Έντυπη Έκδοση

Δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ, ζητούν αθλητικό όμιλο

Και πάνω που πρυτάνευσε η λογική στην πολυπληθή συνέλευση κατοίκων κάθε ηλικίας -ιδίως νέων- στην οδό Ευδόξου ώστε να μην το «κάψουν», το επικείμενο προς λειτουργία έστω και Εκπαιδευτικού Κέντρου Επαγγελματιών κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα σύνορα Δήμου Αθηναίων - Νέου Κόσμου, λίγες ώρες αργότερα χθες τα ξημερώματα έσκασε ένα γκαζάκι, ευτυχώς απλώς μαυρίζοντας έναν τοίχο.

Ως... προειδοποίηση μιας κοινωνίας που έχει μαυρίσει το μάτι της για παροχές ποιότητας ζωής και δικαιοσύνη. «Εδώ θα γίνει της Κερατέας», είχαν αναφέρει στη συνέλευση. Στην οποία απουσίαζαν οι επίσημοι, ακόμη και οι κοινοτικοί σύμβουλοι... «Φοβούνται τα γιαούρτια που συσσωρεύονται τόσα χρόνια εξαιτίας της αδράνειάς τους για όλα», μας πληροφορεί μια αγανακτισμένη κάτοικος. «Είναι ζήτημα έκπτωσης των θεσμών και των ηθικών αξιών: και η βία που υποβόσκει, βλέπεται ότι ο κόσμος είναι διψασμένος για βία, αλλά και η δυσπιστία προς τις διαβεβαιώσεις του ΟΚΑΝΑ ότι δεν θα φέρει εδώ ούτε χρήστες ούτε αποτοξινωμένους παρά μόνο επαγγελματίες προς επιμόρφωση. Και ποιος μας λέει εξάλλου σ' αυτό το μπαμπέσικο κράτος ότι αύριο δεν θα αλλάξει η χρήση του κτηρίου και δεν θα μεταφέρουν την Ομόνοια στις γειτονιές;», δηλώνουν από την Επιτροπή Κατοίκων.

Και ίσως να φαντάζει παράτολμο το αίτημα της γειτονιάς, που όχι μόνο δεν θέλει τον «κακόφημο» ΟΚΑΝΑ έστω και σαν εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή αλλά επιπλέον διεκδικεί την παραχώρηση 40-50 τετραγωνικών στον ισόγειο χώρο για τη στέγαση των γραφείων του Αθλητικού Ομίλου «Πρωτέας».

Ενός σωματείου μοναδικού, όπως λένε στη γειτονιά, το οποίο, αν και σε λειτουργία από το 1965, αναζωογονήθηκε εδώ και ένα χρόνο συσπειρώνοντας γύρω του 170 νεαρούς αθλητές και οικογένειες. Ανθρώπους που, όπως είπαν στην «Ε», είδαν ένα φως δραστηριότητας και αναβάθμισης στην περιοχή: αφού ακόμη και το γήπεδο που μάταια παρακαλούσαν χρόνια τον ΟΝΑ επισκευάστηκε αλλά και οι «περίεργοι» που έθεταν οικογενειάρχες σε επιφυλακή έφυγαν, έπαψαν τα αλόγιστα «σπασίματα», μα και διέξοδος δόθηκε στα παιδιά τους. Ετσι απαιτούν τη συστέγαση με τον ΟΚΑΝΑ ως από πλευράς τους «εγγύηση της κοινωνίας». Αφού, όπως τονίζουν, ο ΟΚΑΝΑ από την ίδρυσή του προβλέπει την «από κοινού δράση σε θέματα καταπολέμησης των ναρκωτικών μέσα από τον αθλητισμό».

«Είμαστε μια περιοχή με 150.000 κατοίκους, σκόρπιοι, χωρίς πλατεία, χωρίς πολιτιστικό κέντρο, χωρίς καν ενορία. Δεν είναι δυνατόν να ιδρύεται δημόσια τετραώροφη υπηρεσία στην περιοχή και να μην αποδίδει κάποια προσφορά στη στερημένη αυτή γειτονιά, σ' αυτήν την τοπική κοινωνία», επισήμανε στην «Ε» ο νεαρός πρόεδρος του «Πρωτέα» Δ. Κυριακόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
"Αγανακτισμένοι"
Η πλατεία εγκυμονεί...
Βουλή: τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στον λαϊκισμό
Γιώργος: Ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση
Αγανάκτηση στις ντάπιες του Μεσολογγίου
Με μηχανές, ποδήλατα και εξορμήσεις σε συνοικίες
Εκπαίδευση
Συγκέντρωση από καθηγητές
Στον αέρα 4.500 απολυτήρια Λυκείου!
Αποχή επ' αόριστον
Για τα ξενόγλωσσα τμήματα
Υγεία
Ευαγγελισμός Επίσχεση και δωρεάν εξέταση
Δεύτερη βλάβη στον επιταχυντή
Λοβέρδος για φτηνά γενόσημα
Καθυστερήσεις στους διορισμούς
Εξαγγελίες Λοβέρδου από τα δικαστήρια Ευελπίδων
WIND
Καταγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα στη WIND
Συγκοινωνίες
Με το χειρόφρενο παρά πόδα στις Μεταφορές
Διαγωνισμός Formula Student
Οι Σουμάχερ από την Πάτρα
Περιβάλλον
Το έλα να δισ. μέχρι το τέλος του αιώνα
Συνδικαλιστικές οργανώσεις
Προς κινητοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ, πυροσβέστες, λιμενικοί
Χιλιανοί Μεταλλωρύχοι
Ανθρωποι από μάρμαρο
ΟΚΑΝΑ
Δεν θέλουν τον ΟΚΑΝΑ, ζητούν αθλητικό όμιλο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
100.000 «μαϊμούδες»
Αγρια επίθεση σε ηλικιωμένη για λίγα ευρώ
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ελεύθεροι οι εννέα
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο εδώλιο 6 για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία
Άλλες ειδήσεις
Πορεία αλληλεγγύης