Έντυπη Έκδοση

Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης

Το κέντρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 2002, παρέχοντας υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (φροντιστές).

Πρόκειται για ένα κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί μέσα από δημόσιο νοσοκομείο. Οι υπηρεσίες του παρέχονται χωρίς επιβάρυνση.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης απευθύνεται στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer και έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Ιατρείο Μνήμης και το Εξωτερικό Ιατρείο της Ψυχογηριατρικής του ΨΝΘ. Υποδέχεται τους ασθενείς που βρίσκονται στο ήπιο και μέσο στάδιο βαρύτητας της νόσου. Κύρια επιδίωξη του κέντρου ημερήσιας απασχόλησης είναι να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς που φιλοξενεί. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και παρεμβάσεις στοχεύουν στην κινητοποίηση των ασθενών, στην αξιοποίηση των υπαρχουσών ικανοτήτων και της λειτουργικότητάς τους. Προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα στους συγγενείς των ασθενών να δέχονται συμβουλές και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νόσου, καθώς και για την αποδέσμευσή τους από την καθημερινή φροντίδα.

Στο κέντρο ημερήσιας απασχόλησης, στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αναπτύσσεται επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη νόσο του Alzheimer με σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί καθημερινά, 8 π.μ. - 2.30 μ.μ., Καραολή Δημητρίου 1 (πρώην Διοικητηρίου 1), 54630 Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313310750.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Σχετικά θέματα: Αλτσχάιμερ
Ας θυμηθούμε αυτούς που πια δεν θυμούνται
Άλλα θέματα στην κατηγορία Υγεία της έντυπης έκδοσης
Διαβήτης
Σωστός έλεγχος της γλυκόζης με αυτοεξέταση
Οφθαλμικές παθήσεις
Η τρίτη ηλικία και τα προβλήματα όρασης
Απώλεια μυϊκής μάζας
Σαρκοπενία
Αλτσχάιμερ
Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης
Ας θυμηθούμε αυτούς που πια δεν θυμούνται
Άλλες ειδήσεις
Τα μυοσκελετικά πιο συχνά από τη γρίπη