Έντυπη Έκδοση

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ

Διαψεύδεται η δίωξη του Πελεγρίνη

Σε συναντήσεις με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας να εκτονωθεί η κρίση και να λειτουργήσει το Ιδρυμα. Ο υπουργός διέψευσε χθες τα περί πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • ΓΚΑΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Νερό δεν πέφτει, η θάλασσα σηκώνεται, η ζέστη μεγαλώνει
   Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής με το Πανεπιστήμιο Αθηνών Μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να θεωρηθούν για τη χώρα μας τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή: η Ελλάδα ανήκει στην περιοχή όπου η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ του 1901 και του 2012 (1,5°C), ενώ κατά την περίοδο 1951-2010 η βροχόπτωση μειώθηκε όσο και στην Γκάνα, μια χώρα της υποσαχάριας δυτικής Αφρικής.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ Χωματερή αντί για αναχώματα!
   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε δώσει άδεια για τη λειτουργία της χωματερής και την εγκατάσταση δεματοποιητή απορριμμάτων στη θέση Λίμνες, που είχε επιλεγεί ως χώρος απόθεσης υπολειμμάτων των αδρανών υλικών από τις εκσκαφές των αντιπλημμυρικών έργων Η απίστευτη αντιφατικότητα της πολιτείας και οι ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπέρ των δήμων Πύργου - Ολυμπίας τινάζουν στον αέρα τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Αλφειό, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν τις προσεχείς ημέρες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και αγροτικών εκτάσεων.
 • Ακραία καιρικά φαινόμενα

  • «Πρώτη» του χειμώνα με άγριους νοτιάδες
   Εντυπωσιακή «πρεμιέρα» έκανε χθες ο χειμώνας σε όλη τη χώρα με κρύο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και θυελλώδεις νοτιάδες που προκάλεσαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ από κατολίσθηση έκλεισε η παλιά εθνική οδός Πάτρας - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου Αιγιαλείας.
 • Σχολεία

  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ Το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο ζει
   Εγκαινιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 1834 στη Σύρο, με πρώτο γυμνασιάρχη τον Νεόφυτο Βάμβα Εκατόν εβδομήντα εννέα χρόνια ζωής έκλεισε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο Γυμνάσιο της Ερμούπολης, που σχεδίασε ο Ερλάχερ με εισφορές των εποίκων οι οποίοι δεν ζήτησαν, δεν επεδίωξαν, να ιδρυθεί αυτό το σχολείο με δαπάνες του ελληνικού κράτους.
 • Θεσσαλονίκη

  • ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ Παραδόθηκε η παραλία της Θεσσαλονίκης
   Η παράδοση της νέας παραλίας, ύστερα από 2,5 χρόνια εργασιών, συνδυάστηκε με πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νίκης «Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η μόνιμη πεζοδρόμηση της λεωφ. Νίκης», δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης, που έδωσε το «παρών» χθες στα εγκαίνια Κρύος και βροχερός ήταν χθες ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε πολλούς Θεσσαλονικείς να κάνουν τη βόλτα τους στη νέα παραλία που παραδόθηκε χθες στους πολίτες. Η παράδοση της νέας παραλίας, ύστερα από 2,5 χρόνια εργασιών, συνδυάστηκε με πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νίκης.
  • 3 χρόνια επί δύο για μη καταβολή δεδουλευμένων
   Σε φυλάκιση 3 χρόνων με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν την Παρασκευή ο οικονομικός διευθυντής της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» (ΜΕΕ Α.Ε.), που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», Γιάννης Μάτσικας, και ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» και διευθυντής του ραδιοσταθμού 103 FM, Σταύρος Κωνσταντινίδης.
  • Του άναψαν τα... Λαμπάκια με την Eldorado
   Δριμεία κριτική για την «αμέλεια» ή «αδιαφορία» της ηγεσίας της ΚΕΔΕ απέναντι στα επενδυτικά σχέδια της Eldorado Gold στις Σάπες και στο Πέραμα άσκησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.
  • ΜΑΤ διέλυσαν λαϊκή χωρίς μεσάζοντες
   Η Αστυνομία διέλυσε χθες ακόμη μία αγορά προϊόντων της πρωτοβουλίας «Χωρίς Μεσάζοντες», στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
 • Εργασία & Ασφάλιση

  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Διαφημιστής εφαρμογών
   Η ιδέα: Η ψηφιακή βιομηχανία έχει ανάγκη μιας συνολικής, αν θέλετε ολιστικής, αντιμετώπισης όσον αφορά το πλαίσιο προβολής και διαφήμισης. Δεν γίνεται τα μέσα τηλεπικοινωνιών (συγκεκριμένα τα κινητά τηλέφωνα και ειδικά τα smartphones) να «τρέχουν» μια διαφημιστική καμπάνια η οποία δεν συνδέεται και δεν συσχετίζεται με την ιντερνετική προβολή και επικοινωνία.
  • 10.000 προσλήψεις το 2014 στο Δημόσιο 10.000 προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ σε Υγεία, Εφορίες, ΕΛ.ΑΣ., Στρατό
   Δεν αναγνωρίζονται συνταξιοδοτικά τα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για τους δημόσιους υπάλληλους * Μειώνονται 120 ευρώ το χρόνο οι συντάξεις ΟΑΕΕ Η υγεία, οι εφορίες, τα Σώματα Επιθεωρητών σε όλο το Δημόσιο, ο Στρατός, το Λιμενικό και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι οι πρώτες δεξαμενές... προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
  • Στη «Νέα Αρχή» με ρύθμιση οφειλών
   Οι εργοδότες-οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.2 της παρ. ΙΑ' του άρθρου πρώτου του Ν.4152/2013 «Νέα Αρχή», πρέπει εφόσον υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μετά την 1.1.2013 και μέχρι την 30.9.2013, είτε να τις εξοφλήσουν πριν απ' την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση είτε να τις ρυθμίσουν σε δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • ΣΤΙΣ 9/12 ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FMW Παιδεία και θέσεις εργασίας
   Με θέμα «Παιδεία, Νέες Θέσεις Εργασίας, Ανάπτυξη» πραγματοποιείται το 2ο οικονομικό συνέδριο της FMW - Financial Media Way τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Olympia» στην Αίγλη Ζαππείου.
  • ΟΑΕΕ -120 ευρώ το χρόνο στους νέους συνταξιούχους
   Νέες μειώσεις θα επέλθουν στις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, καθώς μειώνεται κατά 2% ο συντελεστής υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών ή των ασφαλιστικών κατηγοριών σε όσους συνταξιοδοτούνται από το 2014.
  • ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Εισφορές κάθε μήνα
   Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζονται στον ΟΑΕΕ, με στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων που αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος, με διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και πληρωμή των εισφορών κάθε μήνα αντί του διμήνου.
  • ΔΗΜΟΣΙΟ Εκτός ο... ιδιωτικός χρόνος
   Φρένο στην αναγνώριση συνταξιοδοτικών χρόνων, αλλά και στη μισθολογική εξέλιξη ώς επτά έτη, για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που έχουν εργαστεί πριν στον ιδιωτικό τομέα, βάζει το υπουργείο Οικονομικών.
  • FORUM ΤΟΥ ΕΕΔΕΓΕ ΣΤΙΣ 5-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Γυναικεία επιχειρηματικότητα
   Η πρόεδρος Σοφία Οικονομάκου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) διοργανώνουν στην Αθήνα διεθνές forum με θέμα «Women Lead the Success in the Economy» (Οι Γυναίκες ηγούνται της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής).
  • ERASMUS + 15 δισ. για 4 εκατ. νέους
   Περισσότεροι από 4 εκατ. Ευρωπαίοι νέοι θα λάβουν υποστήριξη για σπουδές, εργασία ή εθελοντισμό στο εξωτερικό από το Erasmus Plus (+).
  • Interamerican μέσω ACHMEA στην Αυστραλία
   Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την εκτός έδρας ανάπτυξη δραστηριοτήτων και της συνεργασίας της με τη συμμέτοχο τράπεζα RABOBANK, η ACHMEA, ο πολυεθνικός ασφαλιστικός όμιλος στον οποίο ανήκει η Interamerican, απέκτησε την άδεια των ρυθμιστικών αρχών για την έναρξη εργασιών στην Αυστραλία.
  • Πότε παίρνω σύνταξη
   * Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ergasia@eleftherotypia.net. Θα δημοσιευθούν στην «Ε» με σειρά προτεραιότητας.
  • ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Από σήμερα η ρύθμιση οφειλών για αγρότες
   Ξεκινά σήμερα η ρύθμιση οφειλών αγροτών από ασφαλιστικές εισφορές Σε καθεστώς αναγκαστικής ρύθμισης οφειλών τους πρέπει να μπουν από σήμερα όλοι οι αγρότες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ μέχρι 29.11.2013, διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις από την 1η Ιανουαρίου.
 • Ανθρώπινα

  • Η ζωή στις γαλαρίες με τα βαγονέτα
   Συνέντευξη με τη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΣΗ Ασπρόμαυρες μνήμες στις στοές του χρόνου, στα σκοτεινά έγκατα. Απ' τα σωθικά της Γης Ημερίδα με θέμα «Στις διαδρομές των λιγνιτωρύχων και μεταλλωρύχων της Ελλάδας» συνδιοργανώνουν την Κυριακή από 10.30π.μ.-20.30μ.μ. στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (ΕΚΤ&Π, τηλ.210-6020026), η Περιφερειακή Ενότητα Ανατατολικης Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής.
  • Στο «Κύτταρο»
   Χριστουγεννιάτικη εορταγορά διοργανώνουν το Σάββατο και την Κυριακή ώρα 10 π.μ.-8 μ.μ. στο χώρο του Thission Lofts (Πειραιώς 123, σταθμός Μετρό «Κεραμεικός») τα μέλη του Συλλόγου το «Κύτταρο», Αιγίου 6-8, Γουδί, τηλ.210 7485000, ένα δημιούργημα ενηλίκων πια, που όμως ως παιδιά ή έφηβοι αντιμετώπισαν την ασθένεια του καρκίνου. Δημιούργησαν το σύλλογο αυτό και του έδωσαν το όνομα «Κύτταρο» εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που κάποτε άλλαξε την υγεία τους και τη ζωή τους.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • 10.680 ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ «ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ» Εισέπραττε από τα Ταμεία, δεν πούλαγε τα φάρμακα
   Αγνωστη παραμένει η προέλευση 6.500 ταινιών γνησιότητας φαρμάκων που βρέθηκαν στο σπίτι της 39χρονης στη Βούλα Το ρόλο τριών γιατρών, που φέρονται να είχαν συνταγογραφήσει χιλιάδες συνταγές, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν οι αστυνομικοί, που οκτώ ημέρες μετά τη σύλληψη 49χρονου φαρμακοποιού, στις Αχαρνές, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών χαπιών με τη βοήθεια δύο Ελλήνων συνεργών του, «έπιασαν» ένα ακόμη κύκλωμα συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών χαπιών με πολυδαίδαλη δράση.
 • Υπουργείο Δικαιοσύνης

  • Στις καλένδες το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων
   Με υποσχέσεις ως προς την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών τους, με παραπομπή στις καλένδες -τουλάχιστον προσώρας- της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στους ομόφυλους, με αναφορές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την προτροπή προς τους δικαστές να ανατρέψουν το αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στο δημόσιο βίο συνόδευσε την ομιλία του στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου.