Έντυπη Έκδοση

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην Κρήτη η πρώτη δίκη

Στην Κρήτη έχει μεταφερθεί αυτές τις ημέρες ο αγώνας των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Με αφορμή το πρώτο κρίσιμο δικαστήριο των πρώην υπαλλήλων της ΕΡΑ Ηρακλείου που έχει προγραμματιστεί -εξ αναβολής- για σήμερα το πρωί στο νησί, μεγάλη αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών σωματείων έχει κατέβει για συμπαράσταση στην Κρήτη. Επίσης από χθες βγαίνουν στον αέρα έκτακτες εκπομπές (βλέπε Αθλητική Κυριακή) από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ηράκλειο.

Αντιπροσωπεία σωματείων κατέβηκε για συμπαράσταση στο νησί Αντιπροσωπεία σωματείων κατέβηκε για συμπαράσταση στο νησί Στο μεταξύ, το Συντονιστικό των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων της Ελεύθερης ΕΡΤ εξέδωσε την πρώτη του ανακοίνωση: «Στις μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση του αγώνα μας και η ενδυνάμωση της φωνής της ελεύθερης ΕΡΤ με κάθε τρόπο, στην κατεύθυνση που κινηθήκαμε μετά την 11η Ιουνίου 2013, όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα του μαύρου από την κυβέρνηση.

Στην πορεία αυτή συνειδητοποιήσαμε ότι δεν αγωνιζόμαστε απλώς για τη ματαίωση των παράνομων απολύσεών μας. Κατανοήσαμε ότι τα μέσα που υπηρετούμε, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το Διαδίκτυο, μπορούν και πρέπει να γίνουν η φωνή της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας που δεν βρίσκει άλλο τρόπο να εκφραστεί, αποκλεισμένη από την πλειονότητα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τις πολιτικές της καταστροφής των υποδομών δημοσίου συμφέροντος και της εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Οι παρανόμως απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που εκφράζονται από τις συνελεύσεις τους και τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις τους είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν αντικειμενική ενημέρωση, πολιτισμό και φωνή στην κοινωνία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας που υπάρχουν ακόμα υποδομές της ελεύθερης ΕΡΤ. Είναι αποφασισμένοι να καταδείξουν ποια είναι η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση που απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε ακόμα και αν οι δυνάμεις καταστολής μας αφαιρέσουν και την τελευταία κάμερα και το τελευταίο μικρόφωνο από χώρους της ελεύθερης ΕΡΤ».

Η ΕΡΤ3

Από την πλευρά τους οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ρίχνουν το γάντι στην ΕΣΗΕΜ-Θ με ψήφισμα της πρόσφατης γενικής τους συνέλευσης: «Επαναβεβαιώνονται οι αμετακίνητοι στόχοι του αγώνα, με βασικότερο το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την απόρριψη οποιασδήποτε "μεταβατικής" ή άλλης λύσης.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει πολλαπλούς αποδέκτες και αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο και το εσωτερικό των συντηρητικών/φιλοκυβερνητικών/φιλομνημονιακών συνδικαλιστικών κύκλων. Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, κατά πλειοψηφία εξέδωσε μία απερίγραπτη ανακοίνωση (σιγοντάροντας τους "ριγμένους" από την κυβέρνηση ΔουΤούδες της Θεσσαλονίκης) στην οποία η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 είχαν διαγραφεί οριστικά από το χάρτη των διεκδικήσεων.

Η μόνη αναφορά στην ΕΡΤ ήταν για να δηλωθεί η μεγάλη "απήχηση" που έχει το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 τους τελευταίους μήνες για να υποστηριχθεί όμως με αυτόν τον τρόπο. Οχι με τη συνέχιση της πετυχημένης λειτουργίας της ΕΡΤ3, αλλά την αντικατάστασή της από... οποιοδήποτε άλλο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα επιλέξει η κυβέρνηση! Η απόλυτη σχιζοφρένεια του επιχειρήματος, είναι εδώ.

Την απάντηση την έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 με το ψήφισμά τους, το οποίο αποτελεί σφαλιάρα στο πρόσωπο όσων υπονομεύουν την ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Με αφορμή όλα τα παραπάνω οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 αναρωτιούνται: «Εφόσον είναι τόσο μεγάλη η "απήχηση" του προγράμματος της ΕΡΤ3, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, γιατί η τελευταία δεν στηρίζει υλικά και πνευματικά τη συνέχιση του αγώνα για την επαναλειτουργία της;».

Ακόμη στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη των 2 (+2 αναπληρωματικών) ατόμων που θα αποτελέσουν από την ΕΡΤ3 μέλη του πανελλαδικού συντονιστικού των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων της ΕΡΤ. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσαν οι: Δημήτρης Μακρής και Σταύρος Πανούσης. Αναπληρωματικοί ορίστηκαν οι: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και Κυριακή Μάλαμα.

Στο δια ταύτα τώρα οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 παρά τις κυβερνητικές απειλές και τη φημολογία περί επικείμενης εκκένωσης των κτηρίων της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ3 και στη Θεσσαλονίκη, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα κτήρια και να τα περιφρουρήσουν, εκπέμποντας κανονικό πρόγραμμα. Παράλληλα καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα να υιοθετήσουν το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης και να ενισχύσουν υλικά και πνευματικά τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μέχρι την τελική τους δικαίωση.

ΥΓ1: Το Συντονιστικό προχωρά τις επόμενες μέρες σε σύσταση ομάδων εργασίας, οι οποίες θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών του αγώνα των πρώην εργαζομένων.

ΥΓ2: Μέσα στην εβδομάδα η Δ.Τ. φιλοδοξεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να βγάλει το πρώτο της δελτίο ειδήσεων στις 21.00.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Ραδιόφωνο-συχνότητες-web
Κρήτη
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
TV & Media
Σχετικά θέματα: TV & Media
Ερευνες για τριγωνικές σχέσεις ΜΜΕ - διαφήμισης
Γυρίσματα στο Καπανδρίτι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Ελληνίδες εικαστικοί στο Γκραν Παλέ
Θέατρο
Η δίκη του ναζισμού
Αρχιτεκτονική
«Τα μουσεία κάνουν τις πόλεις καλύτερες»
Κινηματογράφος
Τσίτσιδες και ριγμένες από το Χόλιγουντ
«Εβλεπα μικρός τον Λιμπεράτσε στην τηλεόραση»
Ηθοποιοί
Κούρσα θανάτου
TV & Media
Ερευνες για τριγωνικές σχέσεις ΜΜΕ - διαφήμισης
Στην Κρήτη η πρώτη δίκη
Γυρίσματα στο Καπανδρίτι
Βιβλίο
Λησταρχίνα η Μαρία η Πενταγιώτισσα;