Έντυπη Έκδοση

Ομοφωνίες και χαμόγελα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ομόφωνα, για πρώτη φορά, και με φανερή ψηφοφορία εκλέχθηκαν χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τα άλλα δύο μέλη του προεδρείου, αν εξαιρέσει κανείς τα δύο «λευκά» των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), τα οποία όμως δεν αφορούσαν τα πρόσωπα αλλά το νόμο που, όπως κατήγγειλαν, δίνει αρμοδιότητες μόνο στον πρόεδρο.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Χάρης Αηδονόπουλος, από την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, και γραμματέας η Ελένη Τζιούτζια, από την παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή. Και για τους τρεις η ψηφοφορία ήταν 44 υπέρ, 2 λευκά και 3 απόντες.

Με ομοφωνία και χωρίς κάλπη εκλέχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς εκεί δεν υπήρξε ούτε η διαφοροποίηση των συμβούλων του ΚΚΕ. Στην πρώτη, επικεφαλής είναι ο αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν και στη δεύτερη, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

Σε κλίμα συναίνεσης έγινε την Πρωτοχρονιά η παράδοση-παραλαβή από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στον Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του μητροπολίτη Ανθίμου, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Την κοπή της βασιλόπιτας του δήμου ευλόγησε ο Ανθιμος, το πρώτο κομμάτι ήταν για τον Χριστό, το δεύτερο για τον πολίτη της Θεσσαλονίκης, το τρίτο για τον ξένο αυτής της πόλης. Ο Γ. Μπουτάρης πρόσφερε δώρα στον Παπαγεωργόπουλο και τον μητροπολίτη και έλαβε δώρο από τον Ανθιμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Τώρα αναζητούν συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Καμπανάκι για την κυβέρνηση, η διπλή παρέμβαση Παπούλια
Βουλή
Νωρίτερα η Βουλή μετά το μπαράζ νομοσχεδίων
Αρχεία Φόρεϊν Οφις
Ορχήστρα του ενός ανδρός το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα
Νέα Δημοκρατία
Ασκήσεις ισορροπίας
ΣΥΡΙΖΑ
Ζητείται συνεννόηση στον τριπολικό ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Αρχή
Ανεξέλεγκτο οικονομικό FBI...
Δήμος Αθηναίων
Ψήφιζαν έξι ώρες!
Ζαχάρω Ηλείας
Ορκίστηκαν στο φως των κεριών
Δήμος Θεσσαλονίκης
Ομοφωνίες και χαμόγελα στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Άλλες ειδήσεις
Σημίτης: Κάναμε ό,τι έκαναν και οι άλλοι στην Ε.Ε.