Έντυπη Έκδοση

Από αριστερό ρεπόρτερ, το παπούτσι κατά Στρος Καν

Το παπούτσι διαμαρτυρίας είχε τούτη τη φορά στόχο τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, και το έριξε ρεπόρτερ τουρκικής αριστερής εφημερίδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του προέδρου στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης.

Ο εικονιζόμενος Σελτσούκ Οζμπέκ, ο άνθρωπος που πέταξε παπούτσι κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν χθες στην Κωνσταντι-νούπολη, συλλαμβάνεται από την τουρκική αστυνομία (φωτογρ. ΑΠΕ) Ο εικονιζόμενος Σελτσούκ Οζμπέκ, ο άνθρωπος που πέταξε παπούτσι κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν χθες στην Κωνσταντι-νούπολη, συλλαμβάνεται από την τουρκική αστυνομία (φωτογρ. ΑΠΕ) Καθώς ο πρόεδρος του ΔΝΤ είχε ολοκληρώσει την ομιλία του και απαντούσε σε ερωτήσεις, ο Σελτσούκ Οζμπέκ έριξε το παπούτσι, ενώ την ίδια στιγμή η φίλη του Ζεϊνέπ Τσατάλκαγια επιχείρησε να υψώσει ένα πανό. Οι δράστες οδηγήθηκαν αμέσως στην ασφάλεια. Ο πρόεδρος του ΔΝΤ δεν ύπεβαλε μήνυση, αλλά ο νεαρός έχει προσαχθεί και αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι έκανε λόγο για δυσάρεστο γεγονός. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χαλί Γκιουβέν είπε ότι δεν πήρε έκταση η διαμαρτυρία, ενώ ο πρόεδρος του μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων «Κοτς», Μουσταφά Κοτς, που βρισκόταν εκεί, είπε ότι «πρόκειται για δύο αλόγιστους». Ο πατέρας του όμως Ραχμί Κοτς, επίτιμος πρόεδρος του ομίλου, ήταν πιο ελαστικός: «Εγινε μόδα μάλλον. Τι νούμερο παπούτσι έριξε;»

Τον δρόμο είχε χαράξει ο Ιρακινός δημοσιογράφος, Μουναζέρ Αλ Ζαϊντί, ο οποίος είχε ρίξει το παπούτσι του εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξη Τύπου, στη Βαγδάτη. Ο Ζαϊντί αποφυλακίστηκε πριν από 15 μέρες.

Διαμαρτυρίες για την παρουσία του ΔΝΤ στην Τουρκία έγιναν χθες και στο Μετζιντιγέγκιοϊ της Πόλης, όπου τρεις νεαροί ανάρτησαν πανό σε μεγάλο κτίριο. Η αστυνομία συνέλαβε αμέσως τους δράστες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς Οργανισμοί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ανάκαμψη παγκόσμιας οικονομίας
ΔΝΤ: Σινοϊνδική η... παγκόσμια ανάκαμψη
Ανεργία
3.000.000 άνεργοι προστέθηκαν σε 1 χρόνο στην ευρωζώνη
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μεταθέτουν για τον Δεκέμβριο τις αποφάσεις για το έλλειμμα
Λουκέτο ΑΣΠΙΣ
Εκκαθαριστές στην «Ασπίς»
Πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ
Και διορίζει... και διαφημίζεται
ΣΕΒ
«Μια ισχυρή κυβέρνηση» προκρίνουν οι βιομήχανοι
Τουρκία
Από αριστερό ρεπόρτερ, το παπούτσι κατά Στρος Καν
Υφεση
Ελληνική συρρίκνωση 0,8% για φέτος
Χορηγήσεις δανείων
Ανοίγουν την ψαλίδα των επιτοκίων
Άλλες ειδήσεις
Εικονικά φορολογικά στοιχεία
Πρόστιμα από την ΥΠΕΕ
Παράταση επιχορήγησης
Ομόλογο ανταλλάξιμο από Eurobank
Τεχνικές εταιρίες: πάνω ο τζίρος, κάτω τα κέρδη