Έντυπη Έκδοση

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΙΑΝΚΟΥΡ

Επίθεση ισχύος

Πόντους στη μάχη των εντυπώσεων αλλά και της ουσίας κερδίζουν οι βομβιστές, που ανατίναξαν προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην οδό Ριανκούρ, σε μια από τις πιο ισχυρές επιθέσεις αυτής της μορφής τη χρονιά που πέρασε.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η οδός Ριανκούρ μετά την επίθεση Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε η οδός Ριανκούρ μετά την επίθεση Μια επίθεση για την οποία υπήρξε το πρωί της περασμένης Πέμπτης διπλή προειδοποίηση στην «Ε» με ακριβείς λεπτομέρειες προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί πολιτών, καθώς επρόκειτο για πρωινή ώρα με πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην πόλη.

Σε μια περίοδο που οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες εμφανίζονται να πετυχαίνουν πλήγματα σε οργανώσεις επαναστατικής βίας, εισπράττουν ταυτοχρόνως κλιμάκωση των χτυπημάτων, όπως αυτό στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία είναι πενιχρά. Και σήμερα αναμένεται η επίσημη έκθεση για το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε. Παράλληλα ερευνώνται όπως κάθε φορά οι εικόνες από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στις κάμερες μιας ευρύτερης περιοχής γύρω από το στόχο.

Τεχνικά η βομβιστική επίθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά αρτιότητας, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής απέφυγε να κρίνει το πώς γίνεται τη στιγμή που η Αστυνομία ανακοινώνει συλλήψεις για την τρομοκρατία να παρουσιάζεται εικόνα έξαρσης. Ομως σχολίασε ότι «αυτό είναι προς αξιολόγηση και είναι στοιχείο της έρευνας την οποία διεξάγει η Αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει και βρίσκεται σε επιφυλακή έτσι κι αλλιώς».

Χωρίς να υπάρχουν στοιχεία τεκμηρίωσης οι αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν πιθανό πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», χωρίς όμως να αποκλείουν οτιδήποτε. Η παραπάνω οργάνωση τους τελευταίους δώδεκα μήνες πραγματοποίησε σημαντικές και επιχειρησιακά επιτυχείς βομβιστικές επιθέσεις στην Εθνική Ασφαλιστική, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αστυνομίας, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο στόχος του Πρωτοδικείου, παρότι δεν ήταν ο πιθανότερος, σύμφωνα με αμόδιους αξιωματικούς, εν τούτοις είναι στην επικαιρότητα σε περίοδο κρίσης καθώς ρυθμίζει ποικίλες διαφορές μεταξύ τραπεζών και πολιτών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Μετωπική στις συγκοινωνίες
Συγχωνεύσεις, πυκνώσεις, αναστολές δρομολογίων στον ΟΑΣΑ
Το μετρό βλέπει Πειραιά, Μαρούσι
Εκπαίδευση
Στο φροντιστήριο για την απελευθέρωση
Βόμβα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο
Επίθεση ισχύος
Φράχτης στα χερσαία σύνορα
Σινικό τείχος Παπουτσή κατά μεταναστών
Δικαστικό ρεπορτάζ
Το Δημόσιο προσπάθησε να κλέψει αποζημίωση
Τους έβγαλε στα μπλογκ τον πάνε στα δικαστήρια
Εισπρακτικές
Οι εισπρακτικές εταιρείες ξεκινούν ευγενικά και καταλήγουν με... γαλλικά
Δήμος Αθήνας
Αποφασίζουν για τους συμβασιούχους
Εκλεψαν τα κομπιούτερ με τις συμβάσεις προμηθειών!
Εκτός αναδάσωσης
Ξαναβγήκαν οι μπετονιέρες στην Πάρνηθα
Άλλες ειδήσεις
Κάλαντα αλληλεγγύης έξω απ' τα κελιά
Ενα κιλό δυναμίτιδα στο «Fever»
Κερατέα: έκοψαν πίτα στα οδοφράγματα
25χρονη βρέθηκε με κομμένο λαιμό στα σκουπίδια
Κατηγορείται ότι εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της