Έντυπη Έκδοση

ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΕΣ, ΜΑΝΑΔΕΣ, ΚΟΡΕΣ, ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ

Κομπάνι, όπως λέμε γυναίκα

«Οι τουρκικές αρχές υπέθαλψαν τους τζιχαντιστές, τους επέτρεψαν να περάσουν από το έδαφός τους, με στόχο να «καθαρίσουν» τους Κούρδους από την ευρύτερη περιοχή»

Οι γυναίκες στις κουρδικές περιοχές είναι μαχητές. Κάνουν τα ίδια με τους άνδρες. Ο διαχωρισμός που επικρατεί στις αραβικές χώρες, εκεί δεν απασχολεί ούτε τη σκέψη τους. Εκεί περιθάλπουν και μεταφέρουν τραυματίες, ετοιμάζουν το συσσίτιο και τη στιγμή που θα χρειασθεί, πολεμάνε.

Πλήρες θέμα...

 • Βραζιλία

  • ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΡΟΥΣΕΦ Η Ντίλμα το έκανε... όπως ο Τσε
   Η προεκλογική καμπάνια της Ρούσεφ ήταν έξυπνη: αντί για το κόμμα, προβλήθηκε η ίδια και η δράση της κατά του παλαιού στρατιωτικού καθεστώτος Με μια προεκλογική καμπάνια που βασίστηκε περίπου στη συνταγή «κάν' το όπως ο Τσε», η Ντίλμα Ρούσεφ, η πρώην και νυν πρόεδρος της Βραζιλίας, κατάφερε την περασμένη Κυριακή να επικρατήσει τελικά του αντιπάλου της, Εέσιου Νέβες, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τρεις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.
 • Εμπολα

  • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ, «ΟΠΛΑ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Εμπολα: ο φόβος φυλάει τα έρμα
   Διελκυστίνδα ανάμεσα στην τιθάσευση της επιδημίας και της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Εντονη ήταν η αντίδραση επιστημόνων και υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην απόφαση της Αυστραλίας να επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών της Δυτικής Αφρικής
 • Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  • ΘΕΜΑΤΑ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Δύο κρίσεις στα σύνορα της Ευρώπης
   Οι αντιπαραθέσεις με «παίκτες» Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, και οι εκρηκτικές καταστάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία είναι τα σημεία όπου οι πολιτικές για την αντιμετώπισή τους θα δείξουν εάν η Ε.Ε. θα μπορέσει να παίξει το ρόλο ενός σημαντικού διεθνούς παράγοντα Στα χέρια της κυρίας Μοργκερίνι, τουλάχιστον δύο καυτές πατάτες... Η νέα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Φεντερίκα Μοργκερίνι καλείται να δώσει στο θεσμό νέα πνοή και προσανατολισμό, σύμφωνα άλλωστε και με τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ λίγο πριν από την ψηφοφορία που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του.
 • Λετονία/Δημοσιογράφοι

  • ΑΥΤΟ-ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΛΕΤΟΝΙΑ Εδώ Medusa project
   Μια ομάδα 20 παραιτηθέντων δημοσιογράφων της Lenta.ru με επικεφαλής την Τίμσενκο αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα και να στήσει ένα ενημερωτικό δίκτυο από την αρχή, εκτός Ρωσίας Το ουκρανικό ζήτημα ανέδειξε με δραματικό τρόπο τη συστηματική προσπάθεια λογοκρισίας και χειραγώγησης της ενημέρωσης εκ μέρους του Κρεμλίνου