Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα στη WIND

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εργαζόμενων της WIND, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες. Το Σωματείο Εργαζόμενων ΤΙΜ Hellas (Wind), που συναντήθηκε πριν από λίγες μέρες με τον διευθύνοντα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κάνει λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, εκ- βιαστικές πρακτικές, κλίμα τρομοκρατίας και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού σε κάθε κινητοποίηση.

Οπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζεται η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε πολλά από τα τμήματα της επιχείρησης, ενώ παραβιάζονται ακόμα και τα διαλείμματα των εργαζομένων στην εξυπηρέτηση πελατών. Επειτα δε από κάθε απεργία η διοίκηση και οι διευθυντές των τμημάτων ζητούν «δηλώσεις μετανοίας» αναγκάζοντάς τους να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονικές φόρμες ότι «παρεμποδίστηκαν από το σωματείο» και γι' αυτό δεν πήγαν στη δουλειά τους.

Δηλώσεις μετανοίας

«Εφτασαν μάλιστα στο σημείο σε ορισμένους συναδέλφους να υπαγορεύουν τι ακριβώς να γράψουν! Οπως σε συναδέλφους που εργάστηκαν είτε από το σπίτι με υπόδειξη των προϊσταμένων τους, είτε από χώρους εκτός εταιρείας, όπου βέβαια η ίδια τους έστειλε, οργανώνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό».

Σύμφωνα με το σωματείο, η απάντηση του CEO Νάσου Ζαρκαλή για τις πρόσφατες απολύσεις ήταν η επίκληση της κρίσης και το ότι η εταιρεία έχει πτώση των πωλήσεων. «Δεν είμαστε Δημόσιο», φέρεται να τους είπε και όπως επισημαίνουν τα μέλη του σωματείου δεν μπόρεσε να εγγυηθεί τίποτα για τις θέσεις εργασίας, ενώ «απάντησε κυνικά πως δεν πρόκειται για πλάνο απολύσεων αλλά για απομάκρυνση εργαζομένων με χαμηλή αξιολόγηση», οι θέσεις των οποίων όμως δεν πρόκειται να αναπληρωθούν.

Η εταιρεία

Η διοίκηση της εταιρείας υποστήριξε στην «Ε» ότι ο επικεφαλής της Wind απάντησε ολοκληρωμένα, ξεκάθαρα και με συναινετικό πνεύμα στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διακοπή συνεργασίας με δύο εργαζόμενες, η διοίκηση επισήμανε ξανά το αυτονόητο για μια ιδιωτική εταιρεία: α) δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η συνεργασία με έναν εργαζόμενο που έχει αξιολογηθεί αρνητικά επί συνεχόμενα έτη και β) η σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου πρέπει να γίνεται σεβαστή τόσο από τον εργοδότη όσο και από τον εργαζόμενο».

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του σωματείου δεν ξεπέρασε το 4%...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Αγανακτισμένοι"
Η πλατεία εγκυμονεί...
Βουλή: τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον λαϊκισμό
Γιώργος: Ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση
Αγανάκτηση στις ντάπιες του Μεσολογγίου
Με μηχανές, ποδήλατα και εξορμήσεις σε συνοικίες
Εκπαίδευση
Συγκέντρωση από καθηγητές
Στον αέρα 4.500 απολυτήρια Λυκείου!
Αποχή επ' αόριστον
Για τα ξενόγλωσσα τμήματα
Υγεία
Ευαγγελισμός Επίσχεση και δωρεάν εξέταση
Δεύτερη βλάβη στον επιταχυντή
Λοβέρδος για φτηνά γενόσημα
Καθυστερήσεις στους διορισμούς
Εξαγγελίες Λοβέρδου από τα δικαστήρια Ευελπίδων
WIND
Καταγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα στη WIND
Συγκοινωνίες
Με το χειρόφρενο παρά πόδα στις Μεταφορές
Διαγωνισμός Formula Student
Οι Σουμάχερ από την Πάτρα
Περιβάλλον
Το έλα να δισ. μέχρι το τέλος του αιώνα
Συνδικαλιστικές οργανώσεις
Προς κινητοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ, πυροσβέστες, λιμενικοί
Χιλιανοί Μεταλλωρύχοι
Ανθρωποι από μάρμαρο
ΟΚΑΝΑ
Δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ, ζητούν αθλητικό όμιλο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
100.000 «μαϊμούδες»
Αγρια επίθεση σε ηλικιωμένη για λίγα ευρώ
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ελεύθεροι οι εννέα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο 6 για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία
Άλλες ειδήσεις
Πορεία αλληλεγγύης