Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ * ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2,5 ΕΚΑΤ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2010

Και διορίζει... και διαφημίζεται

Μέχρι την τελευταία στιγμή και ως διοικητής δημόσιου οργανισμού φρόντιζε τόσο την κομματική πελατεία με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς όσο και την προσωπική του εικόνα, αναθέτοντας διαφημιστικό πακέτο-μαμούθ ύψους 2,45 εκατ. ευρώ.

Προεκλογική εκστρατεία με ελάχιστα προσωπικά έξοδα φαίνεται ότι κάνει ο, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου διοικητής του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναδάκης Προεκλογική εκστρατεία με ελάχιστα προσωπικά έξοδα φαίνεται ότι κάνει ο, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου διοικητής του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναδάκης Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης και υποψήφιος της Ν.Δ. στη β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής:

* Μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από τον Οργανισμό Απασχόλησης προκαλώντας τη μήνιν ακόμη και της (πολιτικά) προϊσταμένης του, υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Αφενός γιατί το πακέτο των προεκλογικών προσλήψεων 20.000 επιδοτούμενων ανέργων στους δήμους καθυστέρησε λόγω της εμμονής Βερναδάκη να επιλέξει ο ΟΑΕΔ τους υπό πρόσληψη και όχι μικτή επιτροπή εκπροσώπων του υπουργείου και της Ενωσης των Δήμων (ΚΑΔΚΕ), και έτσι αυτό δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί προ των εκλογών (σημ. με προφανείς επιπτώσεις στο κυβερνών κόμμα), και αφετέρου λόγω της τριβής, αφού και οι δύο πολιτεύονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

* Παραιτήθηκε 8 ολόκληρες ημέρες μετά το διάγγελμα Καραμανλή (2/9/2009), και τρεις πριν από την επίσημη προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Αντ' αυτού

Απόσπασμα της σύμβασης που υπεγράφη στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 Απόσπασμα της σύμβασης που υπεγράφη στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 * Εδωσε εξουσιοδότηση στο διευθυντή του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Κηφισιάς και έτσι ο υφιστάμενός του συνέχιζε τις προσλήψεις (stage) και μετά τη δική του απομάκρυνση και ενώ κορυφωνόταν ο πολιτικός αγώνας μεταξύ των κομμάτων.

* Ισχυρίστηκε ψευδώς, κάτι που υιοθέτησε και ο πρωθυπουργός στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις του χάνοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας, ότι τα χρήματα για τις προεκλογικές τακτοποιήσεις ημετέρων προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια, ενώ αποκαλύφθηκε ότι προέρχονται από εισφορές εργαζομένων (προς τον ΟΑΕΔ) και τη φορολογία των πολιτών και

* Την ημέρα παραίτησής του από τον ΟΑΕΔ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», υπέγραψε διαφημιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού αξίας 2,45 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως προορίζεται να προβάλει το έργο στον τομέα της απασχόλησης για το... επόμενο 12μηνο. Δηλαδή, δέσμευσε από τις 10 Σεπτεμβρίου φέτος όλη τη διαφημιστική καμπάνια του ΟΑΕΔ μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο (του 2010).

Την ίδια ημέρα της υπογραφής της σύμβασης με τη διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε το έργο (πρόκειται για την Β&W Aveneue), ο κ. Βερναδάκης έσπευσε να συγκροτήσει και την «επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής του έργου» αφού, ως φαίνεται, ήθελε να διασφαλίσει την αδιατάρακτη εκτέλεση του έργου ακόμη και ένα χρόνο μετά, ενόσω ο ίδιος δεν θα ήταν στον ΟΑΕΔ, χωρίς προσκόμματα και απρόοπτα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ανάκαμψη παγκόσμιας οικονομίας
ΔΝΤ: Σινοϊνδική η... παγκόσμια ανάκαμψη
Ανεργία
3.000.000 άνεργοι προστέθηκαν σε 1 χρόνο στην ευρωζώνη
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεταθέτουν για τον Δεκέμβριο τις αποφάσεις για το έλλειμμα
Λουκέτο ΑΣΠΙΣ
Εκκαθαριστές στην «Ασπίς»
Πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ
Και διορίζει... και διαφημίζεται
ΣΕΒ
«Μια ισχυρή κυβέρνηση» προκρίνουν οι βιομήχανοι
Τουρκία
Από αριστερό ρεπόρτερ, το παπούτσι κατά Στρος Καν
Υφεση
Ελληνική συρρίκνωση 0,8% για φέτος
Χορηγήσεις δανείων
Ανοίγουν την ψαλίδα των επιτοκίων
Άλλες ειδήσεις
Εικονικά φορολογικά στοιχεία
Πρόστιμα από την ΥΠΕΕ
Παράταση επιχορήγησης
Ομόλογο ανταλλάξιμο από Eurobank
Τεχνικές εταιρίες: πάνω ο τζίρος, κάτω τα κέρδη