Έντυπη Έκδοση

ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τώρα αναζητούν συναίνεση

Ο φόβος νέων διαρροών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο ξεσηκωμός πράσινων συνδικαλιστών, η εκτεταμένη κοινωνική δυσαρέσκεια αναγκάζουν την κυβέρνηση σε μια αλλαγή επιχειρησιακής τακτικής όσον αφορά την προώθηση των νομοσχεδίων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, από την υλοποίηση των οποίων θα εξαρτηθεί η τέταρτη δόση αλλά και η περαιτέρω χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το δάνειο της τρόικας.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Διπλή παρέμβαση Παπούλια για φοροφυγάδες
   Οπως συνηθίζεται, την Πρωτοχρονιά η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία έκανε ουρά για να ευχηθεί στον Πρόεδρο. Αλλά το μήνυμα που έστειλε εκείνος μπορεί να μην άρεσε σε όλους Με δύο παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την ενίσχυση των αδυνάτων και την παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα. «Αλλά η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε. «Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».
 • Βουλή

  • Νωρίτερα η Βουλή μετά το μπαράζ νομοσχεδίων
   Μια εβδομάδα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία αρχίζει τις εργασίες της η Βουλή -σε επίπεδο επιτροπών- υπό την πίεση του χρόνου και του μπαράζ των νομοσχεδίων που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου, για να καταφέρει να τηρήσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που επιβάλλει η τρόικα.
 • Αρχεία Φόρεϊν Οφις

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΙΟ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞ Αρχεία Φόρεϊν Οφις: Γλυκομίλητος διάβολος ο Ανδρέας
   ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου ασχολούνται κυρίως τα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και αφορούν το 1980. Τριάντα χρόνια μετά και σύμφωνα με τους Βρετανούς διπλωμάτες και αξιωματούχους της εποχής, ο Α. Παπανδρέου αποτελούσε «τον πιο επικίνδυνο άντρα στην ελληνική πολιτική, έναν γλυκομίλητο και γοητευτικό διάβολο»! Θετικές οι εντυπώσεις που είχαν για τον Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήριζαν «σαφώς πιο φιλοδυτικό και φιλοαμερικανό από τους συναδέλφους του», ενώ για τον τότε γραμματέα του ΚΚΕ Χαρ. Φλωράκη έγραφαν πως δεν αποκλείει μια μετεκλογική συνεργασία «με μια μη δεξιά κυβέρνηση». Για τον Κάρολο Παπούλια σημείωναν πως «πρόκειται για έναν άνθρωπο λογικό και φιλικό, περίπου στο κέντρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε εξτρεμιστής ούτε μετριοπαθής» και διέβλεπαν σοβαρές πιθανότητες να γίνει υπουργός Εξωτερικών.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. Ασκήσεις ισορροπίας
   Διευρύνεται ο ρόλος του Σταύρου Δήμα. Ευρωπαϊκά θέματα, που έχουν κι ευκαιρίες για αποδράσεις Ισορροπίες ανάμεσα στα δύο συστήματα που πολιορκούν τη Ρηγίλλης διεκδικώντας σφαίρες επιρροής -των ακραιφνών «σαμαρικών» και των «μεσαιοχωριτών» όπως καταχωρίστηκαν πλέον στο γαλάζιο λεξιλόγιο μετά την παρέμβαση του προεδρικού φίλου Φαήλου Κρανιδιώτη περί ντιντήδων- θα επιχειρήσει να βρει ο Αντώνης Σαμαράς στο νέο οργανωτικό σχήμα του κόμματος.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • Ζητείται συνεννόηση στον τριπολικό ΣΥΡΙΖΑ
   Αν το 2010 ήταν η χρονιά του «κατακερματισμού» της Αριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε συνεχή κρίση, το 2011 αναμένεται να είναι χρονιά ανακατατάξεων και αλλαγής ισορροπιών.
 • Νέα Αρχή

  • ΓΙΑ ΤΗΝ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Αρχή θα ξεπλένει και πολίτες
   Ειδικές εξουσίες, που επιτρέπουν στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος να συνεργάζεται με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, να συντάσσει αυθαίρετα καταλόγους «ύποπτων τρομοκρατών» και να δεσμεύει προκαταβολικά τα περιουσιακά τους στοιχεία, δίνει η κυβέρνηση. Στην ίδια αναβαθμισμένη Αρχή αναθέτει και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των μη πολιτικών προσώπων.
 • Δήμος Αθηναίων

  • ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ψήφιζαν έξι ώρες!
   Για «γερά νεύρα» αποδείχτηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης στελεχών στον Δήμο Αθηναίων. Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο χθες κράτησε έξι ώρες, προκειμένου να εκλεγούν προεδρείο και μέλη των βασικών επιτροπών, αλλά και για να προχωρήσει η διαδικασία ορισμού των δέκα νέων αντιδημάρχων.
 • Ζαχάρω Ηλείας

  • Το κρυφό δημαρχειό
   ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ γεγονότα στο Δήμο Ζαχάρως Ηλείας δεν έχουν τελειωμό. Μετά την αυθαίρετη ορκωμοσία -με το έτσι θέλω- του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου Παντ. Χρονόπουλου, ήταν η σειρά της αντιπολίτευσης να ορκιστεί. Μόνο που «κάποιοι» έκοψαν το ρεύμα σε όλη την περιοχή και η ορκωμοσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης (φωτ.) έγινε στο προαύλιο του δημαρχείου υπό το φως των κεριών και των φακών! Ο Π. Χρονόπουλος, που έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, απείλησε ότι θα αντικαταστήσει όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης με αναπληρωματικούς! Οι επικεφαλής αυτών των δύο παρατάξεων, Κ. Αλεξανδρόπουλος και Γ. Μπούσμπουρας, δεν αποδέχονται την άσκηση δημαρχιακών καθηκόντων από τον κ. Χρονόπουλο, επικαλούμενοι τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του υπουργείου Εσωτερικών.
 • Δήμος Θεσσαλονίκης

  • Ομοφωνίες και χαμόγελα στο Δήμο Θεσσαλονίκης
   Ομόφωνα, για πρώτη φορά, και με φανερή ψηφοφορία εκλέχθηκαν χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου, αν εξαιρέσει κανείς τα δύο «λευκά» των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), τα οποία όμως δεν αφορούσαν τα πρόσωπα αλλά το νόμο που, όπως κατήγγειλαν, δίνει αρμοδιότητες μόνο στον πρόεδρο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Σημίτης: Κάναμε ό,τι έκαναν και οι άλλοι στην Ε.Ε.
   Στους αξιωματούχους της Ε.Ε. και στις ίδιες πρακτικές που εφάρμοζαν κι άλλες χώρες την εποχή εκείνη παραπέμπει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο εισαγγελική έρευνα για τη μετατροπή μέρους του ελληνικού χρέους του 2001 σε ευρώ από την «Γκόλντμαν Σακς», προσέκρουσε «σε αξιόποινες πράξεις του ίδιου και μελών της κυβέρνησής του».