Έντυπη Έκδοση

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Βιοτουρισμός στην Αρτα και την Πρέβεζα

Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν πως όλη η περιοχή της Ηπείρου διαθέτει δύο εθνικούς δρυμούς, 3 εθνικά πάρκα, 34 καταφύγια άγριας ζωής, 28 περιοχές NATURA και 30 περιοχές CORINE, που περιλαμβάνουν σπήλαια, βάραθρα, φαράγγια, ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες, δαντελωτά ακρογιάλια
Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ο ποταμός Αχέροντας, ο βασιλιάς Πύρρος, η Ολυμπιάδα μπορούν να φέρουν τουρισμό; Φυσικά, κι όχι μόνο δυο μήνες το χρόνο, αλλά κάθε μέρα, αρκεί κι οι κάτοικοι της Ηπείρου να το πιστέψουν. Μήπως είναι ώρα ν' αναπτύξουμε βιοτουρισμό; Η αρχή έγινε με τη Φθιώτιδα με την καταγραφή μονοπατιών, την προσπάθεια να χαρτογραφηθούν και να παρουσιαστούν οι διαδρομές σ' ένα βιοτουριστικό οδηγό με μνημεία της Φύσης και του Πολιτισμού.

Πλήρες θέμα...

 • Επιχειρηματικότητα

  • Η ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ «ΕΧΑΣΕ» ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ «Ζυμώνονται» άλλες 5 νέες μπίρες
   Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι στο σύνολο του 2014 η αγορά μπίρας θα αυξηθεί από 2% έως 5%, καθώς μετά τα απογοητευτικά μηνύματα του καλοκαιριού οι πωλήσεις της ανέκαμψαν εντυπωσιακά Η Θεσσαλική Ζυθοποιία κυκλοφορεί δύο μπίρες με ετικέτες Ζήτα και Θήτα ΚΑΘΕ μήνα και μία τοπική μικροζυθοποιία έρχεται να προστεθεί στον ξεχωριστό κατάλογο των ''ελληνικών μικρών παραγωγών'' εμπλουτίζοντας τον αριθμό των εταιρειών που πλέον φτάνουν τις 25 ενώ βάσει των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου τουλάχιστον άλλες 5 «ζυμώνονται».
 • Ευρωζώνη

  • «Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ» «Διαγραφή χρέους και εθνικό νόμισμα αποτελούν τη μόνη λύση»
   «Η ίδρυση της Ζώνης του Ευρώ αποτελούσε μια χρυσή πολιτική ευκαιρία για τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους να δώσουν τέλος στο πρότυπο του κοινωνικού κράτους πρόνοιας που αναπτύχθηκε στη δυτική Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» Οι αρχιτέκτονες της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) έθεσαν σε εφαρμογή το πιο παλαβό πείραμα στην ιστορία των νομισματικών ενώσεων -δηλαδή το διαζύγιο μεταξύ της δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής «Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επενδύσει τα πάντα στη διαγραφή του χρέους και στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ή κάποιος άλλος από τους αφέντες της Ε.Ε. πει στον κύριο Τσίπρα, όσον αφορά το θέμα της διαγραφής του χρέους: Alexis, forget it;»
 • Ιδιωτική ασφάλιση

  • «ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ» «Πιο αξιόπιστη η ιδιωτική ασφάλιση»
   «Αν ένας ασφαλισμένος είναι δυσαρεστημένος για την αποζημίωση που του παρέχει κάποια ασφάλιση, μπορεί να στραφεί όχι μόνο κατά της Ασφαλιστικής Εταιρείας αλλά και κατά του ασφαλιστή του» Η Ασφάλιση είναι ένας διεθνοποιημένος και πλήρως απελευθερωμένος μηχανισμός παροχής υπηρεσιών, που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον άνθρωπο και λειτουργεί αξιόπιστα για τη διασφάλιση της υγείας, των περιουσιακών στοιχείων και της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του.
 • Κτηνοτροφία

  • ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΙ 12 ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 100.000 τόνοι γάλακτος χαμένοι
   Η Κτηνοτροφία φθίνει, ενώ θα μπορούσε να είναι περιζήτητος τομέας της οικονομίας για επενδύσεις. Σε κίνδυνο η παραγωγή φέτας το εθνικό μας τυρί, που έχει αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό Οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για τη μείωση του διατροφικού ελλείμματος γάλακτος - κρέατος ύψους 2,2 δισ. δεν ευοδώθηκαν ΠΟΣΕΣ είναι οι πληγές του Φαραώ; Δέκα! Ε, η Κτηνοτροφία έχει περισσότερες. Κι ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ιδέα για επενδύσεις εξαιτίας του γιαουρτιού και της φέτας είναι μονίμως στην εντατική πάνω από 5 χρόνια τώρα!