Έντυπη Έκδοση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

Οι Σουμάχερ από την Πάτρα

Σε... Μαρανέλο μετατρέπεται σήμερα στις 12.30 ο εξωτερικός χώρος του Κεντρικού Γηπέδου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ για να παρουσιαστούν τρία μονοθέσια αυτοκίνητα τύπου φόρμουλα, τα οποία συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς της Μ. Βρετανίας, Γερμανίας και ΗΠΑ.

Η ομάδα του τρίτου αυτοκινήτου στον διαγωνισμό Formula SAE 2010, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Η ομάδα του τρίτου αυτοκινήτου στον διαγωνισμό Formula SAE 2010, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ Αντί των οδηγών της Φόρμουλα 1, Σουμάχερ, Αλόνσο και Μάσα, θα δείτε πανεπιστημιακούς και φοιτητές, ερευνητές και τεχνικό προσωπικό του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής & Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, που υλοποιούν και συμμετέχουν στο Formula Student κατακτώντας μάλιστα και παγκόσμιες πρωτιές.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2000 από μία ομάδα φιλόδοξων φοιτητών, οι οποίοι με την επίβλεψη και υποστήριξη καθηγητών έθεσαν στόχο τη συμμετοχή και διάκριση στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2002. Ο διαγωνισμός Formula Student (www.formulastudent.com), στο πλαίσιο της προσπάθειας με στόχο την ανάδειξη και προώθηση φοιτητικών ταλέντων σε διεθνές επίπεδο, με καινοτόμες ιδέες και ταυτόχρονα με ικανότητα υλοποίησης, πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.ά.) σε ετήσια βάση.

«Το 2003 με κατασκευασμένο το πλαίσιο του οχήματος από σύνθετα υλικά και πολλά έτοιμα μηχανικά μέρη, η ομάδα συμμετείχε στην Κατηγορία Δύο (Class 2) κατακτώντας την 1η θέση. Επιπλέον, η ομάδα κέρδισε και το πρώτο βραβείο από το Βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE), για τις σχεδιαστικές καινοτομίες τις οποίες εφάρμοσε.

»Η ομάδα έχοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία και ολοκληρωμένο όχημα διαγωνίστηκε το 2004 στην Κατηγορία Ενα (Class 1)», μας λέει ο καθηγητής Γιώργος Χρυσολούρης, διευθυντής στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής & Αυτοματισμού.

«Η προσπάθεια των τελευταίων ετών συνεχίστηκε το 2005 και το 2006 με τη συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη Λέστερ της Μ. Βρετανίας. Με κατασκευασμένο το πλαίσιο του δευτέρου οχήματος καθώς και πολλά έτοιμα μηχανικά μέρη, η ομάδα συμμετείχε στην Κατηγορία Δύο (Class 2), κατακτώντας ξανά την 1η θέση. Επιπλέον, κέρδισε και το πρώτο βραβείο για τις σχεδιαστικές καινοτομίες που εφάρμοσε, από το Βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών (IMechE), δημιουργώντας πλέον μια παράδοση ιδιαίτερα αξιόλογων συμμετοχών.

»Στο διαγωνισμό του 2007, η ομάδα, με ολοκληρωμένο πλέον το δεύτερο αυτοκίνητό της, έλαβε μέρος στην Κατηγορία Ενα (Class 1), όπου πέρασε επιτυχώς τον τεχνικό έλεγχο και διαγωνίστηκε σε όλα τα αγωνίσματα».

Παράλληλα, έχοντας ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του τρίτου κατά σειρά αυτοκινήτου, η ομάδα έλαβε μέρος και στην Κατηγορία Τρία (Class 3). Εκεί κατέκτησε την 3η θέση στο σύνολο, καθώς και την 1η θέση στο σκέλος του διαγωνισμού που αφορά το κόστος της κατασκευής. Αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά φέτος ο διαγωνισμός διεξήχθη στο διεθνές αυτοκινητοδρόμιο του Σίλβερστοουν στη Μ. Βρετανία. Τα επόμενα έτη (2008-2010) η ομάδα διεύρυνε τις συμμετοχές της και σε άλλους διαγωνισμούς, όπως αυτόν της Γερμανίας και των ΗΠΑ, με το τρίτο αυτοκίνητο, κατακτώντας και εκεί σημαντικές διακρίσεις. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΑΚΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Αγανακτισμένοι"
Η πλατεία εγκυμονεί...
Βουλή: τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον λαϊκισμό
Γιώργος: Ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση
Αγανάκτηση στις ντάπιες του Μεσολογγίου
Με μηχανές, ποδήλατα και εξορμήσεις σε συνοικίες
Εκπαίδευση
Συγκέντρωση από καθηγητές
Στον αέρα 4.500 απολυτήρια Λυκείου!
Αποχή επ' αόριστον
Για τα ξενόγλωσσα τμήματα
Υγεία
Ευαγγελισμός Επίσχεση και δωρεάν εξέταση
Δεύτερη βλάβη στον επιταχυντή
Λοβέρδος για φτηνά γενόσημα
Καθυστερήσεις στους διορισμούς
Εξαγγελίες Λοβέρδου από τα δικαστήρια Ευελπίδων
WIND
Καταγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα στη WIND
Συγκοινωνίες
Με το χειρόφρενο παρά πόδα στις Μεταφορές
Διαγωνισμός Formula Student
Οι Σουμάχερ από την Πάτρα
Περιβάλλον
Το έλα να δισ. μέχρι το τέλος του αιώνα
Συνδικαλιστικές οργανώσεις
Προς κινητοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ, πυροσβέστες, λιμενικοί
Χιλιανοί Μεταλλωρύχοι
Ανθρωποι από μάρμαρο
ΟΚΑΝΑ
Δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ, ζητούν αθλητικό όμιλο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
100.000 «μαϊμούδες»
Αγρια επίθεση σε ηλικιωμένη για λίγα ευρώ
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ελεύθεροι οι εννέα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο 6 για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία
Άλλες ειδήσεις
Πορεία αλληλεγγύης