Έντυπη Έκδοση

5.500 ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΟ, ΕΛ.ΑΣ., ΛΙΜΕΝΙΚΟ

10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Η υγεία, οι εφορίες, τα Σώματα Επιθεωρητών σε όλο το Δημόσιο, ο Στρατός, το Λιμενικό και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι οι πρώτες δεξαμενές... προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για τις πρώτες 5.500 προσλήψεις σε σύνολο 10.000 που θα «τρέξουν» μέσα στη νέα χρονιά κι αφορούν μόνιμο προσωπικό. Οι προσλήψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε αντικατάσταση των θέσεων που έχουν μείνει κενές από τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που προγραμματίζονται για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ηδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γίνεται ένας κατ' αρχήν προγραμματισμός μετά τη συγκέντρωση των κενών θέσεων και αναγκών που έχουν στείλει όλα τα υπουργεία. Από αυτήν την κατηγοριοποίηση των μεγάλων ελλείψεων που ήδη καταγράφονται στο Δημόσιο θα δοθούν και οι πρώτες εγκρίσεις για τις 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014, που αποτελούν βεβαιότητα στην «γκρίζα» Ελλάδα του Μνημονίου, αφού τις έχει αποδεχτεί η τρόικα και έχουν ήδη «κλειδώσει» στην τελευταία συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με την εφαρμογή του κανόνα «μία νέα πρόσληψη για κάθε απόλυση», όμως τα προσόντα που θα αναζητηθούν θα είναι υψηλά και θα αφορούν κατ' αρχήν πτυχιούχους.

Αναλυτικά οι δεξαμενές προσλήψεων είναι οι εξής:

1 Υγεία. Ο «πολύπαθος» χώρος της υγείας, όπου μέσα στο 2013 υπήρξε μεγάλη κινητικότητα με διαθεσιμότητες σε κλινικές και νοσοκομεία και μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών. Ετσι σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει σχεδιαστεί να προσληφθούν 900 γιατροί και 400 νοσηλευτές σε έναν καταμερισμό που θα αποφασιστεί από κοινού από τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

2 Υπουργείο Οικονομικών. Εχουν δηλωθεί μεγάλες ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό για την είσπραξη εσόδων για λογαριασμό του Δημοσίου. Ετσι σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 300 υπαλλήλων για την στελέχωση των εφοριών, ενώ μέσα στο 2014 θα προσληφθούν άλλοι 1.000 υπάλληλοι με πτυχίο στα Οικονομικά ή τη Νομική που θα τοποθετηθούν σε εφορίες και στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Μια σκέψη είναι ένα μέρος αυτών των προσλήψεων να καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που έχουν τα αντίστοιχα προσόντα, όμως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

3 Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Αναμένεται να προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση του Σώματος σε βασικά υπουργεία, όπως Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος (ΣΕΥΠΠ, ΣΕΕΔΔ). Οι θέσεις αυτές δεν θα είναι πολλές κι επειδή αποτελούν ελεγκτικό μηχανισμό του Δημοσίου, αναμένεται να έχουν ως βασική προϋπόθεση υψηλά προσόντα που θα συγκεντρώνουν λίγοι υποψήφιοι.

4 Στρατός-Λιμενικό. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν κυρίως στο Λιμενικό και στο Στρατό σε μονάδες όπου έχουν καταγραφεί ανάγκες. Εχει ανάψει ήδη το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 60 υπαξιωματικών του Λιμενικού, 90 λιμενικών και 50 στρατιωτικών στον κλάδο των Ειδικών Δυνάμεων.

5 Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για πρόσληψη προσωπικού, όπως τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον αριθμό εκείνων που θα προσληφθούν, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κάλυψης των κενών με υπαλλήλους από άλλα υπουργεία που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Ηδη η μεγάλη πλειονότητα των δημοτικών αστυνομικών θα κατευθυνθεί προς την ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα θα προσληφθούν οι απόφοιτοι των αστυνομικών σχολών. Τέλος, οι ανάγκες για φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα αλλά και για διοικητικό προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας και άλλων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ έγραψε: (πριν 6 έτη)
5.500 ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΟ, ΕΛ.ΑΣ., ΛΙΜΕΝΙΚΟ
10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Μάλιστα. 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΟ, ΕΛ.ΑΣ., ΛΙΜΕΝΙΚΟ. Από εκεί ακριβώς που πρέπει να σουτάρουν κοπρίτες, αυτοί αντιθέτως προσλαμβάνουν και άλλους.

10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασία & Ασφάλιση
Απασχόληση και ανεργία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Εργασιακά θέματα
Συμβασιούχοι/Προσλήψεις
Σχετικά θέματα: Εργασία & Ασφάλιση
Διαφημιστής εφαρμογών
Στη «Νέα Αρχή» με ρύθμιση οφειλών
Παιδεία και θέσεις εργασίας
ΟΑΕΕ: Οι νέοι συνταξιούχοι θα χάνουν 120 ευρώ ετησίως
Από το δίμηνο, τώρα κάθε μήνα η πληρωμή εισφορών
Φρένο στην αναγνώριση ιδιωτικού χρόνου στο Δημόσιο
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
15 δισ. ευρώ για το Erasmus
Interamerican μέσω ACHMEA στην Αυστραλία
Πότε παίρνω σύνταξη
Από σήμερα ρύθμιση οφειλών για αγρότες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Νερό δεν πέφτει, η θάλασσα σηκώνεται, η ζέστη μεγαλώνει
Εκπαίδευση
Ψάχνουν Παιδεία συνεννόησης
Διαχείριση απορριμμάτων
Χωματερή αντί για αναχώματα!
Ακραία καιρικά φαινόμενα
«Πρώτη» του χειμώνα με άγριους νοτιάδες
Σχολεία
Το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο ζει
Θεσσαλονίκη
Παραδόθηκε η παραλία της Θεσσαλονίκης
3 χρόνια επί δύο για μη καταβολή δεδουλευμένων
Του άναψαν τα... Λαμπάκια με την Eldorado
Τα ΜΑΤ διαμεσολάβησαν στους «Χωρίς Μεσάζοντες»
Εργασία & Ασφάλιση
Διαφημιστής εφαρμογών
10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Στη «Νέα Αρχή» με ρύθμιση οφειλών
Παιδεία και θέσεις εργασίας
ΟΑΕΕ: Οι νέοι συνταξιούχοι θα χάνουν 120 ευρώ ετησίως
Από το δίμηνο, τώρα κάθε μήνα η πληρωμή εισφορών
Φρένο στην αναγνώριση ιδιωτικού χρόνου στο Δημόσιο
Γυναικεία επιχειρηματικότητα
15 δισ. ευρώ για το Erasmus
Interamerican μέσω ACHMEA στην Αυστραλία
Πότε παίρνω σύνταξη
Από σήμερα ρύθμιση οφειλών για αγρότες
Ανθρώπινα
Η ζωή στις γαλαρίες με τα βαγονέτα
Στο «Κύτταρο»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εισέπραττε από τα Ταμεία, δεν πούλαγε τα φάρμακα
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στις καλένδες το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων