Έντυπη Έκδοση

Στις καλένδες το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων

Με υποσχέσεις ως προς την αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών τους, με παραπομπή στις καλένδες -τουλάχιστον προσώρας- της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στους ομόφυλους, με αναφορές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την προτροπή προς τους δικαστές να ανατρέψουν το αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στο δημόσιο βίο συνόδευσε την ομιλία του στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου.

Κοινό σημείο αναφοράς όλων των τοποθετήσεων ήταν το εκρηκτικό πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, που προκαλεί συνεχείς ευρωκαταδίκες σε βάρος της χώρας μας. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη θύμισε ότι η Ελλάδα από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι 4η στις καταδικαστικές αποφάσεις για απαράδεκτες καθυστερήσεις, προτείνοντας ως αντίμετρα την παράταση λειτουργίας του ωραρίου των δικαστηρίων κατά 2-3 ώρες και την αύξηση της δικαστικής δαπάνης.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εισαγγελικών λειτουργών επισήμαναν άλλη μία φορά την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή των δικαστηρίων, τις μειωμένες θέσεις εισαγγελικών λειτουργών, την ποινικοποίηση αδικημάτων μικρής κοινωνικής απαξίας αλλά και την παντελή έλλειψη ασφάλειας του Εφετείου Αθηνών. Αίσθηση προκάλεσε η οξεία τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντόπουλου που χαρακτήρισε πλυντήριο τη Βουλή, καθώς, όπως είπε, από τον Ιούνιο του 2012 έχουν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 76 ποινικές δικογραφίες με κατηγορίες που αφορούν κυβερνητικά πρόσωπα, και το Κοινοβούλιο, πέραν της λίστας Λαγκάρντ, δεν έχει ασχοληθεί με καμία.

Ο κ. Αθανασίου μετέφερε τη δέσμευση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για σύντομη αποκατάσταση των μειώσεων που έχουν υποστεί οι δικαστές, ενώ αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος ομοφυλοφίλων. Εσπευσε πάντως να κλείσει, τουλάχιστον προς το παρόν, το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι είναι ζήτημα που θα ζυμωθεί με εκτενή διαβούλευση.

Ως προς την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη εκτελεί με υπευθυνότητα και σθένος το έργο της, το οποίο τελειώνει με τη νηφάλια, αμετάκλητη απόφαση» και επανέλαβε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ότι ο ίδιος «δεν δίνει εντολές». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θαν. Παφίλης κάλεσε τους εισαγγελείς να σηκώσουν ανάστημα στις σκοταδιστικές, μεσαιωνικές, ρατσιστικές θεωρίες.

Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή, ζητώντας από τους εισαγγελείς «να εργαστείτε περισσότερο, με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει για να ανατραπεί η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στο λαό μας για τους όποιους "υψηλά ιστάμενους". Δεν θα κλείσουμε τις υποθέσεις με αμπάρωμα ή ταφόπλακα, αλλά με δικαστικό έλεγχο και δίκαιη δίκη».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Χρυσή Αυγή
Ρατσισμός
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Νερό δεν πέφτει, η θάλασσα σηκώνεται, η ζέστη μεγαλώνει
Εκπαίδευση
Ψάχνουν Παιδεία συνεννόησης
Διαχείριση απορριμμάτων
Χωματερή αντί για αναχώματα!
Ακραία καιρικά φαινόμενα
«Πρώτη» του χειμώνα με άγριους νοτιάδες
Σχολεία
Το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο ζει
Θεσσαλονίκη
Παραδόθηκε η παραλία της Θεσσαλονίκης
3 χρόνια επί δύο για μη καταβολή δεδουλευμένων
Του άναψαν τα... Λαμπάκια με την Eldorado
Τα ΜΑΤ διαμεσολάβησαν στους «Χωρίς Μεσάζοντες»
Εργασία & Ασφάλιση
Διαφημιστής εφαρμογών
10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Στη «Νέα Αρχή» με ρύθμιση οφειλών
Παιδεία και θέσεις εργασίας
ΟΑΕΕ: Οι νέοι συνταξιούχοι θα χάνουν 120 ευρώ ετησίως
Από το δίμηνο, τώρα κάθε μήνα η πληρωμή εισφορών
Φρένο στην αναγνώριση ιδιωτικού χρόνου στο Δημόσιο
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
15 δισ. ευρώ για το Erasmus
Interamerican μέσω ACHMEA στην Αυστραλία
Πότε παίρνω σύνταξη
Από σήμερα ρύθμιση οφειλών για αγρότες
Ανθρώπινα
Η ζωή στις γαλαρίες με τα βαγονέτα
Στο «Κύτταρο»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εισέπραττε από τα Ταμεία, δεν πούλαγε τα φάρμακα
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στις καλένδες το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων