Έντυπη Έκδοση

Νωρίτερα η Βουλή μετά το μπαράζ νομοσχεδίων

Μια εβδομάδα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία αρχίζει τις εργασίες της η Βουλή -σε επίπεδο επιτροπών- υπό την πίεση του χρόνου και του μπαράζ των νομοσχεδίων που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση εντός του Ιανουαρίου, για να καταφέρει να τηρήσει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που επιβάλλει η τρόικα.

Ετσι, αντί στις 10 Ιανουαρίου οι εργασίες του Κοινοβουλίου αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης που θα διαδεχθεί το ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο είχε συστήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νωρίτερα θα συνέλθει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς βουλευτές για το περιεχόμενο και τη στόχευση του νομοσχεδίου.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ εντάσσεται προφανώς στο πλαίσιο των οδηγιών του μεγάρου Μαξίμου για έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των βουλευτών της πλειοψηφίας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση τυχόν ενστάσεων και διαφωνιών και κυρίως τον κατευνασμό της οργισμένης Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου καθυστέρησε σημαντικά να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή. Οπως μαρτυρεί η αιτιολογική έκθεση, η νομοθετική παρέμβαση είχε προετοιμαστεί από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας -που καταργήθηκε στον ανασχηματισμό- αλλά προφανώς από προχειρότητα φέρει την υπογραφή του νυν υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη.

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης προβλέπεται να λάβει ως «προίκα» 1.712.885.000 ευρώ, τα χρήματα που υπήρχαν διαθέσιμα στο ΤΕΜΠΜΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Τώρα αναζητούν συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Καμπανάκι για την κυβέρνηση, η διπλή παρέμβαση Παπούλια
Βουλή
Νωρίτερα η Βουλή μετά το μπαράζ νομοσχεδίων
Αρχεία Φόρεϊν Οφις
Ορχήστρα του ενός ανδρός το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα
Νέα Δημοκρατία
Ασκήσεις ισορροπίας
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητείται συνεννόηση στον τριπολικό ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Αρχή
Ανεξέλεγκτο οικονομικό FBI...
Δήμος Αθηναίων
Ψήφιζαν έξι ώρες!
Ζαχάρω Ηλείας
Ορκίστηκαν στο φως των κεριών
Δήμος Θεσσαλονίκης
Ομοφωνίες και χαμόγελα στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Άλλες ειδήσεις
Σημίτης: Κάναμε ό,τι έκαναν και οι άλλοι στην Ε.Ε.