Έντυπη Έκδοση

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ

Ψάχνουν Παιδεία συνεννόησης

Γέφυρες προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να λειτουργήσει το ίδρυμα έπειτα από δυόμισι μήνες απεργίας, ρίχνει τώρα ο υπουργός Παιδείας. Μετά τις επαφές που ήταν σε εξέλιξη όλο το Σαββατοκύριακο, χθες το απόγευμα εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων συναντήθηκαν με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Στη συνάντηση στην οποία μετείχε η 12μελής επιτροπή του ΕΚΠΑ εξειδικεύτηκαν από τον υπουργό οι προτάσεις που τους έχει ήδη κάνει σχετικά με το μέλλον των υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός έδωσε εγγυήσεις ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη δουλειά του και ότι όσοι βγουν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα ή οργανισμούς που έχουν κενά.

Κόκκινη γραμμή παραμένει πάντως η τύχη των υπαλλήλων που δεν απογράφησαν και έχει ήδη κινηθεί εναντίον τους πειθαρχική δίωξη προκειμένου να τεθούν σε οριστική αργία.

Στο σημείο αυτό εντοπίζεται πλήρης διαφωνία μεταξύ των απεργών και του υπουργείου. Σήμερα, θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων τόσο του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Ο υπουργός υποσχέθηκε στους υπαλλήλους ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Πλήρης διαφωνία για την τύχη των μη απογραφέντων Ο υπουργός υποσχέθηκε στους υπαλλήλους ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Πλήρης διαφωνία για την τύχη των μη απογραφέντων Διάσπαση

Οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο έχουν κηρύξει απεργία μέχρι αύριο Τρίτη, ενώ από την περασμένη Παρασκευή, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι υπάλληλοι διασπάστηκαν πλήρως καταγγέλλοντας οι μισοί τους άλλους μισούς.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση οι υπάλληλοι χωρίστηκαν στη μέση, με τους μισούς να είναι υπέρ της συνέχισης της απεργίας και τους άλλους μισούς να ζητούν να ανοίξει το ίδρυμα.

Παράλληλα με την προσέγγιση αυτή προς τους διοικητικούς υπαλλήλους, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη να εφαρμόσει την απόφαση της Συγκλήτου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και να ασκήσει τα καθήκοντά του με τις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίσουν το άνοιγμα του πανεπιστημίου.

Οι διαρροές πάντως που υπήρξαν από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λήψη μέτρων σε βάρος του πρύτανη του ΕΚΠΑ, ερμηνεύονται ως μια μορφή εκβιασμού του υπουργείου Παιδείας στη διαπραγματευτική σκακιέρα με τις αρχές του ιδρύματος.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας έλεγαν χθες ότι ο υπουργός δεν έχει καταλήξει να προβεί σε καμιά κίνηση και ούτε μπορεί να καταλήξει, προτού υπάρξει απόφαση από τη Γενική Συνέλευση, σήμερα, του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Τα ατελείωτα στεγαστικά προβλήματα του κτηρίου της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης οδήγησαν τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σε παράσταση διαμαρτυρίας προχθές το μεσημέρι.

Η σχολή βρίσκεται σε κατάληψη από τους φοιτητές και ο Σύλλογος Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής παρουσίασε βίντεο και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, ενώ με τις τελευταίες βροχοπτώσεις στάζει αδιάκοπα μέσα στις αίθουσες και στο κεντρικό αίθριο περνάνε τα νερά από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των ψευδοροφών και κομμάτια ψευδοροφής υποχωρούν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Σχολές/Πανεπιστήμια
Υπουργείο Παιδείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Νερό δεν πέφτει, η θάλασσα σηκώνεται, η ζέστη μεγαλώνει
Εκπαίδευση
Ψάχνουν Παιδεία συνεννόησης
Διαχείριση απορριμμάτων
Χωματερή αντί για αναχώματα!
Ακραία καιρικά φαινόμενα
«Πρώτη» του χειμώνα με άγριους νοτιάδες
Σχολεία
Το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο ζει
Θεσσαλονίκη
Παραδόθηκε η παραλία της Θεσσαλονίκης
3 χρόνια επί δύο για μη καταβολή δεδουλευμένων
Του άναψαν τα... Λαμπάκια με την Eldorado
Τα ΜΑΤ διαμεσολάβησαν στους «Χωρίς Μεσάζοντες»
Εργασία & Ασφάλιση
Διαφημιστής εφαρμογών
10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Στη «Νέα Αρχή» με ρύθμιση οφειλών
Παιδεία και θέσεις εργασίας
ΟΑΕΕ: Οι νέοι συνταξιούχοι θα χάνουν 120 ευρώ ετησίως
Από το δίμηνο, τώρα κάθε μήνα η πληρωμή εισφορών
Φρένο στην αναγνώριση ιδιωτικού χρόνου στο Δημόσιο
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
15 δισ. ευρώ για το Erasmus
Interamerican μέσω ACHMEA στην Αυστραλία
Πότε παίρνω σύνταξη
Από σήμερα ρύθμιση οφειλών για αγρότες
Ανθρώπινα
Η ζωή στις γαλαρίες με τα βαγονέτα
Στο «Κύτταρο»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εισέπραττε από τα Ταμεία, δεν πούλαγε τα φάρμακα
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στις καλένδες το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων