDO ΜΙΝΙΜΟ PROJECT παρουσιάζει ζωντανά τον πρώτο του δίσκο απόψε στο After Dark Ετσι περιγράφει ο μουσικός Παύλος Φακατσέλης τη φιλοσοφία γύρω από τον πρώτο του δίσκο. Η «Φυγόκεντρος» μόλις κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική «Μετρονόμος» και ο Παύλος με τους RUIDO ΜΙΝΙΜΟ PROJECT την παρουσιάζουν απόψε στις 10.30 μ.μ., στο After Dark (Διδότου 31 και Ιπποκράτους), με είσοδο 5 ευρώ.

«Ο ήχος της "Φυγόκεντρου" είναι ένα ενιαίο μουσικό σύνολο που δύσκολα μπορεί να διασπαστεί σε μουσικά είδη» λέει για τη μουσική του ντεμπούτου του. Ο Τομ Γουέιτς, η κάντρι του Τζόνι Κας, ο παλιός Σαββόπουλος, η mariachi αισθητική των χάλκινων πνευστών, οι πειραματισμοί των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα, η ελληνική εναλλακτική rock σκηνή των '90s σίγουρα έχουν καβατζώσει μερικές γωνιές μέσα στο δίσκο. Αλλά η κύρια επιρροή μου ήταν η πόλη, το σύγχρονο αστικό τοπίο, καθώς και η πραγματικότητα που το παραμορφώνει και παραμορφώνεται από αυτό. Ο δίσκος αυτός γεννήθηκε μέσα στην πόλη».

Αλλά γεννήθηκε και μέσα από μια διαδρομή του ίδιου του μουσικού. «Πήρα την πρώτη μου κιθάρα στα δεκατρία» διηγείται. «Ξεκίνησα μόνος μου, συνέχισα με μαθήματα και ωδεία, έφτιαξα μπάντες διασκευών. Γύρω στα δεκαοχτώ άρχισα να ολοκληρώνω τα πρώτα μου τραγούδια. Από την αρχή με γοήτευσε το "πακέτο" του τραγουδοποιού: μουσική, στίχοι, ερμηνεία, εκτέλεση. Ενιωθα ότι η έκφραση μέσα από αυτό το τετράπτυχο θα παρουσιαζόταν στην πραγματική της διάσταση, χωρίς όρια». Οσο για το μουσικό background του, «μεγάλωσα κυρίως με ροκ μουσική, παλιό Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ασιμο, Ντίλαν, Dire Straits, Ζάππα, Pink Floyd. Μετά ήρθε ο Νικ Κέιβ, το punk -μεγάλη αγάπη οι Dead Kennedys-, η τζαζ μουσική» απαντάει. «Για τη δική μου μουσική, θα έλεγα -αφού ποτέ δεν μπορώ να μεταδώσω τη σωστή "ηχητική" εικόνα- ότι κινείται στα πλαίσια του ευρύτερου εναλλακτικού groove rock».

Πόσο δύσκολο όμως είναι να βρει ένας νέος μουσικός τη θέση του στη σκηνή; «Από τη στιγμή που κυκλοφορείς δίσκο και κάνεις συναυλίες, έχεις αυτόματα μια θέση», όπως λέει. «Και αν κάνεις αυτό που γουστάρεις και παίζεις τη μουσική σου έτσι όπως θέλεις, έχεις κάνει ένα από τα σπουδαιότερα βήματα. Αλλά η αναγνώριση της πραγματικής μουσικής σου κατάθεσης απαιτεί χρόνια δουλειάς, πείσμα και θυσίες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Μουσικοί του Γούντι Αλεν στην Αθήνα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Σύλλογος Εκδοτών-Βιβλιοπωλών
Φορομπηχτική πολιτική
Φωτογραφία
Μεταμορφώσεις διασήμων
Βιβλιοπωλεία
Φορομπηχτική πολιτική
Θέατρο
Μαυσωλείο του ουμανισμού η Ευρώπη
Κινηματογράφος
Ο φασισμός στην Ταινιοθήκη
Εικαστικά
Η ελευθερία από καλλιτέχνες 36 χωρών
Μουσική
Μουσικοί του Γούντι Αλεν στην Αθήνα
Ροκ «φυγόκεντρος» δύναμη
Άλλες ειδήσεις
Ο φασισμός στην Ταινιοθήκη
Επένδυση στον άνθρωπο