Έντυπη Έκδοση

Αποφασίζουν για τους συμβασιούχους

Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο Δήμο Αθήνας, καθώς τα δικαστήρια θα κρίνουν την παραμονή ή την απόλυση 240 συμβασιούχων, ενώ η νέα δημοτική αρχή θα κάνει ταυτόχρονα τις πρώτες προσπάθειες αναδιοργάνωσης του τομέα.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις από το περασμένο καλοκαίρι όταν έληξαν οι συμβάσεις τους και η κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει στην παράταση ή ανανέωσή τους. Η παραμονή τους θα κριθεί σε τρεις συνεδριάσεις, σήμερα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ για άλλους συμβασιούχους έχουν προσδιοριστεί δικάσιμες τον Μάιο.

Στην αναστάστωση που προκλήθηκε από τα τέλη Νοεμβρίου με την αποκομιδή σκουπιδιών στην Αττική, η εκκρεμότητα με τους συμβασιούχους στο Δήμο Αθηναίων έπαιξε κεντρικό ρόλο, καθώς προκάλεσε και απεργίες στο σωματείο της καθαριότητας. Ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκε πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης βάσει του οποίου 224 υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι από την καθαριότητα σε άλλες διευθύνσεις αλλά και υπουργικά γραφεία.

Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο υπό τον Ν. Κακλαμάνη (με τη συμμετοχή και τριών συμβούλων Καμίνη) είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με το σκεπτικό ότι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο νέος δήμαρχος μίλησε και πάλι χθες για πάγιες ανάγκες, αλλά το σημαντικότερο είναι η στάση που θα κρατήσει ο εκπρόσωπος του δήμου στις δικαστικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Εάν τα δικαστήρια, ακολουθώντας και την κυβερνητική γραμμή, δεν δώσουν νέα αναβολή για τη λήψη απόφασης και προχωρήσουν σε απόφαση απόλυσης των συμβασιούχων, αναμένεται να προκύψει νέα κρίση στο σύστημα αποκομιδής. Τον τομέα καθαριότητας ανέλαβε ο νέος αντιδήμαρχος Αθηναίων Α. Βαρελάς που ξεκινά από σήμερα την καταγραφή της κατάστασης στη διεύθυνση με στόχο την ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων.

Η νέα δημοτική αρχή επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ευθέως. Το πιθανότερο είναι να δρομολογήσει προσλήψεις νέων συμβασιούχων με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Στην περίπτωση αυτή, οι παλαιοί συμβασιούχοι (κάποιοι ακόμη και πριν από το 2004) δεν έχουν τύχη, καθώς μοριοδοτείται πρωτίστως η ανεργία. Μέχρι να γίνουν αυτές οι προσλήψεις και αν έχουν προκύψει απολύσεις και κενά, δεν αποκλείεται να ζητηθεί προσωρινή συνδρομή από άλλους δήμους της Αττικής... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Δήμος Αθήνας
Εκλεψαν τα κομπιούτερ με τις συμβάσεις προμηθειών!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετωπική στις συγκοινωνίες
Συγχωνεύσεις, πυκνώσεις, αναστολές δρομολογίων στον ΟΑΣΑ
Το μετρό βλέπει Πειραιά, Μαρούσι
Εκπαίδευση
Στο φροντιστήριο για την απελευθέρωση
Βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο
Επίθεση ισχύος
Φράχτης στα χερσαία σύνορα
Σινικό τείχος Παπουτσή κατά μεταναστών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το Δημόσιο προσπάθησε να κλέψει αποζημίωση
Τους έβγαλε στα μπλογκ τον πάνε στα δικαστήρια
Εισπρακτικές
Οι εισπρακτικές εταιρείες ξεκινούν ευγενικά και καταλήγουν με... γαλλικά
Δήμος Αθήνας
Αποφασίζουν για τους συμβασιούχους
Εκλεψαν τα κομπιούτερ με τις συμβάσεις προμηθειών!
Εκτός αναδάσωσης
Ξαναβγήκαν οι μπετονιέρες στην Πάρνηθα
Άλλες ειδήσεις
Κάλαντα αλληλεγγύης έξω απ' τα κελιά
Ενα κιλό δυναμίτιδα στο «Fever»
Κερατέα: έκοψαν πίτα στα οδοφράγματα
25χρονη βρέθηκε με κομμένο λαιμό στα σκουπίδια
Κατηγορείται ότι εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της