Έντυπη Έκδοση

«Μια ισχυρή κυβέρνηση» προκρίνουν οι βιομήχανοι

Οι βιομήχανοι εγκατέλειψαν τα σενάρα για συμμαχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και προκρίνουν πλέον μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορεί να ασκήσει ισχυρή διακυβέρνηση.

Η ιδέα για κυβέρνηση του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού δεν προβλήθηκε δημόσια, ωστόσο οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ πολύ συχνά τον τελευταίο χρόνο, μιλούσαν για την ανάγκη συναίνεσης μεταξύ των μεγαλύτερων τουλάχιστον κομμάτων, προκειμένου να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος αυτός θα μπορούσε να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνασπισμού.

Χθες πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος άλλαξε πορεία. Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από την τηλεόραση του Σκάι, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η 5η Οκτωβρίου πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, γιατί ο τόπος βρίσκεται σε οριακό σημείο. Συνεχίζει λέγοντας ότι «καμία απόφαση δεν θα είναι εύκολη ή ανώδυνη. Κι αυτό σημαίνει ότι τίποτε ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες πολιτικής ρευστότητας». Και καταλήγει τονίζοντας ότι με αυτά τα δεδομένα, «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, για να μπορεί να ασκήσει ισχυρή διακυβέρνηση».

Οσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΣΕΒ, εκτός από την ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση, επαναλαμβάνει ότι «η νέα κυβέρνηση θα βρει μπροστά της τα ίδια αδήριτα προβλήματα: το εκρηκτικό δημόσιο χρέος, το εκτροχιασμένο δημοσιονομικό έλλειμμα, το αδηφάγο κράτος, τη διαφθορά, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και Παιδείας, την άρρωστη υγεία, τους νέους ανέργους... Θα έχει να αντιμετωπίσει την ίδια αμετάθετη πρόκληση: την ανταγωνιστική ανασυγκρότηση όχι μόνο της οικονομίας και του κράτους, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εργοδοτικοί φορείς
Εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ανάκαμψη παγκόσμιας οικονομίας
ΔΝΤ: Σινοϊνδική η... παγκόσμια ανάκαμψη
Ανεργία
3.000.000 άνεργοι προστέθηκαν σε 1 χρόνο στην ευρωζώνη
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεταθέτουν για τον Δεκέμβριο τις αποφάσεις για το έλλειμμα
Λουκέτο ΑΣΠΙΣ
Εκκαθαριστές στην «Ασπίς»
Πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ
Και διορίζει... και διαφημίζεται
ΣΕΒ
«Μια ισχυρή κυβέρνηση» προκρίνουν οι βιομήχανοι
Τουρκία
Από αριστερό ρεπόρτερ, το παπούτσι κατά Στρος Καν
Υφεση
Ελληνική συρρίκνωση 0,8% για φέτος
Χορηγήσεις δανείων
Ανοίγουν την ψαλίδα των επιτοκίων
Άλλες ειδήσεις
Εικονικά φορολογικά στοιχεία
Πρόστιμα από την ΥΠΕΕ
Παράταση επιχορήγησης
Ομόλογο ανταλλάξιμο από Eurobank
Τεχνικές εταιρίες: πάνω ο τζίρος, κάτω τα κέρδη