Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ψήφιζαν έξι ώρες!

Για «γερά νεύρα» αποδείχτηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης στελεχών στον Δήμο Αθηναίων. Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο χθες κράτησε έξι ώρες, προκειμένου να εκλεγούν προεδρείο και μέλη των βασικών επιτροπών, αλλά και για να προχωρήσει η διαδικασία ορισμού των δέκα νέων αντιδημάρχων.

Ο νέος δήμαρχος Γ. Καμίνης και ο επικεφαλής πλέον της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Κακλαμάνης υποτίθεται ότι συμφώνησαν για τον συναινετικό ορισμό του προεδρείου. Ο Π. Μπέης από την παράταξη Καμίνη εξελέγη με την πρώτη πρόεδρος με 40 ψήφους (επί συνόλου 47).

Το ίδιο συνέβη με τον Λ. Σκιαδά από την παράταξη Κακλαμάνη, που εξελέγη αντιπρόεδρος με 33 ψήφους, αλλά χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία για τον Δ. Κωνσταντάρα, που στην πρώτη συγκέντρωσε 23 ψήφους.

Οι ψηφοφορίες έγιναν όλες μυστικά, ενώ ο Ν. Κακλαμάνης πρότεινε να γίνουν φανερά, για «να μην ταλαιπωρείται το συμβούλιο». Επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής που θα αποφασίζει για προϋπολογισμό, δάνεια, τέλη κ.ο.κ. τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος, ενώ ως μέλη της ψηφίστηκαν οι: Φ. Δραγούμης, Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, Σουλτάνα Σπυροπούλου, Α. Αβραντίνης, Νέλλη Παπαχελά, Γ. Μπρούλιας από την πλειοψηφία, Στ. Λάμπρου (ΚΚΕ) και Ε. Κολλάτος, Ν. Βαφειάδης, Φ. Ιγνατίου (παράταξη Κακλαμάνη).

Στην άλλη επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ασχολείται με άδειες καταστημάτων, θέματα περιβάλλοντος, χρήσεις γης κ.λπ.) επικεφαλής τοποθετήθηκε η νομικός Νέλλη Παπαχελά, που θα είναι και αντιδήμαρχος Παιδείας.

Μέλη εξελέγησαν οι Γ. Αναγνωστόπουλος, Α. Αντωνόπουλος, Αγγελική Αντωνοπούλου, Αννα Φιλίνη, Γ. Αποστολόπουλος, Φ. Προβατάς (από την πλειοψηφία), Εμμ. Δανδουλάκης (ΚΚΕ), Χρ. Τεντόμας, Αθ. Σπυράκος, Γ. Δημόπουλος (παράταξη Κακλαμάνη). Τελευταίος αναπληρωματικός εξελέγη εδώ ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος με 18 ψήφους που πήρε στην τρίτη ψηφοφορία, καθώς δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό. Με τη δεύτερη εξελέξη αναπληρωματικός και ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ Δ. Κωνσταντάρας.

Θέσεις αντιδημάρχων καταλαμβάνουν επίσης οι: Α. Βαρελάς - στέλεχος εκδόσεων (Καθαριότητα), Εύα Κοντοσταθάκου - στέλεχος ΔΕΣΦΑ (Διαφάνεια - Εξυπηρέτηση Πολίτη), Καλλιόπη Γιαννοπούλου - νοσηλεύτρια (Κοινωνική Πολιτική - Αλληλεγγύη), Αγγ. Αντωνόπουλος - κτηνίατρος (Περιβάλλον - Πράσινο), Φ. Προβατάς - μηχανικός (Ενδοδημοτική Αποκέντρωση - Πολεοδομία), Νανα Σπυροπούλου - στέλεχος ΟΕΕΚ (Τεχνικές Υπηρεσίες), Αγγελική Αντωνοπούλου - γκαλερίστα (Αναπλάσεις - Σχέδιο Πόλης), Αν. Αβραντίνης - δικηγόρος (Δημοτική Αστυνομία).

Στην περιφέρεια

Χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Πρόεδρος εξελέγη από την πλειοψηφία Σγουρού ο Κ. Καράμπελας (78 ψήφοι σε σύνολο 99 παρόντων), αντιπρόεδρος ο Γρ. Ζαφειρόπουλος από την παράταξη Κικίλια (69 ψήφοι) και γραμματέας η Αικατερίνη Πιπιλή (67) από το συνδυασμό Δημαρά. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ορίστηκε η Λιλίκα Βασιλάκου, Διοικητικών Θεμάτων - Εργων ο Β. Κόκκαλης και ΕΣΠΑ - Καινοτομίας ο Λ. Αθανασιάδης. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Τώρα αναζητούν συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Καμπανάκι για την κυβέρνηση, η διπλή παρέμβαση Παπούλια
Βουλή
Νωρίτερα η Βουλή μετά το μπαράζ νομοσχεδίων
Αρχεία Φόρεϊν Οφις
Ορχήστρα του ενός ανδρός το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα
Νέα Δημοκρατία
Ασκήσεις ισορροπίας
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητείται συνεννόηση στον τριπολικό ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Αρχή
Ανεξέλεγκτο οικονομικό FBI...
Δήμος Αθηναίων
Ψήφιζαν έξι ώρες!
Ζαχάρω Ηλείας
Ορκίστηκαν στο φως των κεριών
Δήμος Θεσσαλονίκης
Ομοφωνίες και χαμόγελα στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Άλλες ειδήσεις
Σημίτης: Κάναμε ό,τι έκαναν και οι άλλοι στην Ε.Ε.